Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hermann76

hermann76

Medlem
  • Namn Hermann76
  • Registrerad 2021-08-17
  • Senast aktiv 2021-08-26
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen hermann76 har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av M37:

Tack för tips och initiativ.

Jag kollade deras jämförelsefunktion men ser att de inte har min el-leverantör (Stockholms Elbolag) i sin jämförelselista. Jag valde att kolla kanske fem-sex random elbolag och fann att Tibber oftare var dyrare än de jag valde att jämför med. Kanske en slump, men vad vet jag. I vart fall fanns inte min nuvarande leverantör inte med i listan,

Jag bor lååångt bort från Stockholm men har ändå valt Stockholms Elbolag som leverantör till mig. Det handlar tyvärr bara om struntsummor då jag (och alla andra) måste betala för själva kabeln, som i mitt fall tillhör Vattenfall. Och det är vid den sistnämnda posten man inte kan påverka något, och den är onödigt dyr.

Men, som jag skrev ovan: Tack för tips och initiativ. Fler borde kanske tänka på vilka leverantörer de har.

Måste hålla med dig här! Bytte till https://elbyte.se/Cheap Energy på kampanjpris och kommer byta om ca sju månader när kampanjpriset har gått ut. Har jämfört med min syster som har Tibber och hon får absolut ett bra pris men är ju inne flera gånger per dag för att se när elen är som billigast och kan inte heller ladda sin elbil när som helst då elpriset ibland är alldeles för högt. Vi räknade på det hela och ett kampanpris på rörligt el är svårslaget. Du behöver dessutom inte bry dig om elen förrän en gång per år. Tror det här med timavtal som Tibber, Greenely etc kör med bara är senaste tricket i marknadsföring som elbolagen kör med. Jag menar om fler nyttjade elen på billigare tider så skulle de ju inte ha någon prisfördel alls.

Ursprungligen av Jonaz:

tja... har man mera än 40000Kwh/år så kan det löna sig att kolla runt lite...
det är iallafall min beräknade förbrukning, galet.

Ja, alltså något jag sett på de stora sidorna är att du får olika elpris baserat på hur mycket öre/kWh du fyller i. Då detta bara behöver vara på ett ungefär så kan det ju bli billigare att skriva in låt säga 10 000 kWh för att få ett billigare elpris då den förbrukning du anger bara behöver vara på ett ungefär.

Ursprungligen av johnh3:

Ett vardagsproblem, eller ilandsproblem som man ibland säger om småsaker. Men såna kan vara irriterande ändå. Jag var ute efter en vägghängd hushållspappershållare. Vill om möjligt ha diskbänken fri från prylar när man ska torka av den. Jula måste väl ha en sådan tänkte jag? De kör ju hårt med reklam riktat till hemmafixare. "Inget kan stoppa dig nu" jo det dåliga utbudet ni har är det som stoppar.

Men Biltema och Rusta var inte bättre. (Jag har 13 mil till Ikea så jag ids inte köra så långt) Alla har bara en modell av hållare som man ställer på bänken. Vill helst gynna Svenska kedjor men det fick bli amazon.se som hade en sådan vägghållare bilden längst ner.

Är väl bra mycket bättre med en som man kan flytta runt baserat på vart man befinner sig i lägenheten och om man vill ha hushållspapper på olika ställen i sitt hem..

1