Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
rikard.agren

rikard.agren

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2006-12-03
  • Senast aktiv 2014-03-22
  • Antal inlägg 496

Foruminlägg

De senaste inläggen rikard.agren har skrivit i forumet.

Alla konton är på samma dator. Vi har samma användarkonto på denna dator. Vi kör med Mail och 10.8.5

Hej

Har ett litet bekymmer med mina och gummans gmail-konton som jag ska försöka beskriva

Gumman har ett Gmail-konto och synkar enbart e-post (IMAP) på datorn och i sin iPhone
Jag två Gmail konton och synkar rubbet på både datorn, iPaden och min Android.

Första problemet:
Om jag går in i Systeminställningar > Epost, kontakter, kalendrar och kollar Detaljer på våra konton så har mina två konton fått samma namn i Namnfältet som gumman har. Dvs det står hennes namn där. Om jag försöker ändra till mitt namn så ändras det tillbaka till hennes. Varför?

Andra problemet:
Jag delar min jobbkalender. Om jag eller någon på jobbet går in och skapar en händelse i min kalender så skapas automatisk en notis/påminnelse som sedan skickas från gummans gmailkonto till mig. Mycket irriterande. Varför?

Bistår gärna med mer information

En fråga till er evolutionstroende: när läste ni senast något kritiskt, från vetenskapligt håll, ang evolutionsteorin?

Jag tycker att tråden har hållit en ovanligt hög nivå?

Visst blev det lite pajkastning på slutet men jag har då inte känt mig särskilt påhoppad. Hoppas inte att någon av annan uppfattning känt det heller.

Något som på flera håll tagits upp är kyrkan påstått att jorden är platt.

Detta är dock inte i linje med de upplysningar som finns i Bibeln. I Jesaja 40:22 så står det om Gud: "Det är Han som bor över jordens rund"

Enligt olika uppslagsverk kan ordet för rund också återges med ”sfär” eller ”klot”

En annan intressant upplysning ang jorden finns i Job 26:7 där det poetiskt sägs att Gud ”hänger jorden på intet”. Det var 3000 år före Newton

Ursprungligen av per s:

Det finns saker som är obeskrivligt konstiga för oss. Universums tillkomst. Tar universum slut? och vad finns det utanför. Visst finns det anledning att ha en viss ödmjukhet inför detta "obegripliga". När man påstår att en gud har skapat och fixat allt försvinner den ödmjukheten.
Så kan man ju undra vem som skapade gud då. Det där med en gud gör det inte mer begripligt.

Utveckla gärna vad du menar med att ödmjukheten skulle försvinna. Ödmjukheten inför vad? Inför att det finns obegripliga saker? Självklart har en gudstroende också ödmjukhet inför detta.

Ang. frågan om vem som skapade Gud så finns ju exakt samma frågeställning för de som inte tror på Gud. Hur startade det hela? Vad fanns innan Big Bang? Vad satte igång det?

I min värld är det logiskt att tro att något alltid har funnits. Att ingenting skulle ha blivit allt som vi ser omkring oss går inte ihop i min tankevärld. Av olika orsaker tror jag att detta något är någon, en intelligens.

Ursprungligen av Spata:

Phu.. Nu har jag suttit hela eftermiddagen och flyttat nålar, ändrat adresser och rapporterat massa företag som lagt ner. Tog även ner "yelp" appen och la till polis och andra nyttigheter ( Apple använder väll yelp va?)

Frågan är nu hurlång tid det tar innan rättelserna slår igenom och hur många användare som måste rapportera samma problem?

Jag hade gärna också hjälp till men inte så länge Google maps inte går att köra parallellt

Har kollat på kartorna över mina marker nu. Lite inzoomning resulterar i svartvita kartor. Det blir ingen uppdatering med andra ord

Satellitvyn är ovärderlig i skog och mark. Jag använder den mycket, kartorna är mycket bra även här i Norrland en bit från kusten.Så det blir nog ingen uppdatering förrän kartmaterialet blivit bättre eller Google fått släppa sin egen app.

Förresten: går det att prova Apples kartlösning på nätet?

Ursprungligen av BlackSmp:

Om jag ställer frågan på följande sätt: innebär skapelsescenariot att alla arter skapades samtidigt och "färdiga"?

Och om arterna inte skapades samtidigt, under vilken tidsperiod skapades de?

Om man läser den kortfattade skildringen i 1 Moseboken så ser man att inte alla arter eller slag skapades samtidigt. Berättelsen om skapelsen är som bekant uppdelad i 6 olika dagar, eller tidsperioder. En intressant iakttagelse när man läser skildringen är att skapandet av själv jordklotet inte inkluderas i dessa skapelseperioder - det var redan färdigt när dessa perioder började.

Under den 4:e dagen, eller perioden, skapades vattenlevande och flygande varelser, ordagrant själar. Under den 5:e dagen skapades landlevande varelser. Och under den 6:e dagen skapades människan

Hur långa dessa olika perioder var svarar inte Bibeln på. Och vad en art eller ett slag är definieras inte heller. När det gäller växligheten sägs det i v. 12: "Och jorden frambringade gräs, fröbärande växter enligt sina arter och träd som ger frukt som har frö i sig enligt sin art." Så uttrycket ”art” så som det används i Bibeln verkar alltså avse en grupp livsformer som kan reproducera sig med varandra. Den vetenskapliga definitionen är som sagt mycket snävare.

Bibeln är ingen uppslagsbok i vetenskap, men när den berör sådana ämnen så är den alltid korrekt. Den ordningsföljd som beskrivs i 1 Moseboken stämmer väl överens med hur forskare tänker sig att det gått till.

Ursprungligen av Laseranders:

Har du hört talas om så kallade ringarter?

Jag är bara lekman på området och ingen forskare eller vetenskapsman eller biolog. Men jag är mycket intresserad av ämnet. Ringarter har jag inte läst så mycket om, men enligt Wikipedia är det en starkt ifrågasatt teori. Om det stämmer eller inte låter jag vara osagt. Men det är alltså också en teori, en hjälpteori för att förklara evolutionsteorin.

Vad gäller naturligt urval, eller den darwinistiska mekanismen, så är vad jag förstått det senaste att man håller på att nedgradera dess betydelse för evolutionsteorin. Man har helt enkelt inte hittad tillräckliga bevis i fossillagren för att kunna säga att "små steg och lång tid" har lett till helt nya arter

Variation och anpassning av en art kan absolut tolkas som ett bevis för evolution

Men det kan lika gärna passa in i skapelsescenariot

Att en art kan bli en annan art har jag ännu inte sett några vetenskapliga bevis för. (Det beror också på vad man lägger för innebörd i ordet art)

Det är lite trist att den gudsförnekande sidan ofta gör tvärsäkra uttalanden kring "bevisen" för sina teorier, medans man hånar de gudstroende.

Sanningen är ju den att det kräver lika mycket tro att tro att allting kommit till av sig självt. Universums uppkomst, livets början och livets evolution är saker som aldrig kommer att kunna bevisas vetenskapligt. Man kan göra observationer och experiment och tolka resultaten till stöd för en teori (t.ex. evolutionsteorin). Men dessa resultat kan ju lika gärna användas för att stödja en annan uppfattning (t.ex. skapelseteorin)

Ingen kan vinna den diskussionen. Allt är bara tolkningar av fakta

Ang Spectre One skriver HP på sin hemsida: "unlike anything you’ve ever seen"