Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17403323

anon17403323

Medlem
  • Plats feskekörka
  • Registrerad 2010-02-13
  • Senast aktiv 2015-11-07
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17403323 har skrivit i forumet.

Här har du lösningen på problemet:
http://9to5mac.com/2013/04/15/apple-says-smal...

Har du samma serienummer så kan du få den utbytt.

Jag vet inte om jag helt svarar på ditt problem, men jag har haft en massa problem med min apple tv gen3. Framförallt är problemet att den kopplar den medan jag lyssnar på musik. Det är jättemånga som rapporterar problem med sin apt3 och det finns en förklaring, som inte många känner till.

Kolla ert serienummer och läs artikeln nedan så kan ni få den utbytt.

http://9to5mac.com/2013/04/15/apple-says-smal...

Jag köpte en Samsung 830 256GB till min mbp mid 2009. Funkade inte alls.
Blev en ny mbp ist och satte in den där.
Här är resultatet:

Hittade den här tråden på macrumors, jag har exakt samma problem... Försöker igen!

"I'm checking back in with hopes that someone can help me figure out my problem with random kernel panics and beachballs on my 13" 2009 MBP and the Samsung 830.

Last week, I bit the bullet and decided to do a fresh install of snow leopard on the SSD. However, the install failed multiple times at various points. Needing a working system, I put the old hard drive back in the laptop and moved the SSD to the external (OWC Mercury Pro). For kicks, I tried to install OSX on the SSD again and it worked perfectly. I Transferred my user data to the SSD, played around with it for a few days with no issues, so I moved it over to the laptop. A couple of days later I had another kernel panic.

Next, I thought I would try upgrading to mountain lion and see if that helps. Same issue. Mountain lion failed to install multiple times on the SSD. Moved the SSD to the external, booted from my mountain lion install USB, and mountain lion installed perfectly. SSD is back in my laptop and I'm getting a few beachballs here and there, but so far no kernel panics although it is still early.

Does this help narrow down my problem at all? I'm thinking it could be the SATA cable but I guess I would expect my problems to be more severe if the cable was bad but I'm far from an expert on these things. I suppose it could still be a RAM issue, although I would expect the RAM to cause problems with the SSD in the enclosure as well. Anything else I might be missing? Is my logic board failing?

Also, if it helps, before I installed the SSD and since then I noticed that my computer is not entering "safe sleep" properly. When I use to calibrate the battery, I would run the computer down to zero and let the computer sleep for a few hours. When I hit the power button my system would be restored back to where it was. Now it does a full reboot and when it starts up I get a bunch of errors (clock set to wrong date, approval for mdnsresponder etc.).

Sorry for the long post, but school starts in a couple of weeks and I really don't have the money to buy a new computer, so I'm really hoping to keep this thing going for a while. Of course, apple care ran out last month so I'm a bit stuck there. Any help you can offer is greatly appreciated!"

Hej,

Har köpt en Samsung 830 series 256Gb SSD.
Jag har satt i den i datorn och fått in Mountain Lion genom en extern HD där jag haft installationsfil.
So far so good.

När jag sedan skall installera mina gamla filer från Time machine till SSD genom flyttassistenten får jag kort in i processen ett felmeddelande som säger att den inte stödjer vissa filer eller program. Jag har provat att enbart hämta bilder, inställningar men även rubbet. Samma meddelande varje gång och kopierandet avslutas.

Har istället försökt att genom Time machine dra över filer "manuellt" som jag önskar ha över till SSD.
Då får jag kort in i dessa processerna felmeddelande: (Felkod -36) och att den inte kan läsa nån fil som jag försöker kopiera över. Försökt uppgradera till OS 10.8.2 genom App store, även där blir det problem och den säger connection timed out typ.

Någon som haft liknande problem? Misstänker det är något med SSD'n som skall göras, men jag kan inte finna någon annan med liknande problem på google...

Köpte Crucial 2x4Gb till min MBP mid 2009. Jäklar vad det funkar fint nu. Parallels + aperture och en massa annat och det flyter ändå fint.
8 Gig is the shit

Okej, låter rimligt!

Men har ni någon idé om varför det inte går att synka Ipaden, överhuvudtaget via WiFi? Enbart när den är kopplad med USB startar den.

