Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
dennis1024

dennis1024

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2005-11-20
  • Senast aktiv 2008-03-31
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen dennis1024 har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Wire:

MacWorld skriver följande nyhet: Omöjligt köra Tiger på nya Macbook. Vet någon vad som gäller för Mac Pro och MacBook Pro? Kan man backa till 10.4 om man har skivorna från tidigare leveranser av dessa modeller?

Vad jag vet så finns det ingen retail-version av Tiger för intelmacarna. Licenserna till OEM-versionerna som levereras med nya datorer brukar bara tillåta att man kör programvaran på de datorer de levereras med, så även om det skulle gå att installera från en skiva som levererats med en annan dator(vet inte om det går) så skulle det kanske vara brott mot avtalet.

Ursprungligen av knirp:

Jag letar efter en KVM-switch fast utan V, är enbart ute efter en switch för USB typ A. Jag vill att två datorer ska dela på ett USB-tangentbord och en USB-mus. Inget tingeltangel med skärmkablar och grejer, bara någon smidig liten box med en tryckvänlig omkopplingsknapp på.
Det har dock visat sig lättare sagt än gjort (än så länge). Någon här som kan sparka iväg mig i rätt riktning?

http://www.kjell.com/content/templates/shop_main.aspx?catalog=181755&path=38400000,66500000,67900000

Ursprungligen av Metalguru:

Det här kanske är en helt korkad fråga, eller har varit uppe förut.
Går det att ansluta en (i detta fallet Mac Mini) till ett trådlöst nätverk via USB?
Det är ju vanligt på PeCe nu för tiden, så jag tänkte varför inte? Någon som har ett svar.
Alternativet vad jag förstår om man inte kan dra kabel och inte har airport är en sk wireless ethernet bridge, men dom är ju så satans dyra (D-link GW810: niohundra spänn).

USB adaptrar som bygger på Ralink RT2500-chipset funkar med drivrutiner som gå att ladda ner från Ralink: http://www.ralinktech.com/supp-1.htm.
Lista över kort som använder RT2500: http://ralink.rapla.net/.

Ursprungligen av ulfalf:

Har ett litet problem med programvara och skulle vilja ha möjlighet att skapa och ändra på miljövariabler i OSX, kör senaste uppdateringen, 10.4.3. Skriver man setenv (var) (värde) i terminalen så klagar den och säger att setenv inte finns. Detta gör mig förvirrad, google säger att setenv visst ska användas för ändra miljövariabler i OSX. Kör bash-terminal och min erfarenhet från Unix etc. säger att det är setenv som ska användas? Men den verkar alltså inte finnas. Suspekt tycker jag. Så här ser det ut:

Snyggdatorn:~ ulfalf$ setenv HEJ "Trams"
-bash: setenv: command not found
Snyggdatorn:~ ulfalf$

Vad göra?? Finns det andra sätt att ändra och framförallt skapa miljövariabler eller vad är det egentligen frågan om? Alla andra kommandon funkar i terminalen och X11 men det här gör mig helt snurrig...

"setenv" är inbyggt i csh. Av texten ovan framgår det att du använder bash(som är standard shell i nyare versioner av ox X) och motsvarande kommando blir då:

export HEJ="Trams"
1