Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
daniel.edman

daniel.edman

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2009-10-02
  • Senast aktiv 2013-05-27
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen daniel.edman har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av the wall:

Jac:

Nu har jag testat alla tre alternativen: fast dator till dac via usb, mac direkt in i dacen och macen trådlöst till Expressen.
OCH DET KONSTIGA HAR INTRÄFFAT! Allt låter lika bra nu! Vet inte vad som hänt men kanske gjorde trixandet med kablar susen...
Därmed verkar problemet löst. Däremot hade jag flera längre synktapp härom kvällen när jag lyssnade via AE:n men det försvann sen och det är kanske nåt man får leva med.
TACK ALLA FÖR GODA RÅD OCH HJÄLP!
/lycklig nu

Airport express (AX) har två problem vid uppspelning:
1 - Du har störningar i Wifi-nätet, vilket gör att du får ljud som kommer och går. Detta sker både om du använder analog ut från AX eller om du kör via din DAC.
2 - Toslink (digital optisk) till din DAC, du får synktapp mellan AX och DACen för att AX har en dålig implementering av optisk utsignal. Min dac har problem med detta (bra jitterdämpning i dacen), min reciever har inget problem men har en usel dac.

Du kan råka ut för både 1 & 2 samtidigt. Jag har väldigt sällan problem med 1, men 2 gör den digitala utsignalen oanvändbar.
Jag är av åsikten att analogt ur AX funkar bra, är inte på något sätt den svagaste länken i min anläggning.

Längre tapp beror på 1, problem 2 yttrar sig mer som hack i uppspelningen.

Jag har ett problem som innebär att om jag streamar med airtunes tilll min airport express, och tappar signalen så låser den sig. All throughput försvinner om jag redan är ansluten till wifin, och om jag kopplar ner och försöker ansluta igen går det för det mesta inte. Kan jag ansluta igen kan jag inte se enheten i airtunes/airportverktyg, dessutom är oftast dhcp-severn i airporten död och jag får ett 169-ip.

Enda sättet att få liv i den igen, är att koppla in med kabel och slå om den till 5ghz. Hard reset gör ingen nytta. Har jag slagit om till 5ghz kan jag sen ansluta till wifi och helt problemfritt surfa/strömma. Den accepterar även att jag slår om den till 2,4 ghz och kan köra så länge jag inte använder airtunes.

Den fungerar ju, men enda anledningen att jag köpte den var airtunes, och jag vill gärna använda min iphone 4 i nätverket.

Jag vet att det finns väldigt många nätverk på 2,4 ghz - får in mellan 7 och 15 stycken beroende på var i min etta jag befinner mig. Däremot är inte ett enda av dem på kanal 1 som den ställer in sig på. 5ghz-bandet är helt tomt.

Något jag glömt testa, eller ställa in?

Ex. CCC kan göra inkrementella backuper (dvs bara filer som är nya/ändrats), exempelvis varje gång du ansluter till din time capsule. Filerna sparas som vanliga filer och borde då gå att hämta utifrån om du kommer åt hd på time capsule utifrån. Går att styra vilka mappar som kopieras mm.

Deltaco DisplayPort till Mini DisplayPort monitorkabel, 20-pin ha-ha, 0,5m, vit - Alina System AB

Står visserligen från displayport till mini, men det kan väl inte spela nån roll... Finns såklart i längre varianter också.

Det går att styra spotify med fjärren, men jag behövde iaf extra mjukvara för att fixa det (snow leopard). Installationen är enkel om du lyckas hitta mjukvaran (googla runt lite). Tyvärr förtas ju hela poängen av att itunes startar hela tiden, men det fixade jag genom att stänga av ljudet i itunes.

Jag har reagerat på exakt samma sak, det är dock bara hörbart på natten när det är riktigt tyst. Har inte tänkt på om det uppstår i andra program än Firefox. Vet att det inte uppstår om man använder musen som jag hade inkopplad samtidigt.

1