Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Heimdall

Heimdall

Medlem
  • Registrerad 2003-01-20
  • Senast aktiv 2011-08-30
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen Heimdall har skrivit i forumet.

1

Hej och stort tack för svar! Här kommer några frågor till...

Jag filmar till övervägande del landskaps- och stadspanoraman samt intervjuer, nästan alltid med stativ. Vackra bilder betyder mycket mer för mig än tekniskt perfekta. Skönt att höra att du tror att Panasonic-kameran jag tittat på skulle fungera, har själv alltid kört Sony förut men det ser verkligen ut som det blir mer krut för pengarna med Panasonic. Tack även för att du delar med dig av ditt arbetsflöde! Ser du något behov av en extern monitor för 1080p-jobb, jag tänker då framförallt på färghanteringen? Eller räcker det med att testköra materialet "stickprovsmässigt" på min plasma-TV? Hur hanterar du ljudinspelningen? Jag brukade köra MiniDV+MiniDisc när det begav sig sist, men det vore ju skönt att slippa sånt krångel. Jag undrar också om du tycker det är värt att prova använda min befintliga MiniDV-Sony, eller är den helt enkelt totalt akterseglad av den nya Panasonicen jag funderar på?

Jag har jobbat med digital mediaproduktion under många år, men har de senaste åren mest arbetat med konceptutveckling mm, vilket gjort att jag inte är så uppdaterad på teknik som jag brukade vara. Därför är jag i behov av tips från er som jobbar mer "hands on" nu när jag åter tänkt mig att börja producera själv.

Det jag behöver är en kamera för att spela in dokumentärfilmer i HD-format (1080p), solid state verkar vettigast vad jag kan förstå och de märken jag trivts bäst med tidigare har varit Sony och Panasonic (verkar fortfarande vara mest bang for the buck).

Jag har tänkt mig att lägga ned någonstans mellan 10 - 25.000, ev. lite mer om jag måste (kommer att jobba internationellt, och vill helst inte låsa mig till PAL). Har bland annt tittat på denna:

Panasonic AG-HPX170 P2HD Solid-State Camcorder AGHPX170PUJ B&H

Är jag på rätt spår? Alla kommentarer är varmt välkomna!

Funderar också på vilken Mac jag behöver, har nu en MBP Core2Duo 2.33 GHz men undrar om den räcker till. Kör helst FCP, och kommer att ha snabba externa diskar. Skulle ogärna gå tillbaka till stationär burk efter alla år med bärbara... som sagt, tips välkomnas! Är det dags att uppgradera?

Ursprungligen av Robban B:

Låter kanon, har du någon länk?

Varsågod:

http://www.novamedia.de/

Ursprungligen av Goldbeach:

Jag trodde nog jag skulle hitta en tråd om det här ämnet om jag letade, men det gjorde jag inte. Så;

Hur ska jag bete mig för att kunna använda mobiltelefonens (SonyEricsson P900) GPRS-uppkoppling via blåtand förr min PowerBook? Jag vill kunna svara på mejl i laptopen när jag är ute och seglar..

Visst vet någon? Finns det redan en tråd om detta (som jag inte hittar)?

Artiga och tacksamma hälsningar så länge.

Hej, jag har en P900 och det är riktig huvudvärk att få det att fungera via GPRS. Till slut gav jag upp och köpte ett program som heter "Mobile High Speed" som gör alla inställningarna åt en, och sedan dess har det funkat i stort sett perfekt (när jag väl lärt mig var fallgroparna ligger, tex att man måste para om telefonen ibland etc).

Testa det programmet. Kostar en slant men löser ditt problem!

mvh / Heimdall

Ursprungligen av Robban B:

Hur gör man för att kunna koppla upp sig från powerbookens bluetooth via P900 och dess gprs?

Hej Robban,

jag har en P900 och det är riktig huvudvärk att få det att fungera via GPRS. Till slut gav jag upp och köpte ett program som heter "Mobile High Speed" som gör alla inställningarna åt en, och sedan dess har det funkat i stort sett perfekt (när jag väl lärt mig var fallgroparna ligger, tex att man måste para om telefonen ibland etc).

Testa det programmet. Kostar en slant men löser ditt problem!

mvh / Heimdall

1