Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
leomessi87

leomessi87

Medlem
  • Namn Fredrik
  • Registrerad 2016-10-27
  • Senast aktiv 2017-01-25
  • Antal inlägg 35

Foruminlägg

De senaste inläggen leomessi87 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Alla indikationer pekar på att uppdateringen 2017 (iPhone 8) kommer bli massiv med OLED-skärm, trådlös laddning och ny design.

Tycker man hör liknande rykten varje år... Men visst hade de varit roligt och om de stämmer så byter jag:)

Ursprungligen av xydan:

Har du fått svar på vad du får i kompenstion än?

Nej inte riktigt, har blivit garanterad en del sedan innan men även blivit lovad mer utöver det:)

Ursprungligen av zinned:

Jisses...nu är det ju bara drygt sex månader kvar innan det är dags att uppdatera till iPhone 7s.

Nja, drygt 8 månader skulle jag tro:) men då får de bli någon stor förändring annars behåller jag denna telefonen. Var nöjd med min 6 plus så hade inte bytt till 7an om de inte vore för min kamera och display som var trasiga. Men blir de en iPhone 8 med mycket nytt så får de bli en sån. Blir de bara en 7s så får de va.

Ursprungligen av xydan:

När la du din beställning?

Första gången den 9/9 men då knappade hon jag beställde av in fel färg och då var man tvungen att makulera den beställningen vilket tog ett par dagar så sen gjorde dom om beställningen på rätt färg den 15/9

Ursprungligen av adress@mac:

Grattis ! Det är ju ändå 2017 nu. Känns på ngt sätt som man redan haft nya iPhone 7 i evigheter.
Du blir nöjd med din 7+ ?

Haha ja de e ganska sjukt, typ 4 månaders väntetid. Jag har en 6 plus idag så enda anledningen att jag tog en ny var för displayen är sprucken och kameran funkar inte. Klarar mig bra ändå men alltid kul med en ny:) jag tror också att jag blir nöjd även om det inte är så stor skillnad jämfört med 6 plus. Comviq får dock dra av en del på priset för väntetiden om jag ska behålla den annars väntar jag på nästa istället:)

Då skickades min 7 plus 256gb gagatsvart från Comviq idag:)

Ursprungligen av xydan:

Fick sms från comviq angående iPhone 7+ 256gb Gagatsvart. Leverans slutet på januari
La min betsällning 20 sep.

Samma här, trist om man har bråttom. Men jag undrar verkligen om det stämmer då apple har en leveranstid på 2 dagar på dessa telefoner via deras hemsida. Konstigt om operatörerna skulle få vänta över en månad då.

Ursprungligen av zinned:

Vad talar du nu om? Jag betalar inte för en viss hastighet, jag betalar för mängden data. Det förutsätter jag att du också gör, har aldrig hört talas om någon operatör som på abonnemangsbasis begränsar överföringshastigheten.

Det kan jag heller inte förstå. För mig är hastigheten det viktiga, att jag får datan snabbt/att sidan laddas snabbt. Hur mycket data jag kan nyttja per månad är inte alls lika intressant då jag personligen inte nyttjar så mycket (ca 3-4 GB/mån).

Tror du missuppfattar mig. Du har valt Telia som erbjuder upp till 300mbit/s men som å andra sidan är dyrare. En av anledningarna till att dom är dyrare är ju att dom har högre hastighet än tex comviq. Om du väljer ett abonnemang med 12gb för 409kr per månad så är ju ett av sakerna du betalar för just hastigheten. Om man tar 20gb i månaden hos comviq för 295 per månad så är man medveten om att hastigheten är upp till 80mbit/s. Vill man ha mer får man helt enkelt ta en operatör som erbjuder högre hastigheter men samtidigt vara beredd att betala mer. För mig är det absolut inte värt över 100kr i månaden för att, möjligtvis, ladda aftonbladet någon tiondels sekund snabbare. Men det är min personliga åsikt, du kanske behöver den där tiondelen som du med lite tur kan tjäna och tycker det är värt över 100kr per månad och det är ingen som kan säga att det är rätt eller fel. Det är dock fakta att du betalar för upp till 300mbit/s då det är en av delarna som ingår i priset av tjänsten du köper.

