Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
biffenrydberg

biffenrydberg

Medlem
  • Plats Götteborg
  • Sysselsättning Allvetare
  • Registrerad 2017-02-21
  • Senast aktiv 2020-12-31
  • Antal inlägg 114

Foruminlägg

De senaste inläggen biffenrydberg har skrivit i forumet.

Ursprungligen av martin991:

Hej!
Bumpar denna tråden då jag nu har upptäckt samma problem.
Kör med en Samsung 7-serie från 2017 med 4K och en AppleTV 4K.
Det närmaste en lösning jag hittat är att ändra Chroma till 4.2.2.
Men det gör dock att bilden blir svart, den vita lampan på AppleTV blinkar en gång och sen kommer bilden tillbaka. Om blinket är kort, under ca två sekunder, så startar uppspelningen igen. Är det längre blink så är filmen pausad när man får tillbaka bilden.
Detta kanske kan vara ett kabelproblem då jag inte är helt säker på kabelns kvalitet.

Hittade du någon lösning?

Som jag skrev senast så var det firmware på TV som sannolikt löste det, prova gärna det. 4.2.2 är väl beroende av bra kabel så jag hade kanske testat att skifta den också för säkerhets skull.
I samband med en flytt passade jag på att byta ut maskinparken och kör nu LG OLED istället. Satt faktiskt igår och svor mig varm över lagg vid panorering men hade råkat få på 50 Hz från Apple TV, ingen set-up är felfri ;).

Face ID på Mac är en hörnsten som jag hade haft mycket nytta av. iPad Pro är underbart att kunna nyttja med Face ID som exempel.
Enda kruxet är att man måste köpa nytt för att hänga med

Kan inflika att Apple redan säljer flätade kablar (c-c). Tror därför på detta iaf till iPad etc.

Tyvärr är många recensioner köpta så det är svårt att bilda sig en uppfattning om ljud samt detaljer kring dess förfaranden. Därför är denna typen av artiklar väldigt kul att ta del av, även den subtila ölrapen
Är maskinen tillräckligt tyst för att ha i ett sovrum eller hade du rekommenderat att placera den utanför?

Kört MK nu i några dagar och iPad blir en helt annan maskin. Det är ett tangentbord som vilket som helst givetvis, men det funkar riktigt riktigt bra, nästan löjligt bra, tänker inte en sekund på priset.
Vikten är helt klart märkbar, samtidigt så kan man låta det stå kvar på matbordet när man chillar i soffan och få uppleva iPad utan något fodral alls.
Mac OS känns nästan lite stenålder men iOS är begränsat såklart. Jag kan inte enbart köra iPad i yrket, för det krävs diverse skärmar och program som helt saknas i iOS-världen, men man får ge det några år. Att Apple separerat allt så bra från början gör att de kan bygga och migrera över tid och få ett smartare och mer avskalat system (jämför då med Microsoft som gick all in).
Ni som undrar om den kommer ersätta surfdatorn hemma, köp!

Är lite kluven. Vill gärna att företag inte håller igen när man skapar produkter, kvalitet framför kvantitet brukar löna sig. Andrahandsvärdet lär nog bestå helt ok. Men det är klart att denna prissättning är på gränsen med tanke på vad produkten gör. Samtidigt betalar folk mycket varierande på konst som i sig inte har något syfte annat än att glädja ögat.

Lätt värt, skönt att "skalet" inte behöver hänga kvar.

Najs, drömsladden. Beställt nu också

Ohh det låter spännande, kollar tuben, tack.

Ursprungligen av Redaktionen:

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Läs hela artikeln här

Är det heltäckande eller den andra varianten som man bör skaffa? På bilderna ser den genomskinliga ut att vara just, genomskinlig.
Ger den något solskydd alls?
Önskar de hade en minivariant på 40 cm också, enda som stoppar mig från att fylla hemmet med mer skit ;).

Ursprungligen av carlsson:

Biffen: Du kanske vill byta min 2017 maxade 15":are mot din 16"?

Hehe nej tyvärr inte.

Ursprungligen av calinou:

Vilket tangentbord /modell hade du förut?

Använt alla modeller, nu senast the "improved version".

Ursprungligen av sextontio:

Nej, du är bara allmänt hånfull.

