Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Biodlare47

Biodlare47

Medlem
  • Plats Bjurholm
  • Sysselsättning Skribent och Yrkesbiodlare.
  • Registrerad 2011-08-11
  • Senast aktiv 2014-02-05
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Biodlare47 har skrivit i forumet.

1

Har bara Flashplayer 11.0 som tillägg, plus Adblock som jag laddade ner alldeles nyss och som heller inte hjälpte!

Men det här problemet dyker ju bara upp i Safari? Finns det antivirusprogram som kan städa bort ev virus eller trojaner?

Ursprungligen av keptang:

Avinstallera eventuella extensions du har.

Kollat. Har inga.

När jag använder Safari dyker det upp rutor i bildens underkant som vill att man ska klicka för att få diverse erbjudanden. Problemet gäller bara Safari, Firefox funkar utmärkt. Vad göra? Köpa ngt antivirusprogram som städar bort eländet? Ominstallera? Jag är en ganska orutinerad datoranvändare så jag är tacksam för tydliga svar.

Provat rådet jag fick av dig illerG. Funkade inte. Rensade externa hårddisken. Startade om datorn. Inget resultat. Kopplade ur disken. Kopplade in, valde TM igen. Nu vill den spara 452,93 GB men utrymmet på disken medger bara 317,87 GB

Och hur gör jag för att radera den externa hårddisken nu när inget annat verkar fungera?

TM gör backups varje timme under dagtid. , Måste jag då rensa hela den externa hårddisken först?

Måste jag i så fall rensa den externa hårddisken först?

Skall jag "rymdsidan" uppe när jag gör det här eller skrivbordet? Skall jag trycka ner skifttangenten samtidigt med alt?

Min TimeMachine raderar inte längre gamla backups, och meddelar nu att det finns för lite utrymme(jag använder en extern hårddisk). Förra gången det hände öppnade jag Time Machine och fick upp "rymdbilden" och raderade mycket enkelt gamla backups genom att ta fram dem via de många streckpelare som visades i högerkanten. Den här gången visas bara den senaste backupen.
Jag har också fyllt i rutan med filer , program och annat som inte skall tas med. Den externa hårddisken har en kapacitet på 319.73 GB men nu finns det tydligen bara 78, 03 GB utrymme kvar, vilket då är för lite för en ny backup som kräver 158.50 GB.
Som ni förstår så är jag ingen fena på ämnet datorer, så jag är tacksam för svar som med utan för många facktermer kan hjälpa mig.

1