Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Acherry

Acherry

Medlem
  • Registrerad 2014-06-15
  • Senast aktiv 2019-01-25
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Acherry har skrivit i forumet.

7/10 åkte dit på sista frågan

Detta tolereras inte! Märker jag av att mitt tittande blir avbrutet för reklamavbrott så säger jag upp mitt Netflix abonnemang bums. Själva friheten med att betala för streamingtjänster är att kunna välja vad jag vill se, när jag vill se det. Detta utan att bli avbruten av reklam titt som tätt som man blir i exempelvis linjär tv.

"Bilar med sladd" en podd om elbilar med Anders och Fabian.

https://bilarmedsladd.se/

Saknar bara vattentålighet och trådlös laddning så hade den varit top-notch. Däremot är jag inte helt förtjust i notchen som alla mobiler ska ha 2018.

Jag hade även gärna sett ett test av de nya lurarna Bullets Wireless. Vill veta mer om hur ljudet upplevs jämförelsevis med andra motsvarande hörlurar. Samt hur de olika funktionerna fungerar i praktiken "Spela upp musik auto när de tas isär" och "slutar spela musik då magneterna fäster vid varann". Vill också höra ett specifikt Andreas Eklöv utlåtande hur de låter med lite skränig och tyngre musik

Ursprungligen av Mackan1984:

Porsche designen verkar få fingeravtryck under skärmen.
Den fick ett härligt pris också om man tar den med 512gb ?

”...Porsche Design with 512GB? That’s €2,095”

Det priset får en att vilja dra öronen åt sig ?

Ursprungligen av Ida Blix:

Den verkar ju få fingeravtrycksläsare under skärmen också. Kul!

Underbart att fingeravtrycksläsare under skärmen börjar dyka upp i telefoner nu! Gillar nämligen inte konceptet med att ha det på baksidan.

Det ända som oroar mig är att det ser ut som att dom har placerat den en aning högt upp på skärmen. Kan bli obekvämt vid enhandsfattning om man ska behöva sträcka på tummen för att nå scannern på en så stor mobil. Men det var svårt att se på bild så det får verkligheten avgöra då man får testa den. Men i övrigt är det tämligen ett lyxproblem

Senast redigerat 2018-03-28 01:00

Jag tyckte Huaweis Porsche Design var riktigt läcker, speciellt den i röd färg!

Ursprungligen av ekloev:

Ja det är samma sak med poängen i Dxomark, kameran kan säkert ta alldeles fantastiska bilder i rätt förutsättningar och om man använder mjukvaran exakt som den ska användas, men för den stora majoriteten kanske bilderna inte alls blir lika bra som önskat. Har testat andra mobiler som fått höga poäng i Dxomark där jag varit besviken på kameraupplevelsen i praktiken.

Mycket av det du skriver stämmer bra för hur läget ser ut idag. Olika poäng i benchmarks spelar mindre roll jämfört hur kameran presterar i praktiken. Den stora massan vill kunna ta bra bilder snabbt och enkelt. Sedan är det plus i kanten att det finns inbyggda val samt funktioner för dom som gillar att fotografera mer professionellt.

Man har fått känslan de senaste åren att oavsett om mobiler från olika bolag har samma hårdvara inbyggt så presterar de olika på grund av hur de olika bolagen har utvecklat dom med mjukvara inräknat. Desto större bolag desto mer resursen finns att tillgå för mjukvaruingenjörer och utveckling, desto bättre kameraupplevelse. Med det sagt så blir det intressant att se hur Huawei presterar i tredjeparts tester framöver.

Ursprungligen av ekloev:

Och i den bilden där P20 hade fångat en bra bild kunde Iphone X inte se NÅGONTING!

Kändes som att hela eventet genomsyrades av sådana exempel där konkurrenterna framställdes som stenålders. När blir så stora kontraster av skillnader i exemplen dom visade upp så tappar man lite av förtroendet. Första tanken blir att man får invänta tredjeparts tester och slutade lyssna på deras sales marketing.

Hade varit perfekt om dom lade till stöd i emulatorn från tredjepart av handkontroller. Exempelvis sådan där man fäster mobilen i mitten som spelskärm i kontrollen.

Ursprungligen av IngoX:

Japp, ganska exakt sju månader sedan du läste om det här
http://www.99mac.se/artikel/9185-ny-batterite...

Haha kom också att tänka på precis den artikeln du länkade till efter jag läst denna.

Ursprungligen av emilakered:

Kuggfråga: Vad tror ni, blir det enligt till exempel Qi eller en egen standard?

Svar: egen standard.

Ända sedan man hörde talas om Alliance for Wireless Power och Rezence har man ju väntat på trådlös laddning med liknande eller annan teknik som Qi.

Frågan är dock Emil vad som hände med Kaby lake? Kanske får Intel med dom andra aktörerna på tåget nu om Apple börjar pusha för trådlöst.

http://www.sweclockers.com/nyhet/19882-a4wp-v...

http://m.sweclockers.com/nyhet/21033-intel-ka...

Ursprungligen av kenjon:

Hörlurskontakten var ett dåligt skäl... de skickar ju med en adapter till iPhone, varför inte till Macen?
Och missen med att koppla in en iPhone med lightning...

Nja jag argumenterar nog för Schiller i denna frågan. För dom professionella användarna av macen som använder dyr ljudutrustning vill inte använda en adapter, för att slippa risken med degradering av ljudkvalitén. Iphone användarna har en annan utgångspunkt i ljudbasis där alla inte har samma krav som den professionella musikskaparen.

Men själv hoppas jag på en mer och bättre trådlös framtid. Simplicitet och kvalitet kan gå hand i hand. Dock behövs mer utveckling på denna front då dagens bluetooth hörlurar är undermåliga enligt min personliga åsikt.

Detta kan ju tolkas som att Air serien kommer vara kvar ytterligare ett år, kanske som en budget dator. Då många spekulerar att Air serien kommer ersättas utav Macbook med tiden.