Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MacDavid

MacDavid

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2006-09-28
  • Senast aktiv 2011-03-26
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen MacDavid har skrivit i forumet.

En följdfråga:

Jag tror att det skapades en skivabild "....sparsebundle" när jag kopplade in HD'n till Airporten. Tror ni att det skulle hjälpa att ta bort den filen?

Hej,

Efter att ha provat att koppla in min externa hd (som jag använder till time machine) till min Airport Extreme så har Time machine nu börjat krångla.
När jag kopplar in den som vanligt med USB till macen så står det inte när senast gjorda backup är. Det står också att det är en ny hårddisk och inte samma som använts vid tidigare backups. Jag kan fortfarande komma åt filerna via Time machine men när jag ska säkerhetskopiera så vill den börja om på nytt och alltså inte fortsätta där sista säkerhetskopieringen gjorts.

Vad kan vara fel? Hur kan man åtgärda felet?

mvh
David

Eftersom OS 3.0 tråden börjar bli för stor så delar vi upp den i olika delar.

Vi samlar alla diskussioner om tethering här.

Gamla inlägg kommer eventuellt att flyttas hit så det kommer kanske att se lite knasigt ut.

/Jetwash

Orginalinlägg:
________________
Hej

Med nya Iphone så kommer det ju att vara möjligt att använda telefonen som ett 3G-modem till ex en Macbook. Kommer detta att vara möjligt i Sverige eller har vi samma problem med allt för starka telefonoperatörer som USA har??

Senast redigerat 2009-06-21 19:04

har tyvärr ingen timecapsule... men får väl skaffa än nu då.... förstår inte varför de hela tiden ska uppdatera telefonera i så många steg... varför inte göra en perfekt telefon från början???

Hej jag undrar om det är någon som vet om det har snabbat upp wifin så att det går att surfa med standarden 802.11n??? detta kan vara särskilt intressant när man är hemma eftersom iphonen annars slöar ner nätverket, om man inte har senaste time capsule dvs...

/David

Men varför använder sig inte apple av den "nya" styrplattan som finns på de senaste macbookarna??? jag saknar page up och page down genom att dra med 3 fingrar upp och ner... denna funktion verkar bara finnas till firefox 4.1 betan....

Ursprungligen av encore:

Tracemonkey är väl fortfarande inte påslaget som standard i Firefox 3.1 beta 3? När även den är klar ska det bli intressant att se hur pass bra den nya javascriptmotorn presterar.

Vad är tracemonkey för något?

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1921815&tstart=105

det verkar som att jag inte är den enda som saknar FF's multi-touch features i senaste safari.

Ursprungligen av kalleponken:

byta flikar med "twist" funkar ej i safari 4 betan men finns en plugin som fixar detta åt dig. kommer int ihåg vad den hter dock.

hmm men måste man ställa in page up och page down? för nu så funkar inte det för mig... dvs att swipe'a med tre fingrar upp och ned...
jag kan väl bara förtydliga att jag arbetar med den senaste macbooken med en styrplatta som alltså stödjer multi-touch

Ursprungligen av Capeman:

Är inte det en global inställning i Systeminställningar? Har inte själv någon dator som stödjer dessa funktioner, bara en tanke.

http://macworld.idg.se/2.1038/1.199560/firefox-far-stod-for-multitouch
det är dessa funktioner som FF har, som jag eftersöker i safari.

Det som jag gillar med FF är page up, page down, bakåt och framåt som går att styra via tre finger swipe. men det kanske finns på safari 4 också?

Hej!

Jag skulle vilja veta hur ni upplever den senaste versionen av firefox nämligen 3.1 beta 3.

Jag gillar att de använts sig av multi-touch features eftersom det är allt fler som sitter med den nya aluminium macbooken, och visst är det fint att kunna utnyttja styrplattan till max.
Jag upplever dock att att FF är ganska seg med att visa sidor och att scrolla på dessa sidor främst sidor som DN, Aftonbladet och Macworld. När jag byter till senaste safari (4) så är det markant skillnad. Vet ni föresten varför de inte lagt in några multi-touch funktioner i nya safari? Eftersom det är en apple prorgramvara så borde det ju vara självklart att man skriver program som utnyttjar sina produkters alla möjligheter.

Vad tycker ni?

Men kan man verkligen sätta in en ssd hårddisk i alu macbooken? är det samma koppling som SATA? sorry kan inte jättemycket om olika hårddiskstandarder.

Hej!

Jag tänkte att det var dags att uppgradera min nya macbook lite eftersom jag var lite snål när jag beställde från apple.

enligt specifikationerna på hemsidan http://www.apple.com/se/macbook/specs.html
så står det att i datorn så finns det nu minnen med dessa specifikationer: 1066 MHz DDR3 SDRAM (PC3-8500)

jag undrar om någon testat dessa minnen till nya macbooken?
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=350649

sen funderar jag på en ny hårddisk
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=358193#ProductTabs

denna är på 7200rpm istället för den som sitter i som är på 5400RPM.
Är det stor skillnad i ljudvolym tror ni eller?
Är det värt att köpa en lite snabbare hårddisk? märks det mycket?

Vad säger ni om valen av produkter? tror ni de kommer funka eller bör jag köpa nått annat märke?

jag har också samma problem, det tycks bara bli värre och värre tyvärr... funderar på att gå och prata med dem på macforum för att se vad de kan göra. Är ni säkra på att det är ett mjukvarufel?
För mig är problemet inte bara att klick inte registreras, jag har även problem med att röra pekaren överhuvudtaget, ibland är det flera sekunder som plattan inte registrerar några rörelser.... HELT OACCEPTABELT!!