Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
prsk

prsk

Medlem
  • Registrerad 2005-05-13
  • Senast aktiv 2009-01-06
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen prsk har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2008-04-30 14:55

Någon moderator får gärna ta bort tråden. Jag löste det genom att koppla burken till TV:n och därefter ställa om bildskärmarna då HP-skärmen vart inaktiverad av något konstigt skäl.

  • Medlem
  • 2008-04-30 14:28

Hej!

Fick precis ett litet bekymmer jag inte lyckas lösa, problemet ligger dock inte på macbooken. Jag fick macbooken igår och köpte en minidv -> dv-kabel för att glatt testa min HP 22"-skärm mot macbooken. Allt fungerade bra men sedan gick det åt skogen. Jag kopplade tillbaka den externa skärmen mot min PC och jag bootar om datorn. Jag ser allt som händer ända tills inloggningsbilden i XP ska komma upp, då blir skärmen totalsvart. Den lägger sig i "sleepmode", och det går omöjligt att få igång den. Någon som vet vad som kan ha hänt?

Tacksam för svar!
Alex

  • Medlem
  • 2008-03-16 14:53

Johan S: Precis, jag vill alltså att datorn automatiskt ska logga in den "begränsade användaren" som var standard förut, för att nu loggar den in på den nya användaren jag skapat.

Ska testa att göra som du sa!

Redglittercoffin: Okej, dock kan jag inte det lösenordet, finns det något annat sätt att ta bort kontot jag skapade?

Tack för era svar

  • Medlem
  • 2008-03-16 13:48

Hej,

Jag har aldrig ägt en mac men nu har jag lånat en macbook. Problemet jag hade var att jag ville installera ett program, men för att göra det så krävdes administratörslösenord, så jag kikade runt lite här på forumet och hittade följande text:

Ett litet trick som gör att du kan skapa en ny administratörsanvändare.

OBS jag har gjort detta några gånger och då har det funkat, jag kan dock inte garantera att det funkar för dig (men det bör göra det)

1. Starta i Single-User mode genom att trycka ner Command-S vid uppstart.

2. När du nu startat in i SUM så skall du skriva dessa rader, dock med enter efter varje (tryck alltså enter efter varje rad)

Kod:

mount -uaw
rm /var/db/.AppleSetupDone
reboot

Du måste skriva exakt som jag har skrivit
Detta får ditt system att tro att det är nyinstallerat och du blir ombedd att skapa en ny användare och liknande.

OBS jag har gjort detta några gånger och då har det funkat, jag kan dock inte garantera att det funkar för dig (men det bör göra det)

Jag gjorde som det beskrivits och då gick det att installera, men jag skulle gärna vilja återställa datorn så som den var innan, går det på något sätt?

Om jag går in under konton så ser jag dom två gamla kontona där (admin och en begränsad användare. När man startade datorn tidigare kom man automatiskt in på en begränsad).

Ursäkta om det blev lite rörigt men som windowsanvändare är jag lite förvirrad

Tack på förhand!

1