Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jolianna

jolianna

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2011-05-23
  • Senast aktiv 2014-03-28
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen jolianna har skrivit i forumet.

1

Har ni sett att det kommit nya firmware-uppdateringar nu? Skall tydligen fixa både tangentbord- och mus-problemet och mail-gmail problemet... Hurra!! Fast litet typiskt att firmware-uppdateringen kommer nu, när min ersättningsdator redan är på väg...

Ursprungligen av barbapappa_86:

Lösningen som rekommenderas är att stänga locket så att den går in i sleep mode efter ngn minut. Väcker man den efter det så ska tangentbord och mus vakna till liv igen.

Omständligt som katten, men det är den lösning som Apple rekommenderar.

Jo, Apples lösning fungerar i och för sig - när datorn väl hängt sig. Men den lösningen hindrar inte datorn från att hänga sig. Om du har ett USB-minne i hela tiden går datorn felfritt, utan att hänga sig... vilket för de flesta av oss är att föredra, även om det är irriterande att hela tiden ha ett USB-minne inpluggat.

Ursprungligen av skinza:

Liknande händer på min gamla MBP efter det att jag uppdaterade till Mavericks.
Då och då slutar tangentbord, likväl mus att fungera. Mycket märkligt

Testa att sätta i en USB-sticka och låt den sitta i hela tiden du använder datorn. Min hängde sig en massa gånger i förrgår, men har inte hängt sig en enda gång sedan jag satte i USB-minnet.

När jag upptäckte att även jag fått det berömda felet ringde jag Apples support för att fråga om de trodde att det skulle komma en programvaruuppdatering snart eller vad man skulle göra åt saken. De hade märkligt nog "aldrig hört talas om just det felet förut" (!) och rekommenderade att byta ut datorn med en gång. Jag blev riktigt irriterad över att de låtsades som att felet var så ovanligt. Det är ju inte i hela världen att byta ut datorn, men jag hoppas verkligen att den nya inte har samma problem - vilket ju är rätt troligt om det är ett mjukvarufel. Jag får i alla fall behålla den felaktiga datorn så länge, tills efter att den nya kommit. Och med USB-stickans hjälp fungerar den ju riktigt fint...

Angående min fråga tidigare: Jag ville ladda ned Windows 8.1 som en iso-fil från Microsoft, men fick bara en exe-fil. Tydligen kör man exe-filen på vilken Windows-dator som helst, och då laddas hela installationsfilen ned, och man behöver INTE aktivera filen på just den datorn. När man laddat ned installationsfilen kan man tydligen välja att få den som en iso-fil. Så problemet är löst! (Men nu återstår själva installationen, som ju många haft problem med...)

Ursprungligen av zOlid:

Har också hört det, läste på någon nyhets site (kommer tyvärr inte ihåg vilken :S) att det finns ett sätt att göra det utan problem, var någon på ett forum som postade. Och det verkar fungera för alla, ska se om jag hittar nyheten igen.
Behöver den ändå själv när jag ska installera Windows, så fort jag fått min ersättnings rMBP bara.
Apple borde dock har fixat problemet tills dess.

Säg till om du lyckas! Jag hittar ingenting någonstans, alla iso-filer verkar vara för uppgraderingar, inte rena nyinstallationer... otroligt irriterande.

Jag har försökt titta över min ordentligt, har ännu inte hittat några fel och hoppas att det fortsätter på det viset. Men säker kan man ju aldrig vara!

Jag misstänker att jag kommer att svära en hel del i morgon när jag skall försöka installera Windows - jag har hört att många haft problem med Boot Camp de nya mackarna. Jag vill helst installera en Boot Camp partition och sedan koppla den till Parallels, så har jag kört på min gamla ett tag och trivs med. Men det förutsätter ju dels att jag kan hitta var på Microsofts sajt jag kan ladda ned en iso-fil (jag fick inte rätt sorts fil tidigare ikväll), och dels att jag hittar ett USB-minne som är stort nog... trodde jag hade det hemma, men icke.

