Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cdecl

cdecl

Medlem
  • Registrerad 2012-11-12
  • Senast aktiv 2017-06-26
  • Antal inlägg 178

Foruminlägg

De senaste inläggen cdecl har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2016-08-13 16:34

Naturligtvis behöver Apple datacenter över hela världen. Ett enda center i North Carolina räcker inte långa vägar. Jag är mest förvånad över att de inte redan har fler av dem.

  • Medlem
  • 2016-08-13 14:48
Ursprungligen av juanito:

Njä, ser inte likheten alls. Bankerna får göra sin egen bussiness precis som Apple. Men varför skulle Apple här särbehandla tre banker?

Eller för att vända på frågan; varför ska Apple ens ha något att säga i frågan?

  • Medlem
  • 2016-08-13 09:05
Ursprungligen av juanito:

Så du menar Apple ska särbehandla företag som Spotify?

Det om nåt är korrupt i mina ögon.

Apples egna tjänster är redan särbehandlade. Det enda rimliga vore om Apple splittrades i flera mindre företag.

  • Medlem
  • 2016-08-10 21:05
Ursprungligen av oldpeer:

Ironiskt att Apple är de som kommer med yttrande som att "om bankernas ansökan godkänns tillåts de att bilda en kartell som kollektivt kan diktera villkoren för nya affärsmodeller och försena introduktionen av ny och potentiellt omvälvande teknik." Företagets ovilja att erbjuda olika lösningar genom iOS är ju ett sätt att försöka minska på konkurrensen, vilket i sin tur försvårar för "nya affärsmodeller och ny och potentiellt omvälvande teknik".

Apple är ett vinstdrivande företag och bryr sig i första hand om Apple. Apples kunder är för detta.

  • Medlem
  • 2016-08-08 13:11
Ursprungligen av kenjon:

Det är väl så att Sverige är ett av få länder som startar höstterminen i augusti, de flesta andra länder har tre terminer/år.

Dock är USA Apples primära marknad och där börjar normalt skolåret i månadsskiftet augusti/september, både K-12 och högre utbildning oavsett om de har två eller tre terminer. Men det är i vilket fall för sent för dem att hinna med back to school nu, i så fall skulle de ha behövt ha ut dem i juni.

  • Medlem
  • 2016-08-08 10:55
Ursprungligen av Chaosstar:

Börjar ärligt bli orolig nu, vad håller ni på med Apple?
Ska alla skolor tvingas inhandla 1,5 år gamla datorer?
Känns ju lagom kul, speciellt med tanke på att de ska användas i minst tre år också.

Apples plan när det gäller skolor är nog att man ska köpa MacBook Pro Mid 2012. Den modellen år visserligen bara fyra år gammal nu men går fortfarande att köpa som nyproduktion till praktiskt taget originalpris. Men då får man en Ivy Bridge-CPU, skärm med 1280 x 800 pixlar, 5400 RPM HDD och SuperDrive.

  • Medlem
  • 2016-07-17 11:48

Jag hade hellre sett att de istället ökade mängden data som ingår. Det är inte bra när operatörerna frångår nätneutraliteten.

  • Medlem
  • 2016-07-11 21:08
Ursprungligen av carlsson:

Självklart. Men som sagt; Går det att köra något program, vilket som helst, som påverkar systemet, utan att ange lösenord till ditt konto?
Det är ju först när DET går, som det blir farligt på riktigt! Fram till dess får man ju "skylla sig själv" om man tillåter skadlig kod att komma in i datorn.

Men absolut är det dumt. Den vanliga Svensson-användaren skriver ju sannolikt in sitt lösenord till vilket program som helst utan att tänka sig för. Men ändå; Tack vare lösenordskravet så begränsas ju en dylik spridning ganska rejält iallafall!

Nästan allt frågar efter detta lösenord, det är knappast något ovanligt som gemene användare blir misstänksam över.

Men, även utan lösenordet går det att göra dumheter. Appen kör som dig, men dina rättigheter, kan göra allt den vill med dina filer utan att någonsin fråga efter ett lösenord.

Har du väl startat appen och den vill dig illa så är du körd, lösenord eller inte.

  • Medlem
  • 2016-07-11 19:21

Vad som är bra för operatörerna är sällan bra för konsumenterna. Nätneutralitet behövs även i mobilnäten.

  • Medlem
  • 2016-07-11 19:08

Det är ju en trojan, då spelar det ingen roll att nån behöver högerklicka eller skriva in lösenord. Appen påstår ju att den är snäll, men är inte det. Miljoner Mac-användare laddar ner och kör snälla appar varje dag.

