Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Nosstrand

Nosstrand

Medlem
  • Plats Örebro
  • Sysselsättning Har efter många om och men beslutat mig för att gå över till Mac....pga. Mac Book Pro
  • Registrerad 2006-05-02
  • Senast aktiv 2007-05-23
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Nosstrand har skrivit i forumet.

1

Tack för den inputen kenneth. Det får mig att avvakta med köpet och ligga lite lågt ett tag. För att förtydliga måste jag nog säga att det flyter rätt hyfsat med HDV på Macbook pro.

Japp, jag inser att det inte är rimligt att kräva samma prestanda i bärbart.

Själva arbetssituationen (den rent praktiska) funkar rätt bra. Splittar bilden med en DELL24 tummare och tycker det funkar bra. Diskutrymmet är väl ett problem med tycker att det funkar Ok med externa hårddiskar som när de blir fulla får användas som arkivering.

Portabla biten är ett måste. Jobbar utomlands och en hel del av projekten sker i hotellrum. Dock spenderar jag mesta tiden i studio/kontor och det är väl där jag (precis som du säger) känner behovet av att ändra mina grundförutsättningar.

Så min egentliga fundering är: om jag nu är beredd att lägga 30.000 på en Mac Pro (och självklart behålla min Mac Book Pro), kommer jag då kunna märka en prestandamässigt stor skillnad jämfört med min nuvarande redigeringssituation?

Senast redigerat 2007-05-09 15:37

Hej. Frilansar som redigerare och jobbar FCP på en Mac Book Pro. Tycker att det funkar rätt OK men känner ändå att arbetssituationen skulle kunna förbättras.

Så nu till frågan: Är det någon som har erfarenhet från både Mac Pro och Macbook Pro? Rekommenderar ni uppgradering - och i så fall, vilken konfiguration bör jag satsa på?

(Jag redigerar mest i HDV)

//M

Justa...kanske borde varit mer specifik i början. En stor anledning till att jag vill byta är att jag nu redigerar HDV- från en JVC GY101. 720 p. Funkar OK på min Precision M60 men vore skönt att öka takten

Tackar för input.

Sitter med 5 externa och trodde det skulle räcka...det är väl fan. Jag satsar på en 500GB också då.
Tackar! Om någon kommer på nåt mer innan måndag nästa vecka så skrik gärna till här.

Hej!

PC användare som nyss satt med svettigt finger på Checkoutknappen på AppleStore. Fick ångest och vill ha lite råd innan jag beställer.

Tänkte beställa en MacBook Pro 17 tum. 2 Gig, 200 Gb hårddisk. Primär användning Final Cut, AfterEffects och Photoshop. Kommer även köra vissa PC program (Sony Vegas och Premiere)

Kan någon ge mig den ultimata konigurationen innan jag beställer?

Är beredd att betala för uppgraderingar - dock fundersam på om det är värt med 5000 SEK extra för 3 GB rm istället för 2.

Glossy skärm eller Icke?

Tar även gärna emot era erfarenheter av videoredigering på denna dator...

Tack på förhand!

//Martin

Tack för all feedback! Nu har jag bestämt mig. På återseende PC. Jag siktar på MBP med maxprestanda. Skönt att höra att allt gnäll har lagt sig.

Hej!

Jag arbetar mycket med videoredigering på PC och har nu (nästan helt och absolut hållet) i och med Mac Book Pro beslutat mig för att gå över till Mac. Syftet är främst för att kunna samarbeta i projekt med folk som använder Final Cut.

Dock är jag inte beredd att lämna PC-miljön ännu. Främst på grund av att jag är beroende av vissa program (främst inom ljudproduktion)

Ska flytta utomlands och känner att jag nog måste slå till innan (så att jag inte står med ett måndagsexemplar på Arlanda). Jag har siktat in mig på en Mac Book Pro 17 tum.

Så nu är jag väldigt nyfiken på följande:

Funkar PC bra på MacBook? Erfarenheter?
Är det lugnt att byta nu eller kommer det någon ytterligare irriterande uppdatering som man hade önskat att man fick ta del av?`

Tacksam för feedback! Tack för ett bra forum!

1