Åh, idag kom den äntligen... jag är så glad!! Är ni andra lika nöjda med era datorer, eller tillhör ni dem som fick måndagsexemplar? Man har ju hört rätt mycket om tangentbordsproblem och annat de senaste dagarna.

Jag blev glatt överraskad över hur mycket mindre den är än min gamla 2009:a. Och den känns snabb som blixten!

Måste köra Windows på den också för jobbets skull, men den installationen får ske i morgon. Skall bli intressant att se hur stor skillnaden blir när man kör Parallels, som ju har en förmåga att sluka både ram och processorkraft...

Jag lade också in en beställning samma dag, en 13" med "extra allt". Beställde genom Apple Store. Får den inte förrän nästa vecka, så går det när man inte väljer standardpaketen.

Det retar mig litet att man inte kan uppgradera någonting i rMPB själv - men jag antar att Apple måste dra in alla sina pengar på hårdvaran nu när de släpper så många program gratis...

Det känns nästan litet sorgligt att pensionera min mid-2009 som har jobbat på så troget under alla år (med vissa uppgraderingar, förstås). Jag behöver spara den som reservdator om min nya dator skulle krångla eller bli stulen. Har ni andra några bra idéer om roliga saker man kan göra med sina gamla macar?

Jag fick också min uppgradering igår. Dessvärre fungerade den inte utan var så buggig att jag efter 11 timmars ominstallationer och andra försök att få det att funka gav upp och nedgraderade igen till 7:an. Vi får se om de kommer upp med en buggfix under de närmsta dagarna... deras kundsupport var helt överöst med andra supportförfrågningar, så det var nog inte bara jag som hade problem.

Fitinghoff,

Jag har den hårddisken du beskriver, och jag har inga som helst problem med vibrationer. Ill_chrill kanske fick ett måndagsexemplar?

Datorn är sjukt mycket snabbare nu än tidigare - jag är jättenöjd med bytet. Hybriddisken är ett bra alternativ om man behöver en litet större disk och inte kan lägga massor med pengar på en jättestor SSD. (Om man inte behöver sin DVD-spelare kan man ju annars göra som många andra gjort och byta ut hårddisken mot en mindre SSD, och stoppa in den gamla hårddisken i platsen för DVD-spelaren. Det skall tydligen funka bra.)

Jolianna

Ja... firmware är up to date, jag kollade igen för säkerhets skull.

Kenjon,

Allt annat funkar fint (inklusive ljudet till högtalarna) och nätverket verkar vara tillräckligt snabbt. Jag brukar i alla fall komma upp i acceptabla nivåer enligt Bredbandskollen.

Det verkar som om överföringen av data i de filer som skall skrivas ut inte riktigt orkar med utan ger upp/släpper kontakten mitt i utskriften. Det sker vid nästan varje utskrift. Ofta kan man pausa/sluta pausa för att få igång en utskrift igen, men det funkar inte heller alltid. Efter att ha installerat om drivrutinerna ett antal gånger förutsatte jag att det var ett kompabilitetsproblem - det är ju ganska många skrivare som inte är 100% kompatibla med Airport Express.

Tror du att det min Airport Express som kan vara felaktig? Finns det några smarta trix man kan testa för att få den att fungera bättre? Jag har provat att resetta den till fabriksinställningarna och installerat den på nytt ett par gånger, men det har inte gjort någon skillnad.

Johanna

Jag har de senaste drivrutinerna från Canon, det tycks inte hjälpa.

Vad skulle problemet kunna vara i nätverket som orsakar krångel med skrivaren - är det någon inställning jag kan ändra? Har du några praktiska tips från din polare så tas de tacksamt emot.

Ett tips bara: Om du tänker använda din Airport Express för att få din skrivare trådlös, kolla först att din skrivarmodell stöds av Airport Express. Jag har min Canon Pixma MP 780 uppkopplad via Airport Extpress, och det går sisådär (det funkar ibland men inte alltid, och jag får slänga bort otroligt mycket halvskrivna papper - dyrt med tanke på allt bläck som går åt). För alla printjobb som är mer än 2-3 sidor måste jag koppla in sladden.

Men Airport Express funkar toppen med högtalarna!

1