Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Najkster

Najkster

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2012-11-05
  • Senast aktiv 2021-02-05
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Najkster har skrivit i forumet.

Ursprungligen av emil_stahl:

sorry, jag har andra problem, det är bara att lära sig hantera det.

Deal with it.

Jag har inga problem med att hantera min dyslexi, men jag tycker vi kan ha en trevlig ton i forumet. Att använda diagnoser som nedvärderande utryck när man blir frustrerad tycker jag inte är att vara trevlig.

Ursprungligen av emil_stahl:

Det var ju för fan det jag skrev, har du dyslexi eller?
Jag menar att den nuvarande betan blir gm

Jag har dyslexi och jag tycker inte om sättet du använder ordet på, känns lite som du använder det som ett nedvärderande tillmäle.

Ursprungligen av frazze:

Hmm... Vare sig Firefox eller ny BankID gör någon skillnad. Min dator känner inte av kortläsare på sladd.

För mig fungerar sladden + kortläsare utmärkt med Safari och Handelsbankens sida. Jag bytte till Handelsbanken i våras och när jag fick min dosa nämnde jag att jag hade Mac och då kollade han så jag fick med rätt sladd. På min sladd sitter det ett klistermärke där det står "BankID" på ena sidan med loggan för BankID och på andra sidan står det "För inloggning med BankID på kort".

Hämtade ut min strax efter 10 i dag hos Telia, hade valt en mindre butik som jag hoppades hade färre beställningar än de stora. Det var bara några före mig så det gick smidigt och snabbt.

Kan bara hålla med flertalet som har kommenterat 6:an om att byggkvalitén är underbar men att den känns lite för stor, men man vänjer sig nog.

De hade båda modellerna för visning så jag pillade lite på 6:an medan jag väntade, larmed gick omedelbart efter att jag plockat upp den och en anställd kom fram och slog av det. Han tittade lite skumt på mig så jag kände att jag var tvungen att säga något. Jag sa att jag bara ville känna lite på den varvid han sa att det gick bra att pilla på skärmen när den låg på sin plats varvid jag påpekade att det var känslan av telefonen i handen jag var ute efter. Bär tilläggas att den satt fast med en kabel så det var meningen att man skulle kunna ta upp den. Under ca tio minuter så gick larmet 4 gånger när nya personer kom fram och ville känna på den

Bokade en på natten fredag förra veckan från Telias hemsida och fick SMS i dag att jag kan hämta ut den i morgon i den butik jag valde.

Sökte lite snabbt på nätet och det verkar finnas andra med liknande problem, här är en länk till ett exempel med en lösning: https://discussions.apple.com/message/2297143...
Har dock ingen aning om det fungerar.

En sak du kan försöka med är att använda dropbox för att föra över filerna.

iPhone 4 och 5 samt iPad Air uppdaterade utan problem.

Ursprungligen av keptang:

På vilket sätt kan det vara sämre?

Att lägga resurser på fler pixlar kan vara sämre ur en ekonomisk synvinkel. Det jag vänder mig mot är inte att vi förfinar teknik utan att vi sätter likställer mer med bättre i allmänhet. Att kunna hushålla med resurser är en mycket bättre väg att gå än att klämma in mer.

Ursprungligen av keptang:

Javisst.

Inte nödvändigtvis, har du fler pixlar än du kan ursilja med ögat så är det onödigt och blir inte per automatik bättre. Det kan till och med vara sämre med fler pixlar.

Ursprungligen av Emil Å:

Måste passa på och fråga lite halvt off topic, är du nöjd med köpet av Pebble? Jag är som sagt ute efter något väldigt grundläggande - att se klockan, vem som ringer och vem som skickar meddelanden räcker långt. Har inga problem med e-ink utan tycker tvärt om att det känns som en utmärkt teknik för just det här syftet, batteritiden blir ju inte alls lidande som med en "riktig" skärm.

Jag är mycket nöjd med Pebble, den är vad den utger sig för att vara. Att kunna se ett sms på handleden är gött, slipper ta upp telefonen om man inte behöver svara direkt. Det jag har haft störst användning för är att kunna byta låt utan att pilla på mobilen. Har inte använt den på några veckor nu men det beror på att mitt batteri i mobilen tog slut för snabbt under sommaren. Tror det har att göra med att jag använde appar som koppar upp sig mot gps och blåtand samtidigt. Innan sommaren så hade jag inga problem att få batteriet att räcka hela dagen, men jag måste undersöka det närmare för batteriet räcker inte så bra även om jag har slagit av blåtand.

Ursprungligen av jojosurf:

Jag behöver hjälp här.

