Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
thetinyguy

thetinyguy

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-01-21
  • Senast aktiv 2010-06-28
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen thetinyguy har skrivit i forumet.

Någon som vågar gissa på vad iphone 3gs andra-handsvärde kommer att bli när nu när iphone 4 kommer?

Jag har betald mobil via jobbet så det vore perfekt för mig att köpa bara en iphone 3gs; men vilket andra-handsvärde vågar man vänta? det måste ändå finnas en massa high-end users som vill uppgradera?

Jag har kört Aperture 3 ett nån vecka nu och rent generellt känns det snabbare än 2:an på min 13" MacBook 4GB minne, 512MB graffekort och en 24" extern skärm. Men det är väldigt buggit och läcker minne, jobbar jag i raw och leker mycket med diverse penslar så äts långsamt grafikkortets minne iväg tills hela datorn hänger. Förhoppningsvis blir det bättre med några patchar och så länge får jag starta om vid varje tionde bild i raw läge. Lyckligtvis är jag bara en glad amatör men som helttids fotograf skulle det troligtvis vara helt oanvändbart.

Hej,
Jag har just skaffat mig en Wacom ritbräda och skulle behöva lite tips på program så funkar bra till det. Givetvis är photoshop, lightroom och aperture obvious. Men jag tänker mera konstiga idéer? typ musik program eller spel? något som låter en öva upp lite skill kanske?

Själv skulle jag älska att koppla min Wacom till Traktor, det vore ascoolt.

Tack på förhand
Andreas

Hej,
Jag har ett dumt wlan som dör då och då när det inte används. Så jag skulle behöva något verktyg att få min MacMini och MacBook att automatiskt rejoina nätet när det går ned. Ibland tror jag inte datorerna märker det, så helst vore det kanske en script slinga som pingade wlan routern och sen reconnected när de inte kom fram.

Finns det något sådan?

Tack på förhand
Andreas

Jag kör airfoil + airfoil speaker för ljud från min macbook. Jag har testat att streama lite video och dvd med VLC men det känns inte riktigt värt det, så vanligast loggar jag bara in med VNC och trycker play osv.

Hej,
Såg att Lucas Arts äntligen har släppt Monkey Island till ipod touch / iphone, men jag som har telefon via jobbet äger bara en tråkig Sony Ericsson. Men är det möjligt att spela .ipa filer i vanliga os x?

Vänligen
Andreas

Hej,
Jag har ett flatrate data abonemang med Telia via jobbet och en W880i. Jag har lekt lite med att koppla in telefonen som modem och undrar lite vilka hastigheter som borde gå att nå. Mina tester visar;

Bluetooth, 0.4mbit ned och 0.04mbit upp med 400ms ping
USB, 0.4mbit ned och up med 200ms ping

Mobilen visar att den är kopplad till 3G nätet.

Är detta normalt?

Tack för länkarna.

Jag kör det själv varje dag på jobbet, mellan min windows laptop och linux burk. Det funkar super bra, jag kan tom. kopiera bilder via cut-n-paste.

Idag så kör jag en iMac Intel Duo hemma men fick nyligen erbjudande om en windows burk från jobbet. Tänkte ha den som spelburk, men vill ju fortfarande bara ha mitt trådlösa apple tgb och mus på skrivbordet.

Liten kul grej om synergy, när jag började med det hade jag servern på laptoppen och när jag tog med mig burken på möten så kunde jag fortfarande dra över musen till linux burken via det trådlösa nätet.

Är det någon här som kör synergy mellan OS X och Windows? Funkar det och/eller finns det något bättre?

http://synergy2.sourceforge.net/

Jag skulle vilja kunna spåra hur min mejl address har nått avsändaren. För att t.ex. kunna se vart spam kommer ifrån, och hur någon fick tag i mig.

Idag har jag löst det med en mejl address till varje sida/företag/orgnisation som jag mejlar med, dvs. min mejl address här är 99mac@thetinyguy.net. ovs.

Ursprungligen av desh:

Sämre burkar med Windows?

Japp.

Dock så spelar mina polare på mycket sämre burkar, där det flyter lika bra.

Japp, jag kör massor med WoW på min iMac Intel Duo (v1), 2Gb RAM och 256Mb VRAM. Jag gick 20FPS i stora strider (40 pers, massor med grafik ovs) till 30fps stabilt. Dock kör jag med Vsync på så, den går inte över 30 utan att nå 60.

super! måste testa när jag kommer hem idag!

Jag kör Aperture och har en ReadyNAS för backup. Jag har konfat Aperture att ha sitt bibliotek under Pictures och sen har jag skapat ett vault i samma katalog. Sen kan jag synka vaultet när det behövs. Tvyärr så stödjer inte Aperture att ha vaults direkt på nätverks diskar, så jag måste kopiera det manuellt varje gång, runt 40gig för mig, så det tar ju sin tid.

Sen har jag tänkt på att enablea snapshots i ReadyNAS, så den automatiskt gör backuper av vaultet, men det känns lite overkill. Det är i första hand hårdvarufel som jag vill skydda mig mot, kumpigheter försöker jag undvika genom att bara synka vaultet när jag är riktigt nöjd.