Det jag menar är att du inte kan jämföra din hastighet med min hastighet rakt av då du betalar ett högre pris för att bland annat ha en högre hastighet. Det är ungefär som att, i grova drag, jämföra en ferrari med en volvo, självklart är ferrarin snabbare med den är å andra sidan dyrare.

Ursprungligen av zinned:

40-50 Mbit/s var inte mycket att hänga i granen

Så här ser det ut för mig med Telia (dvs samma nät som Halebop) :

Jo men du betalar ju för upp till 300mbit och får ut 220. Jag betalar för upp till 80 och får ut 50. En Ferrari är ju snabbare än en Volvo men kostar också mer. Har man nytta av så höga hastigheter så är det såklart bättre att välja en operatör som tillhandahåller det om man är villig att betala så mycket extra. Jag hade varit nöjd med 20mbit, ser ingen anledning alls till att ha mer. Hade det varit gratis så okej men jag hade inte betalat för det då jag inte förstår vad man ska använda det till speciellt när man har begränsad mängd data.

Ursprungligen av Aylos:

Nu har comwiq äntligen skickad min telefon efter 11 fulla veckor de skickade runt kl 17 tiden finns det någon chans att den kommer imorgon?

var bor du?

Ursprungligen av zinned:

Jag jämförde operatörernas abonnemangspriser, inte vad de har för erbjudande på subventioneringen av telefonen. Nu tittade jag igen men då på iPhone 7, inte iPhone 7+. Det skiljde ett par tior i månaden...ingen biggie.

Dock har de som du säger bättre subventionering just nu på just iPhone 7+. Bättre så klart, om man kan leva med Tele2:s nät.

Jo på 256an av vanliga sjuan skiljer de inte mycket men kollar man på 128an så skiljer de mer än 50kr i månaden och man får även en extra gigabyte surf. De blir över 1200 billigare med Comviq då. Så billigast är dom men det är ju som sagt för att det inte finns butiker osv. Sen är det klart att nätet ska fungera bra för en också, där jag bor funkar de klockrent och har ofta 40-50 mbit med Comviq. Men visst, bor man illa till så är de såklart viktigt att hitta en operatör som fungerar.

Ursprungligen av Nisse01:

Men du kan väl inte ens köpa över disk, Comviq gick väl bara att beställa online?

Jag menade om man ska teckna med Telia, Halebop, Tele2 etc.

Nej precis det är bara online som gäller. Har man tecknat med de du nämner så håller jag med dig om att göra det i butik istället.

Ursprungligen av zinned:

Jag tittade på deras respektive hemsidor för att se priserna. Vad jag kan se är de jämbördiga men med den stora skillnaden att Halebop är Telia och således deras nät, som är mycket bättre än Tele2:s.

Så, summa summarum förstår jag inte varför man skulle välja Comviq framför Halebop...som dessutom går att teckna i Telia-butik.

Vet inte riktigt var du kollat men här har du priserna:

iPhone 7 plus 32gb:

comviq 495 7gb
halebop 559 6gb

iPhone 7 plus 128gb:

comviq 555 7gb
halebop 579 6gb

iPhone 7 plus 256gb:

comviq 590 7gb
halebop 599 (plus engångskostnad 995) 6gb

Det skiljer alltså 1536kr för 32gb varianten, 576kr för 128gb och 1211kr för 256gb. Den enda som ligger hyfsat nära är 128gb varianten. Sen får man dessutom 1gbmer surf varje månad hos comviq för det priset som också får vägas in. Så i mitt fall får jag den 1211kr billigare plus kompensation så bara där sparar jag 2-3 tusen. det är värt att vänta på för mig. Sen kommer jag lägga till så jag får 20gb surf för 50kr per månad. hos halebop kostar de 100kr extra per månad och då får du bara 12gb totalt.

Så comviq är bra mycket billigare=)

Ursprungligen av Nisse01:

Han var ingen trevlig prick, nej. Men han har en poäng – många vet nog inte att man kan få många av modellerna snabbare till samma pris om man köper av t ex Elgiganten.

