Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Emil Grönvall
  • Namn Emil Grönvall
  • Registrerad 2016-02-20
  • Senast aktiv 2021-02-08
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen Emil Grönvall har skrivit i forumet.

Ursprungligen av HåkanE:

Fungerar den även utan extern strömmatning? Om inte så sätt en strömbrytare på den och använd den istället för diskens egna. Ingen snygg lösning iofs, men du får beteendet du beskriver iaf.

Den fungerar ej utan extern strömmatning. Absolut din idé skulle ju faktiskt kunna fungera. Jag är lite förvånad att den här externa hårddisken beter sig såhär. Min förra externa hårddisk var en Thoshiba 1,5 TB och den hade också extern strömmatning samt på/av knapp. Den var avstängd hur jag än kopplade tills jag tryckte på "on" på knappen. Den behövde jag aldrig göra någon speciell inställning för, men den är ju flera år gammal.

Ursprungligen av hummel:

Fungerar det med att bocka i rutan "Sätt hårddiskarna i vila när det är möjligt"?

För mig har den alltid varit ibockad! Men den inställningen styr väl endast datorns interna hårddisk?

Tja!

Jag har en Macbook Pro och köpte nyligen en ny extern hårddisk (WD Elements Desktop 4TB)
https://shop.westerndigital.com/products/exte...

Hårddisken har extern strömingång, på/av knapp och körs med usb 3.0

Varje gång jag ansluter hårddisken till min dator med usb kabeln så går den igång, den beter sig alltså som en vanlig extern hårddisk som ej går på extern ström. Jag skulle däremot vilja att den fortfarande är avstängd tills jag själv väljer att dra igång den med på/av knappen.

Finns det någon inställning för detta?

Senast redigerat 2021-01-30 00:02

Hej!

Jag undrar om ni kan tipsa om något bra program för att kunna få tillbaka en mapp som jag råkat radera från min externa hårddisk? Är det möjligt att få tillbaka? Jag råkade ersätta en mapp och då försvann mappen jag vill ha tillbaka. Jag har en MacBook pro dator med high Sierra.

Ursprungligen av Gäddnos:

Flytta upp Wi-fi så den ligger överst i listan, då ska du få internet via den.

Tryck på kugghjulet under listan och välj att ändra tjänsteordning.

Grymt! Jag gjorde som du sa och vad jag kan se så fungerar det nu, jag har anslutning till mixern och får internet via wifi, tack!

Tja, nu har jag prövat gå in i nätverkets inställningar och tittat. Vad jag kan se så är det olika ip:n, men det funkar fortfarande inte. Jag har anslutning till mixern just nu men jag får inget internet via wifi.

Ursprungligen av suddgummi:

Du kan prioritera vilken anslutning som ska användas först. Görs i systeminställningar (i engelskt OS är det system preferences, network och set service order - som befinner sig under kugghjulet).

Okej! Men kan man prioritera båda anslutningar då så att båda är aktiva konstant?

Tja!

Jag har en MacBook pro från 2011 och den har ju uttag för nätverkskabel. Jag använder denna dator som en mixerdator och då kopplar jag den med sladd till min externa digitala mixer.

Nur till min fråga, kan jag vara ansluten till mixern med sladd och samtidigt få internet till datorn genom att vara ansluten till en router med wifi?

När jag är ansluten till mixern med kabel och inte rör wifi delen så funkar allt bra, men direkt när jag med wifi ansluter till router så dör anslutningen mellan dator och mixer. Kan inte båda vara igång samtidigt? Något annat tips hur jag kan vara ansluten till internet samtidigt som jag är ansluten till mixern?

Kan tillägga att jag har en extern router till min mixer, för ibland vill ja också kunna ansluta till den trådlöst. Men jag kan också koppla direkt till mixern med kabel från dator.

Så idealet för mig skulle vara följande:

Dator - kabel - mixerrouter - mixer
Dator (wifi anslutning) - internetrouter/Hotspot med telefonen

Hoppas ni förstår hur jag menar, annars kanske jag kan redigera om inlägget och infoga bilder, men det får i sådana fall bli nästa vecka.

/Emil

Tja!

Nu vill jag börja använda iPad när jag kör mina trubadurgigs. Jag har många PDF:er (texter på låtar) i min dator som jag skulle vilja föra över till iPad, men i iPaden skulle jag sedan vilja skriva ackord i texterna och spara dem.

Är det någon som vet om det finns något program till iPad som det är möjligt att skriva på PDF och spara?

Hälsningar Emil

Ursprungligen av Borttaget:

@Emil Grönvall
Istället för att installera en plugin för HTML så tycker jag du tar bort den igen och ger dig på vad jag misstänker är boven i dramat.

Avinstallera Adobe flash.

Jag testade avinstallera det och direkt efter det startade jag om datorn. Jag gick genast in på facebook, drog upp en videofil och tänkte att nu när jag tagit flush, borde den inte vägra spela upp videon och säga det? Men det gjorde den inte, videon spelades upp utan problem med det fortsatta knasterljudet.

Nu installerade jag den nyaste flashplayern och gjorde samma sak men har fortfarande samma problem.

Senast redigerat 2018-07-23 14:39
Ursprungligen av barbapappa_86:

Time Machine är populärt, men likaså off-site backup så som backblaze etc (gärna båda). Vad jag tycker att du bör göra:

1. Svara på om det är flash eller html5
2. Ta backup
3. Uppdatera ditt OS

Yes, sitter och läser guiden just nu som jag fick länk till förrut. Nu har jag installerat ett tillägg som heter "HTML5 Video Everywhere" Nu när jag går in på youtube så ser det helt annorlunda ut vad gäller själva spelaren. Men när jag går in på facebook och spelar upp en video ser det som vanligt ut, så kan man då dra slutsatsen att mitt nyinstallerade tillägg inte biter på FB:videos? Jag har i alla fall fortfarande samma problem, knaster.

Är El Capitan ett bra och stabilt iOS? Sitter och funderar om det är dags att uppgradera.

Ursprungligen av hummel:

Har du ingen backup?

Backup? Alltså menar du att jag skulle ha allt på min dator säkerhetskopierat till en extern hårddisk? I sådana fall är svaret delvis, inte allt men relativt mycket, kanske 75 %.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Testa först med en ny användare.

Du ska ta backup innan (det ska du göra oavsett).

Jag testade nyss skapa en ny användare, jag laddade ner firefox på den, gick in på facebook, spelade upp en video från men fortfarande knaster och elände.

Ursprungligen av reboot81:

Är det samma om du använder hörlurar?
Prova att skapa en ny användare på datorn och testa.

För övrigt instämmer jag med de andra, uppgradera till El Capitan. Kör det själv på en 2011 13".

Yes, problemet kvarstår fastän jag kör med hörlurar. Men det verkar som att mitt problem inte uppstår när folk länkar till youtube via facebook, det är när jag kollar på filmer/klipp som laddats upp till Facebook som det hackar och sprackar.

Om jag installerar El Capitan, är det något jag bör göra backup på eller är det bara och installera och alla mina filer jag har på datorn blir orörda?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Här har du lite tips:
http://www.guidingtech.com/35075/force-html5-...

Testa även de andra förslagen med annan användare etc.

Hmm, det verkar som att mitt problem inte uppstår när folk länkar till youtube via facebook, det är när jag kollar på filmer/klipp som laddats upp till Facebook som det hackar och sprackar.