Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
papa_keno

papa_keno

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-02-03
  • Senast aktiv 2021-09-15
  • Antal inlägg 58

Foruminlägg

De senaste inläggen papa_keno har skrivit i forumet.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Ja, inget i den tråden löser problemet tyvärr

Går det ens att få "smarta" spellistor att synka mellan enheter. Jag kör fyra Appleenheter med BigSur, Catalina, iOS 14.4 samt iPadOS 14.4. Alla med samma Apple ID och oftast på samma nätverk om det nu skulle spela roll. "Synkronisera bibliotek" är angivet på alla enheter och alla funkar med Hitta-appen samt synk i andra tjänster.

Jag kör Spotify sedan -07 och är i grund och botten nöjd med det men det finns en del musik på Apple Music (AM) som gör att jag kan betala för bägge tjänster. Dessutom har jag sedan iTunes-tiden gillat deras smart playlists. Typexempel på en playlist: genre = Jazz, spelat > en gång senaste tre dagarna. Kruxet är att detta inte synkar mellan enheter.

En så basal spellista som 'Recently Played' som t o m är default för AM visar olika på alla enheter. Inte så olika att det endast visas det som spelats per enhet, det är mer stokastiskt än så - vissa låtar verkar dyka upp slumpmässigt på random enhet.

Däremot synkar "Recently Added" inom sekunder till alla enheter. Sjukt frustrerande.

Finns massa trådar på både Reddit samt Apple support om detta, men det mesta är daterat och tänkte att någon på 99 lär väl köra AM? Och därmed möjligen med dessa smarta playlists. Enligt vissa så är detta något som slutat funka efter övergången från iTunes till AM. Andra säger att det var när Apple köpte Beats..

(Jag har testat logga ut icloud på alla enheter och gjort vad som är rimligt för en Appleanvändare sedan väldigt många år)

Ursprungligen av Ljung:

I dag har jag tio aktier. Efter splitten har jag 40. Större manöverutrymme när det gäller köp/sälj. Frågor på det?

Nej, egentligen inte

Hur gör en split ditt delägarskap ”trevligare”?

Ingen uppdatering för mig än i 10.15.4.

Bra med kärlek från Apple till denna lite bortglömda proffsapp. Körde det för 20 år sedan när det bara funkade till PC och har hängt med på nästan varje uppdatering sedan dess. Det var Emagic Logic som fick mig att köpa mac och jag vill inte ens räkna på vad det genererat för intäkter till Apple

Sjukt tråkigt, men även det bästa av företeelser upphör till slut. Önskar alla stort lycka till!

Nu när 99 inte är 99mac så önskar jag en taggning av nyheter som gör att användare endast exponeras av det man själv finner intressant.

Antingen så taggar alla användare kategorier man är intresserad av att läsa om, t ex Apple, ios, Android, o s v. På första sidan presenteras således endast nyheter kopplade till dessa valda kategorier.

Alternativt kör man modellen som tidningar verkar använda, kategorier med en egen url, t ex 99.se/apple, 99.se/android. Det gör kategoriseringen mindre viktig och ger sämre träffsäkerhet.

Jag gillar 99, har varit medlem länge, men att läsa om Samsung, Huawei o s v är helt ointressant och minskar min trafik till 99. Möjligen skulle mer träffsäkert content ger er bättre förutsättningar mot annonsörer.

Ursprungligen av Redaktionen:

Runt om i Stockholm syns numera elsparkcyklar från Voi. Under en fredagslunch passade vi på att prova på hyrtjänsten.

Läs hela artikeln här

Det här måste väl ändå vara en av de mest onödiga tjänsterna sedan googles facebookkopia (google+?) eller Microsofts ipod-dödare (wume? Den var brun, ful och dålig).

Alla dessa 30+ ”män” (ja, det är primärt män) man ser i Sthlms innerstad varje dag, lite nervöst framsusande på en Voi i antingen cykelbana, trottoar eller bilväg. Att Karolinska sjukhuset uppmärksammat detta på ortopeden och andra avdelningar visar bara på den fysiska risken med dessa töntiga scootrar, men risken att du är en loser om du rullar runt på en sån här är 100%.

Ibland blir det fel när man ska tänka miljö, framkomlighet och delningsekonomi. Som i detta fall.

65 990 minuter. Trodde faktiskt det skulle vara mer, Spotify rullar hela dagarna på jobbet i hörlurarna. I mobilen blir det mest Apple Music och hemma vinyl.