Snabbare kanske men inte till samma pris. Jag kommer bra mycket billigare undan genom att vänta på min telefon hos Comviq. Dels för att dom är billiga i grunden men sen får man också räkna med eventuella rabatter man får samt kompensationen för att ha väntat

Ursprungligen av Aylos:

Ni som har beställt från comwiq ändras leveransstatusen någon gång jag är inne där typ 5 grr per dag för att se om den är packad eller skickad står bara när ordens skapades. Tänkte om de skickar iväg telefonen utan att upptadatera där.

Den uppdateras inte mer än när dom väl skickar telefonen. Men när den skickas så ska det uppdateras där.

Ursprungligen av Aylos:

jag beställde för 11 veckor sedan ingenting har ändrats men på chatten sa dom att jag skulle få denna veckan så får väll se.

Imorgon är det 13 veckor sedan jag beställde. Jag pratade med en ansvarig i förra veckan och hon sa att hon ärligt talat inte hade en aning om när dom får in min telefon. Hon sa att dom inte vet hur många telefoner dom får förrän dom väl packar upp dom. Tydligen så skickar Apple delleveranser till dom så om dom beställt 500 telefoner och sen får en leverans så kan det tex ligga 200st på leveransen utan att dom fått veta något innan.

Jag nämnde också att vissa på chatten hade sagt till kunder att dom får sin telefon inom en vecka och liknande. Då sa hon att om någon på chatten skrivit så så har dom gjort fel och bara chansat för dom har ingen information alls om hur leveranserna ser ut.

Ursprungligen av ziggytwiggy:

Jag beställde för en vecka sedan en iphone 7 plus guld, stod 5-6 veckor väntetid. Men idag var jag ute och kände på gagatsvart, fan nu har jag svårt att bestämma mig, vill ju inte resetta väntetiden. Sen så står det på Comviqs sida att väntetiden är på 7-8 veckor för gagatsvart, det innebär ju att man inte får mobilen föränn i februari i värsta fall...... Snälla hjälp mig med mitt dilemma!

Gillar du gagatsvart mer så tycker jag du ska ta den istället. Förstår vad du menar med väntetiden men snart kommer den stora efterfrågan att mättas och då sjunker leveranstiderna ordentligt. Jag har väntat i 3 månader på min nu men om du lägger en beställning på en likadan idag så kommer det ju med all sannolikhet inte skilja 3 månader mellan när du och jag får våra telefoner. Jag tror inte att du kommer behöver vänta alltför många veckor mer än vad jag kommer få göra.

Tar du gulden bara för du vill ha den snabbare så kommer du att ångra dig när du väl har fått den. Ska du då ha telefonen i 2+ år så är de bättre att vänta några veckor extra nu och sen slippa ångra ditt val av färg.

Sen vill jag också tipsa dig om en annan sak. Förstår att det är 128gb du tänkt beställa. Tänk på att det bara skiljer 35kr i månaden hos comviq för att få 256. Nu när man kan spara massvis av filmer och serier offline med tex netflix så kanske de kan va skönt med dubbelt så mycket och slippa tänka på det i med det bara kostar 35kr / månad. Sen kan jag även tänka mig att du får igen mycket av den kostnaden (840kr) när/om du säljer telefonen.

Pratade med en chef på Comviq efter att ha fått meningslösa svar via chatten. Hon var väldigt ödmjuk och tog sig god tid så det uppskattade jag. Gällande leveranserna så stämmer det inte när folk i den vanliga chatten säger "din telefon ligger på vår nästa leverans så den kommer så fort vi får den" osv. De har inte tillgång till kölistan och även om dom hade haft det så hade infon varit missvisande då dom inte har en aning hur många telefoner dom får per leveranstillfälle förrän dom väl packar upp leveransen. Det är Apple som är sega på att skicka ut telefonerna men hon på Comviq var noga med att säga att det var deras ansvar gentemot mig att leverera telefonen och hon verkade genuint intresserad och engagerad i mitt ärende trots att jag förmodligen är långt ifrån den enda som pratat med henne om detta. Så tummen upp till Comviq för uppriktigheten och engagemanget! Nu hoppas jag att telefonen dyker upp snart=)