Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
FilipHoglund

FilipHoglund

Medlem
  • Plats Huskvarna
  • Registrerad 2013-01-02
  • Senast aktiv 2013-12-19
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen FilipHoglund har skrivit i forumet.

Ursprungligen av keptang:

mac2sell sätter priserna i överkant, sänk med 1500 eller nåt.

okej, så runt 10.000 är lite rimligare då? Tack för svar

Hej, ska byta upp mig till en mbpr nu så behöver hjälp med att värdera min macbook pro från 2010.

Full spec;

i7 2.66ghz
6gb ramminne (2x3 gb stickor antar jag)
15" Antiglare + högupplöst skärm
gt330
120gb ssd

Försökt att lägga ut den för 12000 som mac2sell värderade den till men ingen har nappat på en vecka och är lite otålig nu så vill veta om det är ett rimligt pris.

Såna stift har inte jag på mina 2 g5or, har den vanliga typen (lodräta) som används till alla stationära datorer idag, är även en avfasning på kontakten. Är en 2003 (?) och en 2005a jag har. Vad har du för årsmodell på din g5a?

Ursprungligen av MatsOlov:

Skaffa en Mac och använd OSX, då behöver du inte formatera om.

Har redan en macbook pro 15" med i7 processor osv PLUS en mac pro och har haft mac sen Macintosh classic (dvs hela mitt liv) så du behöver inte upplysa mig om saker jag redan vet men tack ändå för ditt tips.... Sen förstår jag inte varför du skriver det till någon som är medlem på 99mac men det är väl en gåta som jag helt enkelt inte kan svara på.

Ursprungligen av reboot81:

Trist att höra. Se nu till att det blir sista gången för dig. USB hårddiskar går för under 1kr/GB, och Crashplan ~400kr/år.

Jo, köpte mig 2st 2tb, en för att ersätta den krashade hårddisken och den andra för att spegla hårddisken så nu bör jag sitta hyfsat säker tror jag. Sen har jag lagt ner mer viktiga filer på ett usb minne också för säkerhets skull. Kul att höra att någon kommer med ett trevligt inlägg istället för en dryg mening.

Ursprungligen av pmarriott:

Backup innebär ju att det finns minst en kopia till. Om denna "backup" var det enda existerande exemplaret av datan kan det svårligen kallas för backup.

Det VAR min backup hårddisk, men efter ett varje halvår formaterar jag datorn och då blev backup filen den ända filen.. Så det var menat till att vara backup hårddisk men sen har har jag inte orkat att lägga över filerna till c/d/e. Sen märkte jag att jag trotts allt hade all musik och de viktigaste cad filerna sparade på en annan hårddisk så är bara hälften av min multimedia som jag måste bränna om från skivor, windows och gamla skolarbeten + CV som jag förlorade. Serialn lyckades jag hämta med ett program så var inte så farligt trots allt, mest irriterande bara.

Drabbades av hårddisk krash på backup hårddisken i pc'n igår vilket resulterade till att all musik jag skapat under 4 år är borta förutom de jag har synkade på dropbox med bandet, vilket är 7st. Även mitt windows 7 plus serial (har ingen fysisk kopia), CV, musik, alla mina cad filer, från catia, solid till alias är borta. Alltså är över 1000 timmar borta och tro f*n att det kostar att förutom tid även pengar. Kul liv. Skönt att mbp'n funkar, just nu iallefall. Lite roligt att man skrattade åt alla "idioter" som råkade förlorade sin data i skolan pga systemkrash, för vi smarta har ju med oss en egen dator och nu händer detta för mig på min EGNA dator..

Ursprungligen av zinned:

Vad var det för minnen du stoppade i denna gången?

Likadana minnen som innan, corsair 2x4gb @ 1066mhz. Är de "apple certifierade". http://www.inet.se/produkt/5305735/corsair-8g...