Jag hoppas på en motreaktion på de enorma mobiler man tvingas släpa på idag. Bytte precis jobbtelefon och då blev det en iPhone 8 eftersom XS var för jäkla stor och SE fick vi inte längre beställa då den inte säljs. Har haft 8:an några veckor och den är verkligen för klumpig för mig trots att jag är en normalstor man. Hal som en ål är den också.
Jag har inget som helst behov av en mobil som är lika kraftfull som en macbook, jag har inte spelat ett spel på ios sedan den första iphonen från 2007 och rörlig bild lämpar sig inte på en telefon, oavsett storlek. Gör en liten/lätt iphone, klocka ner processorn och ge den bra batteritid. Det här är mer önskemål än vad jag tror komma skall. Telefonerna kommer växa tills marknaden som tröttat är stor nog och då kommer Apple tillgodose dessas behov och det blir ett race bland alla tillverkare att göra så små telefoner som möjligt (ala 90-talet)

Ursprungligen av Demiurgen:

"Parlamentet, Farmen och Kardashians" ? Det där är väl TV? Som jag sa; mina kids ser inte på TV och vet inte vad dessa ting är...kanske har de hört talas om Kardashians...är tveksam...ska fråga. (Kardashians är väl mest en amerikansk grej...och konsumeras mest av vuxna som jag vet...är en kulturell referens som jag inte tror svenska ungar är vana vid...i USA verkar det mest vara unga vuxna och 50-100-åringar som pratar om dom). Parlamentet och Farmen är väl också för medelålders svenska medborgare? Är det någon under 50 år som ser på detta?
Det konsumerar oerhörda mängder YouTube om allt möjligt, en del gaming-grejer (så klart), hur saker tillverkas, humor, får i sig oerhörda mängder kunskap & info om världen (meningsfull och trivial) på ett sätt som vi som är äldre inte fick. Ungarna vet så mycket mera om den stora världen än vad jag visste när jag var 9-13 år - och det mesta är på engelska så det blir nästan ett andra modersmål för dom. Tänker gör man även om man ser på rörliga bilder, de läser flera böcker än jag gjorde (har du hört talas om Harry Potter? - vuxna kör väl mest med ljudböcker numera?
Kidsen har en bildningsnivå som var helt främmande för 20-50 år sedan, de har högre IQ (den höjs för varje generation...om det är bra eller dåligt vet jag inte). Problemen med dessa skärmar är inte hjärnan, det har snarare med synen att göra...överdivet tittande på små skärmar nära ansiktet kan eventuellt göra ungarna närsynta...och en del får pajad socialfunktion och rör sig för litet (isolering, gamingsjukan) - men det är inget fel på hjrärnorna och de "tänker själva" och har fantasi och kreativitet som alla andra generationer av Homo sapiens...eller mycket mera som jag upplever det.

Det där om IQ är fel. Trenden i Norden är det motsatta. Sen om det beror på att kidsen tappat koncentrationsförmåga för att klara IQ-testerna eller om det är flumskolan som är anledningen låter jag vara osagt. (googla bl a Flynn Effect)

Angående nya skatten så är det ett dåligt skämt. Världens högsta skattetryck, lägst BNP per capita-tillväxt i Europa och då smäller man till med en ny skatt. "Born free, taxed to death"

Ursprungligen av jakobnilsson:

Det är precis som vi sagt många gånger förut – redaktionellt jobbar vi mot mobila enheter. I forumet diskuteras även Mac. Inget nytt.

Och att Apple uppdaterar två stycken fyra år gamla produkter är visserligen kul, men bara ännu ett bevis på att det är rätt strategi. Det är fina Mac-datorer, men inget revolutionerande. Superkul för oss som gillar Mac och vill köra det, men all nydanande teknik hittas i Ipad Pro.

Jag förstår er till 100%. Det är dock min uppgift som gammal dinosaurie att vilja ha mer macrelaterat och det är din uppgift att försvara er modell. Jag är övertygad att ni gör vad ni anser är bäst och jag tycker ni gör det bra.

Ursprungligen av Tjosansa:

12,9” 256 GB med Apple Pencil 2 ska det bli. Kalasat kommer kosta mig 15.500.
Vem/vad gör kronans kurs så låg. Är det vår Herr Löfven?

På kort sikt är det Ingves, på lång sikt är det Löfven & co.

Kom igen nu 99 - ny mac mini och macbook air men inga artiklar om det. T o m Dagens industri rapporterade det direkt.

Nya ipad pro väcker habegär även om jag inte kommer köpa i denna vända

visade sig att jag är Linkedin-"kompis" med Nordenchefen på Amex och såg av en slump att han skrev igår att de rullar ut uppdateringar löpande till terminalerna de kommande månaderna

Fast är det någon som fått det att funka? Testade köpa snus på pressbyrån samt hämtade en beställning på webhallen. Fail på bägge.

Jag tror inte butikernas apparater ännu har stöd för detta utan att det måste rullas ut ny mjukvara. Det tycker jag de borde ha löst innan folk ansluter sina kort.