Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hugeman

Hugeman

Medlem
  • Plats Kalmar
  • Registrerad 2006-09-18
  • Senast aktiv 2017-08-05
  • Antal inlägg 172

Foruminlägg

De senaste inläggen Hugeman har skrivit i forumet.

Ursprungligen av keptang:

Har du endast SSD eller Fusion Drive?

Jag har endast SSD

Var inne och partionerade lite gamla hårddiskar och klickade på min SSD som sitter i min ny iMac 2017. Blev lite förvånad att det stod:

S.M.A.R.T.-status Stöd inte

Men det kanske ska vara så med en NVMExpress-disk? Vore tacksam om någon med nya iMac 2017 med SSD kunde kolla efter och se hur det ser ut hos er.

Senast redigerat 2017-07-09 23:23
Ursprungligen av reboot81:

Det beror ju på vad man gör. Normalt för dig är inte som normalt användande för mig eller någon annan. Men det skadar ju inte att hålla ett litet öga på hur mycket som skrivs till disk, både Chrome och Firefox är ju kända för att skriva många GB till disk per dygn. Detta kanske är åtgärdat nu?

Naturligtvis är det så. Pysslar man mycket med bildbehandling etc. så kommer ju naturligtvis datorerna bete sig ganska olika. Men vid normalt dagsgöre som lite surf och textbehandling etc. så bör de väl ändå vara någorlunda lika kan man tycka.

Dock verkar även som min dator har lugnat ner sig lite nu med skrivandet. kerneltask springer upp till 1 GB ganska omgående vid uppstart men sedan händer inte så mycket mer och lauchd har också lugnat ner sig lite. Den kanske pysslade med lite saker ff då den var ny.

Lite OT är dock att jag inte kan lista ut varför jag vid datorns uppstart får mottagningsfel på nätverket (enligt nätverksverktyg). Dock så stiger det inte mer sedan så det är väl någon process eller mitt nätverk som inte hänger med vid datorns uppstart. Inget jag hade problem med på min gamla Mac Pro dock.

Det känns som att jag ligger i lä då och att min dator beter sig rätt så normalt

Då kanske det är rätt normalt. Har också 16 GB ram så någon växelfil behöver sällan användas. Jag bara såg min SSD dö ut snabbare än vad jag hade tänkt mig

Får se om någon mer rapporterar in diskanvändningen

Hur mycket data skriver era macar till disken på en dag? Tycker min nya iMac skriver ganska mycket bara om man sitter och småsurfar osv. Uppåt 10 GB/dag. Det är främst launchd och kernel_task som drar iväg. Men det kanske är normalt. Ska också erkänna att jag inte höll koll på min gamla maskin, den kanske skrev lika mycket

Ursprungligen av CekariYH:

Hmmm, jag har inte fått e-kort att funka på flera år i iTunes.

Jag brukar sätta 1 år och 5000. Har alltid fungerat bra tills nu.

Hej

Kanske inte helt rätt plats att placera den här tråden men jag hittade inget bättre tyckte jag.

Har ni på senaste tiden haft problem att handla på iTunes med Swedbanks e-kort? Det går jättebra att handla på ipaden, men det dras inga pengar ifrån kortet förens jag går in i iTunes på datorn och skriver in e-kortets nr igen (samma som innan, inget nytt e-kort) efter 3-4 dagar när jag tröttnat på att apple inte dragit pengarna. Då dras en kontrollsumma på 1.98 och summan för produkten jag har köpt på paddan.

Eller brukar Apple vara sega med att dra pengar från kortet på sista tiden? Tidigare har dem ju dragist med en gång!

Idag fick jag mitt MSI 280X... Skickade in det i SLOT2 pga fläktproblematiken. Bootade upp och kollade så det fungerade. Bootade om i Win7... Flashningen tog ca 5 min... (inkl. backup av original-rom) Verkar fungera bra hittills och skönt med boot-screen.

Ursprungligen av Clossa:

Det skall gå att få ut ljud via grafikkortsportarna och Maskinen tar emot 1333mhz minnen med 5.1
Det är tydligen skillnad på dom olika GTX 680 korten. Evga är väl det som man använder vid flashning.
Det är en djungel med olika kombinationer som måste lira ihop.
Jag laddade ner Nvidias drivrutiner till ett grafikkort men det funkade inte, men när jag uppgraderade från Mavericks till Yosemite försvann dom drivrutinerna och det blev bild.
Jag använder en liten ssd disk som jag bara har till att"bröta"med.

Funkade ditt Zotac kort innan flaggning ?

Jag hårdkörde aldrig kortet innan jag flashade det. Jag antog att det funkade att flasha då jag såg en kille på macrumors med samma kort. Jag märkte dock ganska snart att det blev instabilt när man pressade det. Och strax efter då började den killen skriva om samma problem med med mac-romen och det försvann när han la in pc-romen. Jag har sparat min pc-rom så jag lägger tillbaka den å sedan ska jag se om jag hittar en pc å hådrköra koret med men jag antar att det är riktigt med tanke på att jag inte var ensam om problem med dessa korten.

