Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
henrikholm

henrikholm

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-11-04
  • Senast aktiv 2006-01-04
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen henrikholm har skrivit i forumet.

1

Min är helt knäpptyst. Man kan knappt höra om den är igång. Om jag låter Matlab köra en stund så drar fläkten igång och då väsnas den lite, men det är ljudet av luft som viner och inte något metalliskt ljud.

Jag är mer än nöjd med mitt köp av iMac:en och rekomenderar den till alla som är i tagen att köpa ny dator.

Tråkigt att höra att det finns exemplar som inte är så tysta som min.

///h

Hej alla!

Jag undrar om det finns någon som använder FrontRow till sin TV och som har fått det att funka utan att behöva byta upplösning?

Problemet jag har är att när jag sätter i DVI-to-Video-adaptern så byter OSX upplöningen på skärmen. Dett får följande konsekvenser:
1. För att kunna använda Imac:en till annat än att titta på film så måste jag dra ur adaptern (Helt hopplös lösning).
Anledningen till att det blir så är att Apple, av någon helt outgrundlig och som det verkar meningslös anledning, valt att begränsa imac:en till att bara kunna ha klonade skärmar.
Efter lite letande på nätet hittade jag ett script som fixar så att man kan slå av kloningen och då ha olika fönster på respektive skärm.
Problemet kavrstår dock eftersom jag inte kan få FrontRow till att starta på Skärm 2, dvs. adaptern till TV:n.
Jag ringde även till Apple Support men hävdar att det "ska vara så".
Eftersom som jag är en "nyfrälst" och har kört Linux i flera år så är jag inte riktigt van vid att saker och ting är på ett visst sätt trots att det finns ett annat bättre sätt och framförallt att det inte går att göra något åt det... (Ja, jag vet att det är en liten sanning med modifikation).

Finns det någon som hittat på något bra sätt att lösa detta? Är det bara jag som inte känner till OSX tillräckligt för att veta om, någon för mig dold inställning?

Bakgrunden till problemet är givetvis att jag vill att min Imac ska sköta allt i hemmet... Dvs att tex. så ska flickvännen titta på en film samtidigt som jag surfar lite, eller valfritt liknande scenario som involverar att ha FrontRow igång på TV:n samtidigt som datorn används till att surfa, programmera etc.
I Linux skulle ovanstående lösas med att konfigurera X till att två separata utgångar och sedan startar men programmen med ":0" respektive ":1", där motsv. FrontRow startas som en deamon på ":1". I konfigurationen kan då även uppdateringsfrekvens och färgdjup sättas separat...

Tacksam för svar/ide´er etc.,
Henrik

1