Ursprungligen av zOlid:

Tyvärr går det inte ställa in. Sökte och det är många som klagat.
Mina filer är nästan uteslutande i rar arkiv. Och jag har inget konstigt system heller. Har en NAS som jag läste ifrån men när man googlar på det ser man att folk som läser från sina stationära har samma problem. Vet inte varför dom gjort så. Riktigt knasigt är det.
Det går lite snabbare än första genom sökningen bara. Ända skillnaden är att den inte behöver söka genom internet för att matcha rätt. Det gör den inte varje gång. Men den går igenom varenda liten rar fil eller video fil istället för att bara läsa det som är nytt. Som tex PC versionen av Boxee gör(iaf dom äldre, provade aldrig dom 2 sista för jag bytte till xbmc) eller xbmc gör.

Här har du faktiskt fel zolid, det går att ställa in! Är ju bara första gången du behöver synkronisera hela HD:n för att få in allt. Lägger du sedan in en fil t.ex. en film går du ju bara in på källor letar upp filmen, identifierar den vilket går väldigt fort sedan dyker den upp i ditt bibliotek för filmer. Men visst du har delvis rätt då det inte är en automatisk synkronisering av endast nytt material, utan man gör det manuellt. Detta stör då inte mig, då jag inte lägger in flera filer på en och samma gång.