Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dockland

Dockland

Medlem
  • Plats Sweden
  • Registrerad 2012-11-13
  • Senast aktiv 2013-07-01
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen Dockland har skrivit i forumet.

Ursprungligen av frazze:

En premuimversion kostar ju pengar och har alltid gått att ge bort. Den är ju inte gratis (längre).

Just, men jag menar att jag i framtiden kan ge bort "in app-premium" till vänner också. Jag förstår att det går med renodlade betalappar, men inte när man köper "in-app". Det var så jag menade. Eller menar du att jag kan ge bort en Quizkampen premium till någon trots det är en gratis app, som jag köpt premium av?

Hoppas det kommer att man kan skänka premiumversioner av gratisappar.

Det förklarar saken. Tack för hjälpen.

Testa gärna med Quizkampen ni som kan.

Jag testar starta om telefonen

Tack för era svar. Snabbt jobbat! Jag har iPhone 4 och 6.0.1 som iOS-version och den är den senste säger min telefon när jag kollar uppdatering på telefon.
Kan jag manuellt installera 6.0.2?
Frazze - Det är en betal-app. 22:- kostar den.

Hur skänker jag bort en app till en vän från en iOS-enhet? Överallt läser jag att man skall klicka på "dela" knappen uppe i högra hörnet men i Quiskampen (på Appstore) ser det ut såhär:

Så hur går jag till väga?

Jo, jag vet, men innan stod där "Kortet förekommer i två storlekar (mini-SIM, respektive micro-SIM)"

Jag ändrade till:

"Kortet förekommer i tre storlekar (mini-SIM, micro-SIM, respektive nano-SIM)"

Ursprungligen av The Real Viking:

SIM:arna har blivit så små att flera (äldre/handikappade) kan ha problem med att byta SIM…

I "SIM-less" värld kan du byta operatör när du vill och byta mycket snabbt, med en enkel knapptryckning. Detta gäller förstås enbart olåsta telefoner. Förhoppningsvis skall man kunna låsa upp telefonen när som helst (när bindingstiden är slut) utan att behöva springa in i butiken – det kanske går idag, men jag är inte säker på det.

jag uppdaterade även Wikipedias sida om SIM-kort idag och lade till nano-SIM. Men vet och kan för lite om just nano-SIM, men ni som vet något mer fyll gärna på med info. SIM - Wikipedia

Ursprungligen av The Real Viking:

Ja, det vore intressant med en källa på det. Jag har tidigare jobbat på Ericsson inom växel och mobila delen och inte sett kravet att det måste finnas ett fysiskt SIM-kort i telefonen.

Det var enklast att ha ett fysiskt SIM-kort då (i slutet av 80-talet/början av 90-talet), eftersom tekniken inte var lika långt kommet som idag.

Enkel match är det troligen då Apple uppenbarligen hade i labbet GSM telefoner utan fysiskt SIM som fungerade. Antar väl att Apple åkte runt till olika operatörer med dessa prototyp telefoner. Oj, vilket ramaskri det blev bland operatörerna!!!!

Apple rumored to release fifth-gen, SIM-less iPhone with 8MP camera by early Aug.

Hej. Jag jobbade på ECS i Lund ett gäng år. Satt du vid nya vattentornet i Lund eller i Kista, Telefonplan månne?

OFF TOPIC jag vet

Ursprungligen av The Real Viking:

Kräver det verkligen ett fysiskt SIM-kort? Ett virtuellt SIM kunde lika gärna uppfylla kravet.

Ja, det vore intressant med en källa på det. Det kan stämma, jag vet inte. Låter som en ganska enkel match att greja annars.

Jag tror faktist vi ser denna typ av lösning inom ett par år, eller 3. Orka hålla på att fippla med massa plastbitar hit och dit. Att registrering och identifikation skulle ske på ett liknande sätt som när jag registrerar en prisplan på ett kontantkort. Om jag tappar mobilen, spärrar jag bara koden låter som en fantastisk idé.

Skulle det vara möjligt? Det vore ganska skönt att slippa de där fysiska plastbitarna. Kod och identifiera användaren på något sätt. Då skulle man kunna ha flera abb på en och samma lur. Exempelvis Jobb/Privat.

Nam nam.

Vad tycker ni?

Jag är iPhoneägare sedan augusti 2012 och är kanonnöjd. Kanonnöjd var jag även när jag hade min HTC-lur med Android. Same same. Det blir en iPhone 5 64GB svart om några veckor. Varför? För jag gillar den mer än de övriga mobiltelefonerna på marknaden. Varför? Ingen aning

Okej, tack. Det blir lite dyrt och omständigt. Men tack ändå.