Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
carlzeta

carlzeta

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2006-10-30
  • Senast aktiv 2010-11-23
  • Antal inlägg 84

Foruminlägg

De senaste inläggen carlzeta har skrivit i forumet.

Går det att exkludera vissa program från att visas i Dockan? Förhandsvisning är ett exempel på program som jag inte vill se i dockan, oavsett om det är igång eller ej.

Går det att ställa in så att endast mail från vissa e-postadresser aktiverar ett growlmeddelande? Vill endast att det blir ett growl-meddelande om det är ett internt mail som kommer så att man slipper övrigt spam och annan onödig e-post över skärmen på daglig basis.

Ansluta via Finder är ju klockrent!

Jag har aktiverat så att jag kan styra min mac där hemma med Chicken of the VNC. Det går dock bara på det lokala nätverket när jag är hemma, hur gör jag om jag vill göra detta från jobbet eller annan ip-adress på annat håll?

Kan man göra så att play, pause, rewind och forward-knapparna f7 - ff9 inte triggar igång iTunes, kör endast spotify och vill kunna kontrollera spotify med knapparna istället!

OSX - Leopard (Macbrook pro)

Försöker få Subversion att fungera i Coda. Har en Repository på en extern URL som jag har lite svårt att komma åt på grund av att jag inte ens kan trycka på knappen: "Checkout source" i "add site" inställningarna för at lägga till inställningarna. Vad ska jag göra?

Går det att automatisera det här på något sett. Har sökt lite men inte hittat något. Detta skulle underlätta mitt datoranvändade riktigt mycket. Blir så trött på att behöva rensa alla hundratals filer i "Hämtade filer" mappen hela tiden.

Jag har en Mac mini enligt följande:

- 2 GHz Intel Core 2 Duo
- 1 GB 1067 MHz DDr3

Jag råkade köpa den precis innan den nya släpptes och den går såklart riktigt riktigt segt att använda. Det räcker med att jag kör officepaketet och Photoshop samtidigt för att det ska bli riktigt segt.

Visst borde det räcka med 4 GB + 1 GB (i ramminne) för att få datorn att flyta på hyffsat bra, kör rätt många tunga program samtidigt?

Är det enkelt att installera nytt ramminne i datorn?

Tack! Det var inte svårare än så!

Jag har en mac mini med snow leapord som har ett riktigt jobbigt problem. Papperskorgen tar evigheter att tömma, det stör mig riktigt mycket. Det kan ta upp till en timme att tömma papperskorgen den och jag undrar vad det kan bero på eller om det är någonting jag kan göra, förutom att tvångsavsluta finder lite då och då?

Nu fungerar musplattan heller. Ingen som har varit med om något liknande eller vet vad det kan bero på?

Jag brukar koppla in olika externa tangentbord och använda min macbook pro som en stationär när jag är hemma. Men igår och idag fungerar inte mitt vanliga inbyggda tangentbord på datorn längre. jag har provat och koppla in och ut extern tangentbord igen men den vill inte, har också provat att starta om fram och tillbaka. Finns det något sett att nollställa tangentbordet eller dylikt. Vad kan jag göra, vad kan det bero på? Någons om vet?

Tacksam för svar!

Ursprungligen av Converge:

Är det någon mer än mig vars 'Omvandlare'-widget har börjat göra jäkligt skumma valutaomvandlingar på senare tid? $40 = 4560SEK enligt Yahoo...

Ja verkligen!

Ursprungligen av wilhelm-pod:

Mitt skrivbord

Kan man få bakgrundsbilden?

Ursprungligen av klarabara:

carlzeta: jag tycker din stol är väldigt fin, vart har du fått tag på den?

Ikea faktiskt. JAKOB heter stolen.