Som du säger är nog evga-korten att föredra o speciellt 2 gb-korten. Men när jag läste på forumet så slog jag till på ett 4 gb zotac.

Ursprungligen av Clossa:

Hoppsan så fel det kan bli.
Jag tappade Iphonen när jag skrev och så ringde det samtidigt så jag glömde av att fortsätta inlägget.
--
Jag har nu köpt en Mac Pro 4.1 som jag har flashat till 5.1. och kör Yosemite.
I helgen provade jag ett -MSI Geforce GTX 650 Ti 2GB, 3.0 Pcie-med gott resultat.Det är ett 6 pinns kort med Dvi och Hdmi men saknar DP port.

Vad vinner du på att flasha om den 4.1 till 5.1 mer än att man kan byta till nyare CPU:er?

Jag har ettt GTX 680 som jag inte använder och nu beställt ett 280X. Hade väl kunnat leva med mitt GTX 680 men jag är så där löjlig att jag vill ha boot-screen och det funkade inte så bra med den allmänna flashen som finns för 4 GB-korten med mitt Zotac. Dock tänkte jag att jag skulle flasha tillbaka det när mitt nya kort kommer på måndag och jag ändå måste öppna upp datorn. Så är det någon som vill ha ett GTX 680 för en hyffs peng till sin mac pro så är det bara att håja till med ett bud

Har beställt en sådant kort som du har. Hittade på macrumors en som har flashat sitt sådant kort med gott resultat. Han har publicerat sin rom... tänkte försöka flasha mitt kort med hans rom. Om det inte blir bra tänkte jag ge mig på att skapa en egen rom.

Köpte för ca 1 år sedan ett GTX 680 och flashade. Men det blev inte alls stabilt flashat. Har visat sig sedan att det är fler som har problem med Zotac GTX 680 4 GB så jag hoppas detta ska blir bättre med etta kortet!

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Jag har personligen ett MSI Radeon R9 280X 3GB OC Edition.

R9 280X på prisjakt

Detta kort kan du bara trycka in i datorn och starta. Du kommer inte se någon bootskärm (som t ex -loggan när datorn startar), men så fort OS X är laddat kommer bilden utan att du behöver göra något.

Nästa gång du skall installera OS X så kan du klicka installera som vanligt i Mac App Store. Datorn uppgraderar OS X och startar om av sig själv. Så för det ändamålet behöver du heller inte någon bootscreen.

Men vi vissa lägen, beroende på hur du använder din dator, så kan det vara bra att kunna se de valmöjligheter som erbjuds för felsökning vid uppstart, samt att kunna välja hårddisk att starta ifrån. Jag har sparat mitt orginalgrafikkort för det här ändamålet så att jag kan byta tillbaka om det skulle behövas. Ett annat alternativ är att flasha R9 280X kortet, så att du får tillbaka EFI-uppstarten.

Det finns ganska många grafikkort att välja på—även NVIDIA-kort. Men man får passa sig lite. Väljer man ett allt för strömkrävande kort så kan man överskrida specifikationen för Mac Pro i standardutförande. Radeon R9 280X är hyfsat max vad din dator pallar utan att klabba för mycket. Det är också ett bra Open CL-kort, vilket är det Apple själva pushar. NVIDIA i sin tur har sina styrkor med CUDA.

Men som sagt: om du inte vill gräva ner dig i detaljer så är kortet jag länkar till ett bra val. Om du känner dig trygg utan uppstartsbild.

Nästa alternativ är att köpa ett färdigflashat kort. På den amerikanska marknaden finns MacVidCards färdigflashat 280X. Det kostar $570. Men det är ju ändå ett bättre val än ett gammalt 5870.

Det blir snabbt mycket information på en gång. Du får återkomma när du vet vilken riktning du vill gå.

Du har inte haft några problem med strömförbrukningen då kortet egentligen vill ha 6+8 pin?

Dum fråga...

Har funderat på att bygga mig en Hackintosh då Apple är för sega och nuvarande Mac Pro känns lite utdaterad... om jag har förstått det hela rätt så måste man ställa in sitt operativ till engelska alt. kan det gå att skapa ett alias på installatiosfilen med det engelska namnet när man ska skapa USB-stickan med Unibeast.

Men går det sedan att välja svenska under installationen av OSX. Verkar som om du kör din hackintosh på engelska Kermit om man kollar på skärmbilderna!?

Efter mycket läsande verkar det som om Nvidias webdriver löser fläktproblemet. Problemet var bara att när jag installerade den så fick jag problemet att datorn startade i 640x480 fast inställningspanelen säger 1920x1080. Rätt upplösning får jag om jag drar ur dvi-kontakten och sätter tillbaka den i datorn. Ska se om jag hittar någon lösning på det problemet. Då kanske även mitt fläktproblem är löst