Fått hem ett par nya nu, första jag gör när jag kommer hem är att jag sätter mig och öppnar datorn och stoppar in dom. Skruvar åt skruvarna igen, vänder på macen och startar. Kommer förbi boot och hoppar till utav lycka men blir snabbt besviken då jag fick rullgardin efter 1 sekund... Testar att köra Apple hardware test och datorn låser sig efter någon minut, helt jävla värdelöst rent ut sagt så sitter här nu och funderar på om jag ska skicka tillbaka dom igen eller om jag ska skita i det och köpa några något annat. Var 3 veckor sedan och är fortfarande lika frustrerad. Testat ett minne i taget såklart och det funkar såklart inte. Men mina org minnen rullar på som vanligt men det är tight då jag oftast brukar "multitaska" mellan indesign, illustrator, photoshop och autodesk alias. Kör inte alla samtidigt såklart men har oftast igång 2st av dessa iaf när jag jobbar.

Tack för tipsen om minnena iallefall, ska försöka få tag i ett annat märke och se om jag har bättre tur med dom. /Filip

Edit, Pratat med supporten nu (inet.se) och dom har fått in många defekta minnen utav samma model just nu men nu väntar jag bara på fraktsedeln så skall de skickas in sedan. Får hoppas att de nya minnena kommer fungera iallefall..

Senast redigerat 2013-01-04 13:45
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Du har tydligen en lång lista med uppdateringar som väntar (enligt inlägg #7)

Installera alla dessa först, och prova sedan EFI-uppdateringen igen.

Alltså det är dom som är installerade, "programuppdateringaren" hittar inget nytt, känns som det bör finnas fler att installera? datorn är nyformaterad från 27 december

Testat att sätta in de gamla 8gb och dom funkar ok, problemet är att det trilskas när man ska installera saker, googlade det när jag fick den och bytte ramminne så löste det sig. Så mina gamla 8gb fungerar att "boota" med (heter det så på mac också?) medans mina nya minnen inte gör att boota med. Sitter på de gamla 8gb just nu

Ursprungligen av alix:

Det har skrivits förut, här i forumet, att det kan bli problem med just Corsairs minnen till macar. Vet inte om det stämmer. Se dock inlägg 3 här.

Vad gäller EFI ska det ju inte påverka RAM egentligen, men man kan ju kolla upp saken. Programuppdateringen borde hitta rätt.

Kollade igenom alla mina uppdateringar nu då den inte vill uppdatera mac'en och har bara
itunes 11.0.1,
remote desktop upd 3.6.2,
kombinerad Mac osx upd 10.7.5,
borttagningsverktyg för flashback 1.0,
safari 6.0.2,
Airport 6.1 och
java för osx 2012-006.
Datorn är helt nyformaterad. Hade gärna installerat mitt mountain lion som jag köpt på app store men då kan jag inte arbeta i denna datorn längre. Får nog bli att skicka tillbaks minnena imorgon. Hoppas på att supporten är trevlig så jag kan få ram'et utbytt till någon annat märke. Tack för hjälpen, kul att så många vill hjälpa till!

Edit, kan tilläga att det exakt dom som jag har köpt

Ursprungligen av alix:

Har den uppdaterad EFI?

Den verkar inte vela uppdatera mitt EFI, säger att uppdateringen inte stödjer datorn, trots att jag laddade ner för mid 2010, kollade upp serienumret.
Aktuella EFI osv;
Boot ROM-version: MBP61.0057.B0F
SMC-version (system): 1.58f16

Edit, är alltså 2.6 som jag försöker installera

Senast redigerat 2013-01-02 22:13
Ursprungligen av Gordy:

Troligen är det fel på något av minnena men det är väl garanti på dom? Så det är bara att byta fast har du provat med en orignalminnessticka och en av de nya? Då får du åtminstone 6GB..

Jag har testat att leka runt med stickorna och det funkar inte sålänge jag kör med någon av de nya. Ska skickas in imorgon om jag inte löser felet. Tack för svar!

Ursprungligen av alix:

Har den uppdaterad EFI?

Ska testa nu, håll tummarna! Tack för svar!