Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
UffeBluff

UffeBluff

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2006-09-03
  • Senast aktiv 2009-04-11
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen UffeBluff har skrivit i forumet.

1

Hej!

Tackar vänligast!

Du hade helt rätt, Det var zoomfunktionen. Då har jag lärt mig att det finns en sådan på mac nu också

Ha en bra dag!

MVH Uffe

Hej!

Jag har fått ett litet problem med min MB. Problemet yttrar sig sådant att bakgrunden (inklusive dock och menyrad) flyter runt när jag flyttar musen. Bakgrunden med mera får altså inte plats fysiskt på skärmen. Det är precis som om inte skärmen räcker till. Dessutom så har text blivit mycket suddigare. Jag har prövat att byta upplösning utan resultat, jag har även mixtrat med textförbättring utan att få bättre resultat. Jag själv misstänker att en ominstallation hade löst problemet men det är en lösning som jag är väldigt osugen på.

Hoppas att någon vänlig själ kan hjälpa mig!

MVH Uffe

Hej!

Ett annat tips på helgdagar för 2007 som är gratis finnes här:

http://www.camouflage.org/helg2007/

Jag provade och det funkar utmärkt.

MVH Uffe

Hej!

Lite off topic kanske men den här tekniken är redan implementerad på vissa områden. Ett område är amerikanska atom-ubåtar. Runt reaktorn så sitter det halvledarmaterial som "omvandlar" värmen från reaktorn till elektricitet. Det är sedan denna elektricitet som driver el-motorerna til båtarna. i och med att man använder detta i stälet för turbiner för elproduktion så får man ner ljudnivån som ubåten avger.

Som sagt off topic men kanske intressant för vissa!

MVH Uffe

Hej igen!

https://www.iec-logistics.com/apps/tracktrace/trk_tracking.asp

Här spårar du ditt paket! Använd APP som customer reference, Europe som region och ditt trackingnummer som börjar på 80. Jag har för mig att trackingen inte funkar i firefox men jag har aldrig testat safari till det. Däremot så funkar Explorer.

MVH Uffe som inte behöver vänta längre utan är inne på sin andra vecka som mac-ägare

Prova att söka på ditt paketnummer på Flextronics hemsida. Det är de som står för frakten till Holland om jag har förstått det rätt. Jag kunde i varjefall se mitt paket där från det att det lämnade Kina.

MVH Uffe

Ett hett tips är att inte lite på apples leveranstider. Jag beställde min dator den 16e augusti och den kom i onsdags förra veckan. Det vill säga en månads leveranstid. Det var långt över det som jag blev lovad vid beställningen. Då skulle det ta 3-8 dagar att tillverka den plus frakttiden vilken är en vecka. Som sagt det tog lite längre tid än så.

Hur som helst så ångrar jag inte att jag väntade. Det är en underbar dator. Jag beställde 1,83 varianten med 1gigs ram och 100 gigs hårddisk.

MVH Uffe

Hej!

Jag slänger in en fråga till vad gäller inställningar i Front Row!

Hur gör jag för att kunna visa album i iPhoto med front row utan att bilden "scrollas" runt? Jag vill bara att datorn ska visa hela bilden tills nästa bild kommer fram.

Tack på förhand!

//Uffe

Jag beställde min macbook den 16e augusti. I dag ska den komma, jag bara längtar

Lite väl lång leveranstid i mitt tycke men vad ska man göra. Bara att hoppas att datorn funkar sen också.

MVH Uffe

Hej!

En bekants hårrdisk uppförde sig lika dant. Det visade sig att det inte var något fel på hårddisken utan på kretskortet till kabinettet. Lösningen var att plocka ut hårddisken och stoppa den i ett annat kabinett. Sen var det bara att köra igen. Lösa kabinett kan du köpa i vilken datorbutik som helst.

MVH Uffe

1