Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kitesurf

kitesurf

Medlem
  • Plats Gränna
  • Sysselsättning Konstruktör på HotSwap AB
  • Registrerad 2002-09-03
  • Senast aktiv 2021-06-24
  • Antal inlägg 1465

Foruminlägg

De senaste inläggen kitesurf har skrivit i forumet.

Levererades idag. Tillbehören jag tog med; Pencil, Smart Folio och en USB-C digital a/v multiport-adapter.
Jättenöjd med Pencil, eller rättare; nu när jag kört med den nya en stund så känns den jag hade tidigare (till gen. 2) rätt sopig med den rätt sjuka principen att sticka ut som en antenn när jag laddade den i paddan Magnetfästet känns naturligt och praktiskt, även om Pencil trillar av/loss om man är oförsiktig så är jag glad att det finns en plats för pennan medans jag använder fingrarna istället.
Paddans vikt är i princip densamma, men måtten bättre sett till hur mycket som är använd yta (skärm).

Har hunnit testa några av mina appar som är lite mer krävande, och i Shapr3D med den nya iPaden kräver den knappt halva tiden för att läsa in de lite större filerna, och hanteringen grafiskt är responsivare.

Skärmen är väl bra, men inte så där stort steg upp från gen2 som man lätt tror om man lyssnar på marknadsföringen. Lite bättre färger, märkbart ljusstarkare, i övrigt upplever jag dem likvärdiga så här långt, bara suttit några timmar med den ännu. Den nya skärmen har skönare friktion mot Pencil (även med sliten tip).

Jätteskönt med större lagring! Den nya har 2 TB, vilket är fyra gånger mer än den gamla. Den gamla var fylld till ca 60%, och jag behövde hålla på och slänga filer, och hämta från moln eller stickor när man behövde dem igen sen. IOS är fortfarande jäkligt osmidigt i den aspekten, filhantering/fildelning, så den delen ser jag fram emot att se mindre av.

Ursprungligen av calinou:

Någon som hade förhandsbokat och fått? I så fall vilja veta vilka tillbehör ni köpte samt hur nöjd ni är.

Har bokat men inte fått ännu. Apple säger att de skickar mellan den 15 och den 29 juni, haft samma leveransstatus sedan första veckan i maj. Beställde med gravyr iofs, vilket kanske adderar på leveranstiden.

Hur gick det med 3D-scanningsmöjligheterna? Verkar inte nämnas alls?

Ursprungligen av Redaktionen:

För alla som väntar på iPad Pro kommer här ett lite tråkigare rykte som vi hoppas inte blir sanning även om det kanske inte rör alla modeller.

Läs hela artikeln här

Varför inte? Priserna idag är alldeles för låga. Apple borde kunna plocka ut dubbelt ungefär, jmf mot hur de ligger prismässigt idag. Kolla vad annan skit kostar!
Och det är utan Appstore, utan andrahandsvärdet, utan en armé av ingenjörer som är stolta över sina jobb. Utan den största utvecklingsbudgeten i världen(?) och definitivt utan erfarenheten av att ha skapat flera generationer av iPads.
Så ge dem era pengar nu och knorra inte

Ja, jag kommer köpa vad skit som helst de släpper, för jag vet erfarenhetsmässigt att grejerna kommer göra mig lycklig och att jag inom kort kommer vara överväldigad av hur mycket jag använder deras nya skit, och hur mycket pengar denna tillit kommer generera åt mig när jag sen jobbar med grejerna.

Söker en Mac Pro i bra skick. Jag har redan grafikkort och lagringslösningar, så jag är inte intresserad av begagnade diskar och gamla radeonkort.

Det ska gå bra, upplösningen stöds av kortet.

Ursprungligen av D_Odell:

Inför en lansering som många hoppas på så vore det kul att utrycka det vi helst skulle vilja se i en uppdaterad liten låda. Personligen så är jag mest intresserad av starkare hårdvara för att kunna leverera det som en App Store skulle kunna innebära för ATV. Ser fram emot att använda appar så som Plex media server på ATV.

En ATV som kör iOS, alla mina appar skalas snyggt och kontrollen är en trådlös touchplatta. Klarar att driva UHD-skärm, förslagsvis från Apple, trådlöst. Inbygd laddare, bara en mjuk och följsam sladd. Det skulle göra mig riktigt glad.

Jobbigt segt. Sitter med testbild eller svartskärm om vartannat.

Letar kompakt eller systemkamera för att kunna ta snygga produktfoton. T.ex Samsung NX300 NX300 på Cyberphoto. Den ser lagom ut och ligger nära de 3000 kr jag tänkt att det får kosta.
Jag behöver inte snabbhet eller ljuskänslighet. Inte anti-skak heller. Kommer fota med stativ och med mycket ljus.
Kanske ska man ta något som låter mig komma lite närmare? Fast det kanske går att lösa med distansringar?

Någon som har förslag på passande kamera-kit? Tankar om NX300?

Ursprungligen av doo:

Vad vill du veta? Jag beställde med 700-korten, 1 TB disk och standard-minne. Köpt 64 Gb RAM från Dustin nu, inga billiga grejer men iaf 2000 kr billigare än apples minnen. Beställde innan jul.

Så kul det måste kännas att ha en av de nya Mac Pro på ingående! Grattis!

Är du inte intressera av Apples reg-minnen? Jag har trodde att grejen med 64 GB från Apple att man då får en Mac Pro med stöd för reg-minnen, eller stöds det av alla modeller?

Mac Pro blir intressant, lika bra att börja förbereda ett vattentät motiv till att jag behöver en

Tryckkänslig baksida på ipad, eller touch? Tänker på det där patentet:
http://appleinsider.com/articles/13/05/30/app...

När de tillkännager att de kommer ge sig in i bilbranschen så kommer aktien rusa.
... vore det inte på sin plats?