Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mortenbilla

mortenbilla

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-03-10
  • Senast aktiv 2007-02-21
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen mortenbilla har skrivit i forumet.

1

Halloj!

Ok, mitt problem är något.. snurrigt. Har en extern hårdisk som jag formaterat med OS X och kört startskiva på den när hårddisken i min Ibook G4 klappae igen. För att sedan komma åt massa filer i hårddisken från en pc så körde jag Macdrive på en PC. Kom åt filerna och det funkade fint. Men sedan dess har ja inte kunnat köra någon mac på hårddisken. Och nu när jag använder Macdrive så får jag ett meddelande om att hårddisken är "corrupt" och därför skrivskyddad och att det krävs att jag reparerar den med os x. men det fungerar inte. den hittar disken och när jag kör "reperara skivan" så får jag ett meddelande som lyder

"Kontrollera och reparera skivan ”Namnlös”
Kontrollerar HFS Plus-enhet.
Kontrollerar filen Extents Overflow.
Kontrollerar katalogfil.
Nycklarna fungerar inte
Rekonstruerar B-trädskatalogen.
Enheten Namnlös kunde inte repareras.

Fel: Den underliggande åtgärden avslutades med ett fel

En HFS-enhet kontrollerades
1 enhet kunde inte repareras p.g.a. ett fel
Försökte reparera 1 enhet
1 enhet kunde inte repareras"

Kan heller inte boota från den. Nåja, min plan nu är att tömma hårddisken. för att sedan formatera den. så mina frågor är följande.

* Går den att reperera på något annat sätt?
* Kan jag partionera den i 2 delar. formatera ena för mac och den andra för pc. växlar nämligen mellan pc och mac en hel del. inget behov att lägga en startskiva på den längre dock.

Tech: HD Lacie 200GB firewire. formaterad med OS X panther

Tack på förhand//Morten

Hallojsan!

Har blivit erbjuden att köpa denna ca 2-3 år gamla rackare:

PowerBook G4 (Titanium 1GHz/867MHz
Datormodell: PowerBook3,5
Typ av CPU: PowerPC G4 (3.3)
CPU-antal: 1
CPU-hastighet: 1 GHz
L2-cache (per CPU): 256 K
L3-cache (per CPU): 1 MB
Minne: 512 MB
Busshastighet: 133 MHz
Boot ROM-version: 4.5.3f2
HD 60gb

( Kolla här för specifierad info: http://www.apple-history.com/?page=gallery&model=pg4_1_867 )

Vad är ett lämpligt pris? Batteritiden fungerar fint tills den når typ 70% då verkar den hoppa ner till 0% och hamna i vila utan förvarning!!! Är det batteriet som är trött eller är det något mjukvaru problem? Inga döda pixlar, några få ytliga skavanker men dvd-brännaren verkar bråka ibland men misstänker att det kanske är fel val av dvd-skiva vid bränning (+ och - problemet). Den är förövrigt inget stöldgods.
Och sedan, Några bra program som man kan köra för att kolla om hårdvaran är i fint skick? Andra bra tips tas emot med öppna armar!;)
Tack på förhand!/Morten

Tackar för hjälpen!

Men varken att nollställa PMU eller beethoven-tangent-kombinationen hjälpte. frågan är vad zappa PRAM betyder? samma tangentkombination som att nollställa PMU vad jag förstår? KOm att tänka på att just före problemet uppstod så "glappade" det mellan externa disken och datorn. var tvungen att hålla sladden på ett visst sätt för att datan inte skulle stå stilla eller hänga sig. men det är ju märkligt att datorn hittar disken i tex discutilitys. samt att den fungerar på alla andra datorer jag pluggat in den i. så vad kan då problemet vara mån tro? tack på förhand

Probemet startade med att min interna HD kraschade för ca 6mån sedan. Som tur var så hanh jag göra en backup på min externa HD (lacie 200gb). Boota via cd´n och la en startskiva på den externa HD. Fungerade hur bra att köra på den externa till för någon vcka sedan. Nu när jag starta datorn så får jag antingen meddelandet att jag måste starta om datorn (på ca 5 olika språk), eller att datorn inte hittar någon disk, dvs en mapp med frågeteckensymbol. eller att den står helt still i inloggningn. Jag har kört innstallationsskivan och kontrellera att datorn hittar den externa disken i discutilitys, och det gör den utan problem. jag kan även välja den externa som startup igen. sedan så fungerar den externa utan problem när jag kopplar in den i en annan dator. Men problemet är att min Ibook G4 inte verkar hitta den som startup. även om jag startar om datorn och håller in ALT så vill den inte ge med sig, en stor symbol för den trasiga internea disken och en pytteliten firewire symbol för den externa (som inte är klickbar). Så frågan är, vad är problemet? vet någon om det går att fixa? Tacksam till tusen för hjälp!!!

1