  • Medlem
  • 2016-06-30 23:05
Ursprungligen av calinou:

Obegripligt.....Kan en robot bli så pass intelligent att den kan stöka med flit?
Kan dom inte göra snyggare robotar? Avskräckande ifall man skulle ha en sådan ful robot som städar hemma.

Intelligent är fel ord, dåligt programmerad däremot. En robot som är optimerad för att städa skulle kunna ta den logiska slutsatsen att för att få städa så mycket som möjligt så måste den skräpa ner när det inte längre finns något att städa. Det är inte att roboten har en egen vilja, det är bara mer eller mindre komplexa logiska regler som precis som all annan programvara kan ha buggar.

  • Medlem
  • 2016-06-13 23:56
Ursprungligen av Demiurgen:

Jag tror att du kanske blandar ihop saker och ting:
Unix är 50 år och världens bästa och mest beprövade operativ - ligger till grund för stora delar av planetens IT-fundament (inte bara Linux och macOS). Bygger man upp nytt så börjar man med Unix...det är fundamentet - kanske Windows en vacker dag också bygger på Unix. (skämt...ty även om det skulle vara ett lyft för Windows så kan inte MS göra sådana revolutionerande saker...dom sitter ju fastlåsta/fångade i sin egen gigantiska storhet...kan inte förnya sig alls på grundläggande områden...kan inte revolutionera...då stannar världen. Windows är som planetns respirator...en gammal häck som borde ha designats om för 20-25 år sedan...men man kan ju inte stänga av den för så dör ju patienten.

Filsystem är något annat däremot...och HFS+ är ju inte optimalt (dock finns det värre filsystem än HFS+ som fortfarande används). Apple går nog över till nytt en vacker dag, men det är en kruxig historia det där med filsystem...bakåtkompabilitet...tredjepartsanpassning...Windows NTFS dominans och Microsofts vägran att lira annat än deras eget...etc...etc. Alltså; Apple har länge filat på nytt filsystem (tillsammans med externa företag/intressen), men ett sådant stort och komplicerat steg tar man inte om priset blir för högt i form av jidder och skit. Kort och gott: Är det värt besväret?
Vi får se...men det har som sagt inget med Unix att göra. Unix är bäst - eller minst dåligt - av ALLT...det är därför ingen i hela världen på allvar börjar försöka bygga ett nytt fundament...man gör som Linus Thorwald; man tar Unix och bygger vidare därifrån. Unix är som bilens fyra hjul och en ratt.

UNIX var bäst, för femton år sedan. Om vi ignorerar allt som involverar GUI så har Linux utvecklats ungefär lika mycket på ett år som OS X gjort de senaste 15 åren, och då överdriver jag inte. OS X är hopplöst efter och det gäller inte bara filsystemet. Nu har de ett nytt filsystem och det är bra, men det är inget uppseendeväckande över det. Av den informationen vi hittills har sett så är det ett helt OK filsystem som hade varit top line för tio år sedan, senast.

Till och med Windows 10 är binärkompatibelt med Linux. Du kan köra binärer direkt från Ubuntu i Windows idag. Jag tror att Apple kommer att ha svårt att själva utveckla sitt eget OS framåt. För i den här takten ser det väldigt dystert ut. Men det kommer att ha det bästa GUIt.

Senast redigerat 2016-06-14 06:12
  • Medlem
  • 2016-06-13 21:54

OMG!

https://developer.apple.com/library/prereleas...

  • Medlem
  • 2016-06-13 21:30

Jag är splittrad. MacOS är ett fantastiskt GUI och av allt att döma kommer Sierra bara att göra det bättre. Men, år 2016 och under den polerade ytan är det en UNIX som i mångt och mycket inte har förändrats nämnvärt på 15 år, visst en hel del förbättringar men inget som får en att höja på ögonbrynen. Jag hade verkligen hoppats på ett nytt filsystem i år, men icket. Börjar ge upp nu, kanske detta helt enkelt inte är för mig längre.

  • Medlem
  • 2016-03-20 15:00

En tanke bara. Hur vore det att om när man köpte en iPhone så fick man med den kompletta källkoden till iOS och med den tillåtelse att modifiera den som man ville, möjlighet att ladda in den i telefonen igen och kanske även tillåtelse att dela med sig av sina förändringar. Då skulle det ju inte spela någon roll vad vad Apple tvingas att göra. Den som har tillgång till källkoden kan ju i så fall ta bort eventuella hål som Apple behövt lägga in. Vore inte det ganska praktiskt?