Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Rennstam

Rennstam

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2006-06-27
  • Senast aktiv 2014-03-05
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen Rennstam har skrivit i forumet.

1

Ja, men det räckte inte. Däremot startade jag sen om i säkert läge, för att sen starta om i normalt läge igen. Efter detta var ordningen återställd.

Symbolerna på knapparna i safari och mail försvann när jag uppdaterade. Så även symboler längst upp till höger (wifi, bluetooth etc.). Någon som vet hur man åtgärdar detta?

Ursprungligen av IngoX:

Jag vet inte hur det funkar i 10.6, men det verkar som om du beskriver skillnaden mellan Verktyg>Anteckna>Anteckning och Verktyg>Anteckna>Pratbubbla i 10.8.

Jo, fast med den skillnaden att den gamla anteckningsfunktionen skapade extra utrymme i marginalen så att man fick plats att skriva (marginalen breddades). I bubblan kan man max skriva en eller två meningar, sen har man en väldigt långsmal kolumn.

Jag uppgraderade just från Snow Leopard till Mountain Lion och upplever att anteckningsfunktionen Förhandsvisning/Preview är sämre. I den tidigare versionen (Snow Leopard) infogades en "pratbubbla" med text i dokumentet. Denna pratbubbla med text fixerades och blev en del av dokumentet. I Mountain Lion-versionen försvinner texten när man har skrivit färdigt och man måste ställa muspekaren på pratbubblan för att se texten. Eller så kan man se anteckningarna separat i en kolumn till vänster. Jag vill ha tillbaka den gamla funktionen där texten hela tiden finns infogad i dokumentet. Är det någon som vet om detta går? Jag hittar inga inställningar för detta.

Jens

Ok. Tack. Det låter rimligt. Jag skall prova.

Hmm tack. Jag hittar dock inte lösningen på problemet där. Jag har ändrat tillbaks användarnamnet, och allt funkar utom just de sökfunktioner jag nämnt ovan. Känns som att datorn tappade någon sorts idexering.

Jag ändrade på mitt användarnamn, märkte att det inte var en så god idé för då hittade datorn inga filer, och ändrade därför tillbaka. Sen detta hittar sökfunktionen i Finder bara filer som använts efter att jag strulade med användarnamnet. Detsamma gäller Mail om jag söker på "Hela brevet". Någon som förstår vad som hänt, och hur man kan få datorn att söka bland alla filer igen?

1