Vi har tusentals videofiler som är ca 2-3 sekunder långa på teckenspråk. varje fil visar ett tecken (ord)
Just nu är de i normal tempo och vi vill ändra alla till slowmotion. göra det dubbelt så sakta.
Finns det något program som gör att man kan konvertera alla filer utan att man behöver redigera var och en?

Tacksam för hjälp.

/J

Jag har ingen aning om detta passar dig men jag sökte på google och hittade ett program som säger att det kan "Frame rate conforming (for converting 50/60p clips to slow motion 25/24p clips)", i beskrivningen så nämner de att man kan konvertera flera filer samtidigt.

Du får undersöka om det fungerar i din verksamhet eller sök vidare.

https://itunes.apple.com/au/app/5dtorgb-batch/id464591025?mt=12

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Jag tycker väl inte i sig det är fel att vara en fanboy. Men läser man den här tråden som helt utomstående kan man nog ana vissa lenden om sårade applesjälar som för en gångs skull är tvåa på banan. För läser man kommentarerna verkade ju som att Samsungs ur är så värdelös att den knappt är värd att notera. Ungefär lika ointressant som en ipad vore med bara två timmars batteritid. Läser man lite mellan raderna tycker jag att det här är överdrifter.

Jag har inte för avsikt att bråka eller vara otrevlig.

Den största delen av den här tråden handlar om att du som andra person slänger ur dig en kommentar om "fanboy-attityden" om påståendet:

Citat:

För dyr, för kort batteritid och UI't ser inget vidare ut. Men jag gillar idén

Jag håller med om allt i det påståendet men antagligen inte av samma anledning som den som skrev det. Jag köpte en Pebble för att den var billig hade lösningar jag gillade och hade "lång" batteritid. Att säga att det han skrev är att ha fanboy-attityd tycker jag är mycket märkligt.

Om jag vränger lite på hans ord så kan jag använda meningen för att kritisera något jag anser mig vara "fanboy" av.

El-bilar är för dyra, har för dåliga batterier och ser (ofta) inget vidare ut (nu mera ser det ofta rätt så bra ut men det stämde för något år sen).

Jag har läst några trådar om Gear och ett argument som tas upp när den blir kritiserad är att det bara är första versionen, de testar marknaden och nästa kommer bli bättre. Där kan man snacka om fanboy-uttalande. Det är solklart att nästa version kommer bli bättre, att man överhuvud taget tar upp det visar att man inser bristerna. För att skoja till det lite: Bristerna är en funktion

Några reflektioner:
Jag har en Pebble och den är inte "bättre" än Gear om du ser till hur många funktioner den har eller hur snabb processorn är, den har ingen pekskärm eller kamera, skärmen är mindre osv. Men jag köpte den för att de har tänkt på vilka begränsningar som dagens teknik har. De valde e-papperskärm med tanke på batteritiden t.ex.
Det största problemet som Samsung har, enligt mig, är det som är det självklara, enligt mig, felet på Gear, de försöker klämma in så mycket de bara kan i en klocka för att kunna blända publiken med finesser och funktioner.
Till frågan om FanBoy, varför är det per automatik fel att uppfattas som en sådan? speciellt på 99mac:s forum. Är det inte innehållet i vad man förmedlar som är det viktiga? Eller hur man förmedlar det? Jag har nog av många uppfattats som en fanboy men jag försöker inte trycka på dem mina åsikter, frågar de mig så kommer jag att säga vad jag tycker.

Jag har fått ett problem som jag inte lyckas lösa med google.

En dag så poppade det upp ett Finderfönster utan någon synbar anledning. Det innehåller inget och det står Google Chrome som rubrik. Detta sker nu med jämna intervall. När jag kom hem från jobbet i dag så var det 6 stycken fönster öppna alla lika dana förutom ett som har min HDD min andra dator samt min Time Capsule i fönstret.

Någon som vet hur jag kan få detta att sluta?

/ Niklas

Ursprungligen av Patrick Danielsson:

Jag har en MacBook Pro, nån modell från 2009, och det senaste operativsystemet. När jag försöker starta upp datorn så kommer jag till den gråa skärmen, och den står bara och spinner, fläkten går igång på högsta varv, någon som kan tänkas veta problemet?

Har absolut inte råd med en by dator nu, ber till gudarna att det går att lösa.

Skall inte säga att jag vet vad ditt problem är men jag kom också bara till den grå skärmen (utan äpple) när jag skulle starta min MBP 2009. Efter att jag kopplat ur några usb-hårddiskar så fungerade det. Har bara filmer på de diskarna så vet inte vad felet var. Lät en FireWiredisk sitta i och den verkar inte påverka uppstarten alls. Får nu mera koppla ur mina usb-diskar för att starta datorn och har inte brytt mig om att undersöka närmare i och med att att jag skall byta dator strax. Men om någon har en ide så är jag intresserad av det.