För mig som skriver mycket text, både som student och som opinionsbildare, så är tangentbordet hyfsat bekvämt. Det gör vad det ska och det gör det med stil. Tyvärr så har jag fått byta ut det två gånger, trots att jag inte äter kakor samtidigt som jag använder datorn. Och det är väl det som är störande. Det går inte att lita på att det fungerar även om man är försiktig och inte har något i närheten som kan komma in under en tangent. Exempelvis börjar min m-tangent att jävlas nu igen och under några veckor så har det varit lite bekymmer med backspace. Du kan ju tänka dig hur det påverkar livet för en som lever på att skriva. Så jag känner väl lite att jag är beredd att ta det om det är så att man "hakar i med fingrarna när man skall segla mellan tangenterna". Det är nog en vanesak. Butterfly-mekaniken och den låga profilen har vant oss vid att det inte behöver vara så. Jag är beredd att stå ut med, och vänja mig vid, ganska mycket bara jag slipper den stora risken att tangentbordet havererar, även utan kakor som smular.

Jag kan gå med på det om du byter ut hånfull mot kärleksfull.
Vilken version har du använt? Jag har lyckats rensa på flera med trycklyft.

Ursprungligen av RobertK:

Jag skriver blint sen många år men inte upplevt att jag glider mellan tangenter utan jag slår ner på dom uppifrån (kanske för att jag spelar piano också) så därför känner jag inte igen problemet du beskriver. (hade en MBP 2016 i 1år och kunde aldrig bli vän med tangentbordet) Men man kan ha olika tekniker.

Då lär det bli en förbättring för de som skriver på det sättet.

Ursprungligen av RobertK:

Intressant, har aldrig under åren hört om detta problem.
Att du hakar i i springan melllan tangenterna alltså?
Så du tycker springan blivit för stor?

Jag tror den nu är ungefär mittemellan springans storlek pre 2016 och post 2016.
Höjden borde dock inte kunna ha betydelse för den frågan.

Ursprungligen av calinou:

Är det både plattan och t-bordet i kombination som du upplever sämre? Tacksam att du kan visa bild hur det ser ut jämfört med gamla som du påstår var bättre.

Eftersom tangenterna sannolikt går djupare ned samt att de är fysiskt mindre med mer mellanrum så blir det en ganska stor skillnad när man skall glida över från en nedtryckt tangent. Det blir tydligare ju snabbare du skriver, jag kanske är för snabb eller har mindre händer som ger detta resultat (just nu).
Angående bilder så gör det nog inte något för att förstå problemet, tangentbordet ser vettigt ut men när man haft det mer plattare tangentbordet några år så blir det en tydlig skillnad.

Det brukar vara så att man hör de som klagar, de som är nöjda bryr sig inte att berömma något så självklart varför man inte kan bilda sig en uppfattning kring omfattning om antal inlägg på forum och IT-pressen.

Piltangenterna och ESC är tillbaka där de skall vara, har inget att anmärka på det. Jag är också övertygat att jag kan lära mig att leva med detta precis som med det tidigare tangentbordet men det känns mindre premium nu och lite dated ;).

Måste tillägga att ljudet är märkbart större nu också, mycket trevligt.

Är besviken över ny-gamla tangentbordet. Det krävs betydligt mer ansträngning att skriva och det känns som om man sitter på en dator från tidigt 2010-tal, not good. Som exempel så hakar man i med fingrarna när man skall segla mellan tangenterna, blir att gymma med handleden och fingrarna för att vänja sig.
Gillade det platta mycket bättre (nej-sayers; vi är inte alla journalister som äter kakor hela dagarna).
Det som är bra är piltangenterna, esc, touchbar samt kylningen som är märkbart bättre. Trodde inte skärmstorleken skulle spela roll men det känns och syns att det är lite extra bredd och höjd

Har MBP och en Apple display idag där MPB agerar andra-skärm. Känner inte att det är en optimal lösning och det hade varit önskvärt att kunna ha 3 eller fler program öppna i olika skärmar med olika settings för att optimera arbetsflödet och åtgång till mer information.

Så vad har ni tips om för set-up, gärna med thunderbolt?

Jobbar med det mesta inom den digitala världen så inget skräp