Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
chris_sfp

chris_sfp

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-10-24
  • Senast aktiv 2008-01-12
  • Antal inlägg 76

Foruminlägg

De senaste inläggen chris_sfp har skrivit i forumet.

Geekbench Score 3187
Version Geekbench 2.0.8b
Platform Mac OS X x86 (32-bit)
Operating System Mac OS X 10.4.11 (Build 8S2167)
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7700 @ 2.40GHz
Model MacBook Pro (Mid 2007)
Memory 4.00 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

Fungerade bra med Nordea också

Går det inte att få iphoto att ta bort dubletter på enkelt sätt?

Nja leta på www.creativecow.net annars är det bara att skicka mig ett mail och boka upp en tid. Håller kurser i bla. Final Cut Pro.

Ja för er som inte sett detta ännu har det äntligen kommit support för streaming av video från mac till xbox360. Så nu kan du få dina bilder, filmer och musik direkt till tvn/stereon (utan Airport express). Xbox360 stöder då tyvärr enbart WMA,WMV så tills vidare är detta det enda som fungerar men hallå.. bättre en liten kaka än en sur apelsin!

connect360 finns iallafall här

http://www.nullriver.com/index/products/connect360

Du får ju aldrig någon riktig hastighet (ej realtid) via USB, gå till närmaste butik och köp dig en Firewire kabel så ska du se allt löser sig hur enkelt som helst, men sen att dra filmen till datorn..? Du måste köra någon form av Capture, och är du ny på ämnet så funkar säkert iMovie till det mesta sen har du allt från lägsta nivån (Final Cut Express (och pro)) till högsta nivån (Avid)

Jag gissar på en 15" MacBook, den skulle verkligen behövas

Snabbt svar.. har du sonys Z1E kan du köra den som PAL el NTSC, ingen annan av deras HDV kameror stöder NTSC. Jag har kollat runt en hel del, och OM du filmar i HD kan det eventuellt fungera att se det på amerikanska HD tv´s men är lite osäkert. för 1081i skall vara samma upplösning men när vi var där och filmade hade vi ändå en sjujäkla massa strul mellan PAL och NTSC. Behöver du mer hjälp har jag några tips på hur du får PAL - NTSC och tvärt om men det är sjukt tidskrävande tyvärr. (Senaste filmen hade vi lite material filmat i NTSC som nu är med på vår PAL release)

Satt idag och bytte dator, expanderade min fina blogg som jag gjort i iWeb till en folder på den nya datorn, men kan ju inte göra något med den.. finns det något sätt att få in sin gamla iWeb i en ny maskin? Eller ev. hur man kan påverka den som finns publiserad online?

bra gjort men som tex comhem och kanal 6? vart får jag dit den, finns bara ztv och det är ju 2 olika kanaler nu för tiden.. sen visar mitt inte tiden rätt på dagarna heller, tex kl 09:12 sägger den att nästa program är kl 20.00 på alla kanaler?

Annars ser det vettigt ut, bra idee för som sagt vore grymt att kunna se några program frammåt

Ursprungligen av Christofer:

Är ute efter samma sak som du. Ställde frågan direkt till Egato, och fick detta svar:

Christofer,

Thank you for contacting Elgato Systems.

No EyeTV product has component or DVI input.

No EyeTV product can receive HDTV from a game console.

I know of no such products for the Mac.

Nick Freeman
Customer Support

Elgato Systems LLC

Enligt de fakta som Elgato har på sin sida (med produktjämförelser) uppfattar jag som att det borde funka med 1080i från Xboxen. Har jag missat något eller är supporten oinformerad?

Tack för svaret.. hum jäkla synd då får hade varit perfekt i sovrummet när tv är uppagen av flickan.. får ju aldrig leka med min leksak ju =(

men nu vill jag veta en grej.. om man har säg ett xbox 360 och köper en sånhär manick, funkar det att få in signalen till en powerbook och få ut den högre upplösningen 1080i som xbox 360 stöder

Ursprungligen av ace4711:

Google på divx xbox360 streaming så hittar du lite lösningar. Om jag har förstått det rätt så är den "bästa" att använda en pc med media centre + ett hack som transkodar divx on-on-the-fly till nåt format som en 360 gillar.

Det funkar kanske för somliga, men jag tycker det verkar lite meckigt... För mig passar det avsevärt mycket bättre att ha en OS X-burk med en samba-share och låta en gammal xbox med xbmc spela upp filer från den katalogen, direkt över nätverket. Dessutom verkar xbmc klara tokmånga filformat. Om man kastar åt den en img-fil av en DVD så spelar den upp den utan problem, t ex.

Helt rätt, xboxen är en suverän mediamaskin, synd att man inte kan utnyttja 360:ins kraft för den är ju hur bra som helst, skulle den dessutom klara divx/xvid skulle jag försöka klistra en apple logga på den över micosoft symbolen

Ursprungligen av ace4711:

Jag har både en 360 och en moddad oldschool xbox som kör XBMC som mediacentral.

Sanningen är att den gamla xbox (som för övrigt går att köra i både 1080i 720p) slår min 360 med hästlängder som mediaspelare, i dagsläget.

Sök på youtube efter "XBMC" så kan du se ett antal demos av xbmc i aktion.

Hoppas du menare att xbmc är för vanliga xbox för det som visas på youtube är bara ett skin till vanliga xbox inte xbox 360... Dock är jag oerhört intresserad hur du använder ditt 360 som media central? är det för bilder och musik då?

jo du kan stream film, divx och xvid till xbox 360, dvd funkar och du får en riktigt bra kvall och med medföljande kabler.. det är dock en begränsning än så länge så du kan INTE stream divx och xvid från mac (gråter blod) utan bara från pc med media center. Du kan dock streama bilder och musik från macen. Med de nya chippen funkar det att bränna backuper på dina spel, dock kräver alla spel dual layer skivor. Lagt upp en guide på www.psxcare.com hur du gör för att få ut dina backuper från macen till din älskade konsol