Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
danieloskarsson
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2013-01-28
  • Senast aktiv 2018-03-12
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen danieloskarsson har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Redaktionen:

Intel Core m3-6Y30 (4M Cache, upp till 2,20GHz)
Intel Core m3-6Y54 (4M Cache, upp till 2,70GHz)
Intel Core m3-6Y75 (4M Cache, upp till 3,10GHz)

Intel Core m3-6Y30 (4M Cache, upp till 2,20GHz)
Intel Core m5-6Y54 (4M Cache, upp till 2,70GHz)
Intel Core m7-6Y75 (4M Cache, upp till 3,10GHz)

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Att rakt upp och ner översätta ordagrant försöker vi att inte göra. I så fall hellre kombinera flera källor för att bygga ihop mer/nytt/lägga till. Men i övrigt är policyn att länka/referera till källorna. Som ovan då "9to5mac rapporterar" eller "skriver sajt.com".

Tillägg: Vad för sorts metadata tänker du?

Just frasen: "9to5mac rapporterar", måste jag ha missat när jag skummade artikeln. Men, om jag minns rätt, hamnade jag ändå på 9to5mac och slogs av häpnad över att artikeln mer eller mindre är just översatt. Tittade på de rubriker som finns i orginalartikeln och i den översatta versionen, och det finns varken fler eller färre i den svenska varianten. Utan det är samma rubriker i samma ordning.

Med metadata menar jag att jag önskar att det var tydligare att artikeln är översatt, och på något sätt till vilken grad. Förstår att det går emot 99macs intressen, men jag som läsare känner att jag inte vet huruvida det är värt min tid att läsa artikeln på svenska när jag redan läst den på engelska. Och att jag inte vet huruvida det handlar om en ren översättning eller om den svenska författaren har valt att lägga till eget material.

Måste tyvärr säga att 99mac inte tillhör den lista av sajter jag besöker, främst på grund av att jag är förvirrad över detta.

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Inte helt lätt att få rätt på översättningar ibland.

Vad har 99mac för policy kring översatta artiklar? Jag tycker det vore trevligt att kunna särskilja mellan sådant som ni översatt, och text ni producerat helt själva. I artiklar som översatts vore det intressant med metadata kring orginalartikeln.

1