Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mats Guldbrand
  • Namn Mats Guldbrand
  • Plats Stockholm, Sweden, Sweden
  • Registrerad 2012-09-13
  • Senast aktiv 2017-11-30
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen Mats Guldbrand har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av keptang:

Om appen finns på 5T vet jag inte, men det är ingen big deal. Du behöver fysisk access till telefonen, behöver ha möjlighet att kunna låsa upp telefonen, behöver aktivera USB debugging, sen koppla in den till en dator med ADB osv..
https://www.androidcentral.com/oneplus-backdo...

Absolut. Jag vet det. Men vet alla som köpt telefonen detta? Det är företagets sätt att hantera frågan som jag är kritisk mot. Bygger inte förtroende för sina produkter genom att konsekvent lämna denna bakdörr öppen.

Kan någon konfirmera att "EngineerMode" inte finns på 5T? https://thehackernews.com/2017/11/oneplus-roo...

Har väldigt lågt förtroende för OnePlus just nu ...

Ursprungligen av zinned:

Funkar Homebridge via Node JS för dig fortfarande? Senare iOS-uppdateringar verkar ha dödat kopplingen då jag ser att den är blockad och måste göra ”unblock” på den för att minuten senare se att den är blockad igen.

Ja, jag har inga problem med bryggan på min Raspberry Pi. Hur menar du att iOS skulle påverka Node.js på Raspberryn?

Ursprungligen av Ola:

Intressant, jag kör bara Telldus idag, Telldus duo kopplad till mac och ett gäng Nexan-brytare. Menar du att jag kan koppla ihop det med IKEAS-gateway och köra IKEAs lampor ihop med det? Kommer Macen kunna styra allt då eller kommer IKEAs gateway kunna styra allt eller hur fungerar det? SIRI är inte det viktigaste men det vore skönt att börja kunna släppa Telldus.
Hur bra är det automatiserade tänd-släck-systemet i en sån set up? Finns det nån bra länk som visar det?

Jag har skrivit en enkel guide för att matcha ihop Telldus (Live i mitt fall) med Homebridge och iOS/HomeKit på Teslaklubbens forum. Du kan anpassa den för att köra Duo i Raspberry Pi. Så jag använder HomeKit nu för att styra mina Telldusprylar (men du måste alltså fortsätta ha en Net eller Duo hemma). Det kräver lite teknisk kunskap (dvs. att installera och sätta upp en Raspberry Pi), men i övrigt är det rätt enkelt att fixa. Jag har kört homebridge-tradfri innan, det fungerade lika bra som Ikeas egen integration.

http://teslaclubsweden.se/forum/viewtopic.php...

Jag har som sagt inte testat med Duo, men det finns plugin till den också: Den heter homebridge-telldus-tdtool. https://www.npmjs.com/package/homebridge-tell...

Ursprungligen av Sledde:

Några tankar om Ikea’s lampor är att de dimmrar inte lika lågt som Hue lamporna, den färjade är kanske inte riktigt lika färgstark och den hackar lite när den ändrar mellan färgerna och när den dimmras.
Men för priset så är de ju väldigt bra. Jag hoppas att det kommer färjade versioner på GU10 och kronljus E14 snart.
Sen är man ju nyfiken på vilka produkter de kommer lansera härnäst inom Trådfri/smarta hemmet.

Ja, jag har inte något behov av enprocentsdimming utan kör oftast bara på/av. Och vill jag ha färgade lampor får jag väl gå på krogen...

Jag håller dock med om att det blir spännande nu när de kommit igång. På nåt sätt känns det som om Philips, Osram och de andra inte tagit det här med smart, kostnadseffektiv belysning på riktigt allvar. Förhoppningsvis får Ikeas intåg dem att göra det.

Ursprungligen av json:

Aha... ja det är ju ett rätt tungt argument för Ikeas hubb...

Jag har kört på Philips hubb länge (med ett antal lampor) men kommer nu sälja den och gå all in på Ikea. Om denna första release av mjukvaran är så bra som den verkar (har hårdtestat sedan den kom igår) är det inget snack om saken. Ikeas hubb har alla möjligheter att ta fullständig majoritet av marknaden för nya installationer med det priset. Visst skulle jag kunna fortsätta med Philips hubb och där ansluta Ikeas lampor, men ju färre bryggor desto färre felkällor. Jag kommer köra HomeKit/Ikea/Homebridge-Telldus i fortsättningen.

Det enda jag är frågande till är kvaliteten på deras GU10-lampor. Har 11 lampor installerade, och var tvungen att byta ut två som gick sönder efter ett dygn. Å andra sidan gick det snabbt att få dem inbytta på Ikea.

Ursprungligen av Zimmerman:

Är det NÅGON här som har DC-HSDPA på sin Android-lur eller iPad3? Kan man få det över huvud taget förutom som mobilt bredband (dongel)? Själv ligger jag på 4-5 mbit/s med min iPad3 - alltså "vanlig" 3G.

Tre har Dual Carrier på vissa platser. Jag har nått hastigheter på uppåt 15-16 MBit/s med min iPad 3, och det är mer än vad jag behöver på en iPad (och telefon också, för den delen). Enligt Apples bild ska de andra operatörerna också börja stödja DC. Fast det lär väl stå skrivet i stjärnorna när det sker.

HSPA = "High Speed Packet Access", delas upp i HSDPA ("Downlink") och HSUPA ("Uplink"). Sen är det marknadsföringsskillnader i plustecknet, tekniskt är skillnaden att man använder mer effektiv modulation (till exempel går från 16 QUAM till 64 QUAM) men kan också ha andra tekniska tillägg beroende på operatör.

DC före betyder Dual Carrier, dvs. att du använder dubbla kanaler för trafiken, och kan på så sätt få uppemot dubbla hastigheten jämfört med en kanal.

LTE står för Long Term Evolution, och är grunden som nästa generations mobila bredband. Det som ofta kallas LTE Advanced (och som stöder både routing och hastigheter uppåt 1GBit/s från macrocellen) är det som egentligen borde kallas 4G. Av olika anledningar har många av operatörerna valt att kalla grundversionen av LTE (dvs. ren paketdata) för 4G, igen ur marknadsföringssyfte. Det är inte fel, men det är inte det som ITU satt som standard för 4G. Se mer om detta på 4G - Wikipedia, the free encyclopedia

1