Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jocked

jocked

Medlem
  • Registrerad 2003-04-16
  • Senast aktiv 2010-04-05
  • Antal inlägg 131

Foruminlägg

De senaste inläggen jocked har skrivit i forumet.

Angående kurserna, jag tycker Mattias & co håller en hög pedagogisk kvalitet på sina kurser så de kan jag rekomendera

Personligen är jag lite trött på Kellbys stil och rekommenderar istället Martin Evening The Adobe Lightroom 2 book. Båda böckerna verkar rekommenderas av många men för mig var valet lätt.

Uppdatera till 2.2

För Lightroom 2:

I Crop & Straighten panelen så finns det en drop-down menu till höger (default Original) där du kan välja vilka proportioner du vill ha.

Att du bara orkar att sitta och klippa & klistra alla dessa meningslösa rykten från olika sajter. Har du inga egna åsikter eller funderingar i ämnet, de skulle vara bra mycket mer intressanta att höra.

Bonjour?

Om datorn heter dator så borde den redan ha nätverksnamnet dator.local. Om det nu är en fin Mac förstås.:p

Sorry, jag läste inte artikeln utan utgick bara från vad som fanns default i 2.5 och 3.0 av Xcode.

Du behöver Leopard och Xcode 3.0

Jag tror inte det är någon världsgaranti på hus, bara på objektiv.

Varför har du ISO 400, ljus verkar det ju inte var brist på? Eller är det jag som inte vet något om snö och fotografering.

Det finns ingen färdig terminal i Cocoa men vill du exekvera unix kommandon så använder du lämpligast NSTask. Se t.ex http://www.cocoadev.com/index.pl?NSTask

Skapa ett alias (högerklicka och välj skapa alias) för ditt bibliotek på extra disken och lägg alias filen där biblioteket låg på startdisken. Se till att alias filen heter exakt samma som originalet.

Canons egna program (EOS Utility etc) borde väl duga om det är ett gratis alternativ du är ute efter. Om du inte har dem på CD så hittar du dem på Canons supportsidor.

Joakim

Varför har du en instans variabel för NSColorPanel när det är en singleton? Din appliktion har bara en instans av den så du kan tab bort myColorPanel och istället använda [NSColorPanel sharedColorPanel] direkt.

Joakim

Jag lyckade kompiler din kod utan problem så där är det inget problem.

stdio.h ska finnas under /usr/include och jag antar att du inte har stdio.h där med tanke på felmeddelandet. Om du inte har ont om diskutrymme så föreslår jag att du gör en normal installation av utvecklingsmiljön.

Joakim