Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Thorkelmedh

Thorkelmedh

Medlem
  • Plats Harlösa
  • Registrerad 2011-09-30
  • Senast aktiv 2012-02-17
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen Thorkelmedh har skrivit i forumet.

1

Dessvärre är det inte relativt få ansökningar det handlar om, så att sitta och knacka in dom i filemaker är inte ett alternativ.

Finns det möjlighet att skapa ett webforumlär som på baksidan spottar ut en kommaseparerad fil som man kan importera med hjälp av ett manus kanske?

Hej.

Jag har letat lite här och ber om ursäkt om mitt problem tidigare har behandlats på detta forum. Anledningen till att jag ej hittar ett svar kan kanske vara att jag ej riktigt vet vad jag söker.

Mitt mål är att skapa ett webformulär som vem som helst ska kunna fylla i och i samband med att man trycker på knappen "färdig" så vill jag ha en ny post i min databas som för den delen inte ska vara tillgänglig för andra som kommer åt databasen via webformuläret. Syftet är att jag och min kollega ska slippa läsa samma ansökan i inledningssyftet, den som läser igenom ansökan markerar med alternativ knappar om den är intressant, ej intressant eller hamnar i vår reserv hög.

Jag har väldigt få förkunskaper när det gäller programmering och dyl, dock är jag väldigt lättlärd och filemaker hanterar jag hyffsat bra efter att ha grävt ner mig i manualen i 2 dagars tid. Vad det gäller webhotell och vad vi har för tillgångar på den fronten så har jag inte en aning. Är det avancerade operationer som krävs för det här så blir jag glad bara jag får en inblick i vad som krävs. Vår IT-ansvariga viftade bort mina önskemål (lite på skoj kanske) med att det här krävde flera dagars jobb att få igång. Stämmer det?

Ge mig lite kött på benen så jag vet vad jag har att brottas med....

1