Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
datar

datar

Medlem
  • Plats Vänersborg
  • Registrerad 2010-08-17
  • Senast aktiv 2010-11-07
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen datar har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Vänersborg
  • 2010-11-06 18:57

Jag får vibbarna att server och serveroperativsystem är inget som Apple kommer satsa på i framtiden... Frågan är om Xserve är ett sakta men säkert steg mot den riktningen? Dvs. hålla sig till det dom är bra på! För som jag ser det så kan inte Apple vara bra på att tillhandahålla sin Xserve modell för annars hade dom ju behållt den? Hade den varit bra så hade den sålt? Eller så var den bra men dom sålde inte Xserve i samma volymer som iPhone? Dom kanske hade iPhone som måttstock? Då är dom ute och cyklar...

Sedan som det pratats om i tråden... En Mac Pro tar ju i dagsläget upp 12st 1U platser! I princip alla serverhosting företag som erbjuder co-location tar ju inte emot annat än rackservrar. Skulle dom av förmodan ta emot en tornserver likt Mac Pro så lär dom garanterat ta betalt för dessa 12st 1u platser servern tar upp = merkostnad.

Om man nu väljer att ha Mac Mini istället... Fortfarande har i princip alla hostingföretag rackskåp. Hur placerar man bra och smidigt en Mini i ett rackskåp? Lite funderingar från min sida...

  • Medlem
  • Vänersborg
  • 2010-11-06 18:42
Ursprungligen av Capeman:

Flyttade hit ovanstående inlägg från en annan tråd.

/Mod

Missade att det fanns en tråd redan. Tack för flytten

  • Medlem
  • Vänersborg
  • 2010-11-06 18:39

Tur det finns program som CandyBar där man kan ändra ikoner till valfri

  • Medlem
  • Vänersborg
  • 2010-11-06 03:04

Hej!

Ni som läst nyheterna har noterat att Apple lägger ner Xserve. Vad anser ni om detta?

Jag tänkte citera ett blogginlägg som jag själv har skrivit: Xserve R.I.P! | Johan Linnarsson

Det blir inga mer uppdateringar av Apples Xserve modell. Senaste uppdateringen var i April 2009 och när Mac Pro efter lång väntan fick sig en uppdatering så hände inget med Xserve. Så nu blir det adjö och hejdå!

Vad händer då med Apples serveroperativsystem? Det kommer att finnas kvar men bara i Mac Mini server och nya Mac Pro server. Den sistnämnda finns i skrivande stund bara tillgänglig i Amerikanska Apple Store. Ni som har järnkoll på Apple vet att man tidigare kunnat beställa en Mac Pro med OS X Server och det är något man fortfarande kan göra!

Hur påverkar då nedläggningen av Xserve för serverhallen? I princip alla serverhallar kräver idag rackmonterade servrar av utrymmesskäl! Fördelen med det platta formatet är att man kan stapla många servrar i höjdledd. Tar man och tittar på Mac Mini Server och nya Mac Pro Server så är dessa varken rackmonterbara eller följer måttstandarden för 19″ rackserver. Detta gör att dessa produkter inte kommer att accepteras i de flesta serverhallar. Om en serverhall av förmodan skulle ta emot exempelvis Mac Pro server så lär dom garanterat ta betalt för antalet platser den tar upp i höjdled! En 1U server (som är den minsta servern i höjdled) är ca. 4,5cm hög. Mac Pro som är 51cm hög tar därmed upp 12st U1 platser, samtidigt som det kommer finnas ett tomrum i sidled!

Jag tror att Apple stampat ner foten och visat att företaget i framtiden inte kommer satsa på serversidan. Mac OS X Server har idag redan fått mycket klagomål jämför med dess konkurrenter. Utan att jag själv någonsin har testat OS X Server så tror jag inte detta är ett område Apple är bra på. Jag tror heller inte Apple tjänat några större pengar på sin servermodell.

Nog för att Xserve är den absolut snyggaste serverdatorn på marknaden så är den fortfarande tänkt att stå i ett skåp! Jag kan inte se vitsen med att ha en snygg designad server i ett rack eller skåp, såvida man inte vill ha den ståendes öppet på i ett kontor, där företaget bryr sig om form och design i alla aspekter. Är man inte noga med det sistnämnda så kan man lika gärna köpa en Dell- eller HP-server och installera Windows Server eller ett Linux- eller Unix-system på dessa.

För tittar man på pris och prestanda så har det alltid funnits billigare alternativ, där det även funnits möjlighet från de större tillverkarna att köpa till service på plats inom 4 timmar garanti om servern är nere för räkning! Det sistnämnda är något som aldrig funnits hos Apple! För vad gör man i kritiska lägen när Xserve pajar? Hur lång tid tar det att få servern lagad på garanti om man köpt till Apple Care? Vad gör man under tiden servern ligger nere? Har man en annan Xserve som kan ta över driften?

Hur snygg Xserve än må vara så är det mycket som talat emot den! Nu när Apple väljer att lägga ner produkten så anser då jag att företaget tydligt markerar att serverdelen är något dom inte kommer arbeta med i framtiden! Vad tror ni?

Som sagt så kopierade jag mitt inlägg för att skapa en diskussion angående Apples val att sluta tillverka Xserve. Vad tycker ni?

Med vänlig hälsning
Johan Linnarsson

1