Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martin på Majorna
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Lärare. Gillar jazz. Tycker att mac är logiska att använda.
  • Registrerad 2005-11-16
  • Senast aktiv 2010-05-31
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen Martin på Majorna har skrivit i forumet.

1

Hej på er! Ett enormt tack för hjälp med felsökning. Igår fick jag igång datorn ordentligt - och den verkar ha stabiliserat sig. Kernel panic endast när jag slår på Airport, aldrig annars! Annars funkar datorn som vanligt, och bredband via 3g-modem är inget problem.

Elajten - stort tack för snällt engagemang och tips på sidan, jag var in och tittade. Annars om det blir problem med datorn igen vore jag väldigt tacksam om det fanns någon möjlighet att få tag i dig! Jag har en god vän som pendlar mellan Göteborg och Malmö. Om du vill och har lust får du hemskt gärna skicka ett hej till martins.reservmail@gmail.com, så har jag din adress!

Hej Bollman och Elajten!

Enormt tack - det kan kanske vara något i vad ni säger. Jag körde datorn på Airport i säkert 5 minuter innan den dog igen, så det kanske snarare är glapp än att en lödning pajat. Skumt bara att de inte tänkte på det på Macsupporten.

Problemet är att jag inte har någon aning hur jag ska göra. Vet någon var man kan hitta steg-för-steg-beskrivningar på nätet (eller än hellre ett telefonnummer till någon som vet hur man gör och vill tjäna en hacka)?

Transmission har funkat utan problem i flera år - men det är definitivt något med Airport. Prövade igen idag och Kernel panic så fort jag snuddade Airport. Datorn startar alltså normalt igen.

Tack för dina råd Elajten. Fortfarande ingen som vet någon som kan fixa sånt här? Jag skulle gärna försöka fixa själv - men vet absolut ingenting.

Mmm, nostalgi... Var tyvärr tvungen att sälja min M2 för några år sedan - oöverträffad mekanisk känsla (instämmer med att man kunde sitta ock lyssna på det där eftersnurr-ljudet i 1/15 massor av gånger. Att kameran egentligen är fett opraktisk och egentligen bara har nackdelar (ovanstående argumentering för M-serien som redaktionskamera är rörande!) - förutom den rena känslan och den fantastiska optiken (summicron 50 på min egen kamera - är givetvis helt ovidkommande. Å vad jag skulle vilja ha en M-serie igen. Helst en svart M3 där man kan ha båda ögonen öppna när man fokuserar och komponerar.

Joppsa och nilrog: tack för tipsen; återkom jättegärna om ni vet mer. Tror nog tyvärr att det är hårdvarufel - trasig lödning kanske rimligast. Har inget extra minne i den, och felsökning ger inga träffar. Prövade också att stänga av airport innan jag installerade om allt och det funkade inte heller. Suck! Har någon något namn på någon meckare i Göteborg med omnejd?

Jag hoppas det, tack för hjälpen. Är det någon som kanske vet något ytterligare?

Hej Bluestreak!

Tack för ditt svar! Det har inte varit något problem med skärmen. Efter att problemet börjat i somras har det tilltagit - kernel panic har kommit oftare och oftare - för att nu komma snabbt.

Vet du någon som kan göra något? Jag finns i Göteborg.

Hej!

Min dator har säckat ihop. Macsupport menar att det är moderkortet som behöver bytas (3990 kr + moms + arbete 990 kr/timme + moms). Jag hörde av någon att det eventuellt kan vara ett vanligt fel och att saken kan åtgärdas med en enkel lödning. Datorn går att starta, men drabbas av kernal panic (grå ruta med text på fyra språk typ "du måste starta om din dator") när man försöker göra något - eller efter en liten stunds inaktivitet.

Vet någon något om hur detta kan fixas? Är du möjligtvis en hemmafixare som vill tjäna en extra peng? Eller har du en kompis som vet?

Är det någon som vet hur jag bär mig åt för att installera telefonen som trådlöst blåtandsmodem? Jag har en iBook G4 med osX 10.4.9.

Snälla - det är min kära hustrus telefon - ...

Tack för alla snälla hälsningar! Jag känner mig verkligen varmt välkommen!

Apropå på Majorna (utsikt mot Karl Johans torg - verkar som om vi är flera grannar här? Kul!); mitt perfekta träben angående prepositionsbruket är ju att jag faktiskt är svensklärare på gymnasiet i Uddevalla (träben = alla kritiska röster kommer att bemötas med: "vem är svensklärare här, du eller jag?").

Väl mött allihop, tillbaka till rättningsmappen!

Håller inte med, Kalle. I Borås är diskussionen t ex om någon bor i eller på Brämhult. Brämhultsborna som menar att Brämhult är en egen ort (kommun fram till sjuttiotalet) säger i Brämhult, vi som anser att det är en stadsdel bland andra på Brämhult. Självklart kan man säga på Kungshöjd, men vad säger din språkkänsla om Borås klassiska arbetarstadsdelar: på Norrby, på Trandared, på Sjöbo? Tack för välkomnandet!

Egentligen är jag från Borås, och där heter det på angående stadsdelar. På Hulta, på Norrmalm, på Göta. Är du inte från Borås tycker jag det är ok att du säger i Majorna.

Hej på er allesammans. Gammal användare som just köpt bärbar ibook g4. Började med en 145b för dryga tio år sedan. Hoppas att kunna få lite hjälp med det ena och det andra. ps. Någon som vill hämta kraschad g3 med separat cd-brännare ds.

1