Undrar om det är fler än jag som kan synka Iphonen trådlöst till Itunes utan att koppla i den i laddaren? Det står ju "....när Iphonen laddas och är ansluten till Wi-Fi." Verkar fungera utan laddningen alltså? Detta är ju inget problem utan enbart skönt!

Dock har jag problem med när det kommer till Ipaden. Den tycks inte vilja synka alls med Itunes (via det trådlösa nätverket). Vare sig den är ansluten till strömkälla eller ej.

Det står enbart "Synkroniseringen kommer att återupptas när 'Ipaden' är tillgänglig".

Ideas?

Ursprungligen av adress@mac:

Det styrs från "Kontakter/Adressbok" på din dator. Ändra där, så behöver du inte se det sedan.

Så långt är jag med, men det är ju inget flöde jag valt stt "följa" likt med en annan persons kalender. Så det som måste göras är att ta bort födelseåret i varje persons kontakt..?

Hej,

Antar min fråga hör hit.
Jag gillar notiserna och hur de har löst detta - men jag kunde inte bry mig mindre om när någon fyller år och så vidare (Vilket förövrigt syns i kalenderns notiser - när man drar ner notisfönstret)

Detta är något kopplat till min kalender, antar jag. Men jag verkar inte kunna få bort dem. Jag har det inte aktiverat på min dator och de visas inte i gmailen. Antar att den kör de saker som finns i apples egna kalender <- där jag inte heller valt att ha födelsedagar ifyllda. Trots detta syns de under notiser. Någon som vet hur jag blir av med denna information??

Ursprungligen av guzen:

2) DATUM/TID-PROBLEM
Ibland då datorn startas upp har den ställt om datum och tid till 2001-01-, och varnar. Jag ställer lydigt om till rätt datum. Vid omstart vid senare tillfälle har det gått att klicka i automatiken och datorn har fattat galoppen. Men sedan dyker samma fel upp igen! Vad håller den på med på egen hand?!? Nån som känner igen detta?
.

Hej, jag har haft liknande problem som du uttrycker dig om. Ditt problem gällande reseting av tid och datum skulle kunna vara problem med ditt batteri. Om du surfar utan ström tills datorn dör skall den egentligen gå i sleep-mode lite innan batteriet blir helt tömt för att på så vis lagra saker. Om det inte gör det kan detta problem uppkomma, vilket det gjorde för mig.

Jag rekommenderar dig därför att kalibrera ditt batteri.
Kanske det funkar?

Detta står när jag klickar på batteriet:

"Kontrollera batteriet: Batteriet fungerar inte normalt trots att det kanske inte märks och det kan fortfarande laddas upp som det brukar. Låt ett auktoriserat Apple-serviceställe (AASP) kontrollera datorn. Du kan fortsätta att använda datorn innan du fått den kontrollerad, utan att den tar skada."

Verkar som det är något riktigt fel trots allt

Hej,

Som rubriken lyder misstänker jag att jag har något konstigt problem med min MBP 13,3"
Vad som händer är det att då jag sitter och arbetar med min dator och jag utan att tänka på det inte använt mig av strömadaptern. När den stänger ner skall data som befinner sig i primärminnet skrivas över till hårddisken och liknande saker. Men när jag startar datorn med adapter igen så startar den om som vanligt bara och eventuell data sparas inte. Dessutom varnar den för att klockan inte är uppdaterad och den minns inte nätverksinställningar (jag får manuellt gå in på nätverket och fylla i lösen igen). Den genomför alltså inte uppstarten där den hämtar in förlorad data. Dessutom ligger det vid varje ny uppstart (jämt) en mapp som heter recovered files med en undermapp som heter "msoclip", är det word?

Någon som har en idé om vad problemet kan vara? Kan det vara så att det är något fel på batteriet och att det då inte varnar datorn för att det ska lagra på HDD precis innan nedstängning eller kan det vara något annat mindre batteri... Förslag?

Tack på förhand

Jag hade precis ett likadant problem, 4 filer från en bootcamp partition låg och spökade i OSX, gick inte att få bort dem på något sätt.

Provade med säker borttagning och "Onyx" och "Main Menu" osv.. Inte heller dessa kunde få bort dem.
Men som någon skriver ovanför med "repair driver" så korrigerar den någonting i indexeringen och tar bort dem. De skumma filerna är nu borta!

Tack

Formaterad och fin med gott resultat!
Tidigare kunde den freeza allt från en gång till 10 gånger på en dag - nu har det slutat upp!