Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fraggelpjott

fraggelpjott

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2009-09-20
  • Senast aktiv 2019-05-11
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen fraggelpjott har skrivit i forumet.

Ursprungligen av iSweden:

Inget fel i AFT, men ni kan även hämta en FTP server i Play Store till mobilen och koppla upp mot den via FTP klient på datorn.

Tack för all hjälp, det uppskattas!

Ni får ursäkta om jag verkar upprepa mig, men jag vill bara räta ut de frågetecken jag har:

Flödet för "oss" med macar och iphones ser ut så här

1. dra & släpp mediefiler på iTunes (musik, film, tv-serier, ljusböcker)
2. sortera filerna. iTunes använder sig av ID3-taggar till allt, så du väljer vad som är ljudböcker, film, tv, osv
3. i iTunes, dra och släpp filer på din telefon (eller uppdatera automatiskt) så förs filerna över
4. Musik finns nu i musikappen, eböcker & ljudböcker i iBooks, film & TV i TV-appen

Vad jag har förstått finns inget av detta egentligen i en android-telefon, eller har jag missat något? Ja, det finns en musikapp, men är den bara för köpt musik? Det verkar vara samma sak med film & TV appen.

/Peter

Ursprungligen av PaO:

Trevligt med OP6
Är det filer ni vill flytta över och sedan spela upp på telefonen?

Jepp, det kommer ju "av sig självt" med iOS, så jag undrar vad androids motsvarighet är!

Hej alla,

Min son har köpt en One+ 6 till sig själv och det är första gången han (och då i förlängningen jag) har använt en android-mobil. Min fråga: vilka appar fungerar som motsvarigheten till iTunes, ljudböcker och film & tv? Vi använder oss av Android File Transfer just nu, men det känns som en nödlösning. Tips om Stock Andriod appar eller tredjepartsappar mottages tacksamt!

/Fraggelpjott

Ursprungligen av Innis:

Varför inte använda en podcast app för att ladda ner dom direkt till telefonen och skippa iTunes?

Problemet gäller alla filer - inte bara podcasts! Ledsen om jag var otydlig med det!

Hej på er,

Jag har haft ett problem med iTunes och dess sätt att föra över filer – eller allt oftare vägra att föra över dem – till min telefon. Ibland vägrar iTunes helt enkelt att kopiera ljudfiler till min telefon. Detta är inte ett nytt problem för mig; det fanns med min macbook från 2008, med min iMac (sen 2015), det har funnits med flera versioner av både Oset och iTunes. Det finns ingen sans eller logik i detta. Ibland måste kabel kopplas in för att det ska fungera, ibland går det över wifi. Ibland krävs en omstart av iTunes, ibland av telefonen, ibland inte.

Jag bifogar en bild på hur det ser ut. Filerna "finns" på telefonen (i det här fallet 3 podcasts) men har inte kopierats. Är det någon på forumet som stött på det här problemet och hittat en lösning?

Hej på er,

Jag har stött på ett mystiskt problem: flera hundra kalendrar har skapats i min kalender-app (ja, jag sa hundratals) alla med namn som Untitled 345, osv.

Apple har i sin visdom gjort det omöjligt att markera flera samtidigt, vilket gör att jag får göra det manuellt. Förutom att datorn måste stå och ticka i 15-20 sec för varje kalender, så får jag serverfel efter att tagit bort mer än 5-10 st.

Är det någon på forumet som stött på detta tidigare och vet bästa sätt att ta itu med det?

Tack på förhand!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Ett par tips...

1) Uppdatera till 10.11.4. Använd gärna "combo"-versionen av uppdateringen. Den innehåller allt från 10.11.1-, 10.11.2-, 10.11.3- och 10.11.4-uppdateringarna, vilket gör att det är större chans att eventuella skadade systemfiler byts ut.
https://support.apple.com/kb/DL1869?viewlocal...

2) Har nog inget med det här felet att göra, men du behöver rensa lite på hårddisken. 15 GB ledigt är för lite. De flesta skulle nog säga att man bör ha minst 10% ledigt. Jag har även sett rekommendationer att det bör vara 20%.

Tack för tipsen, ska genast prova!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

- Vilken version av OS X?
- Vilken version av iTunes?

Och några andra saker som kan vara bra att veta för att kunna ge rätt tips:
- Hur mycket minne (RAM) har datorn?
- Hur mycket ledigt utrymme har du på hårddisken?

OS X El Capitan v 10.11.3
iTunes v 12.3.3.17
RAM 4GB
HD 320GB (15GB ledigt)

Ursprungligen av reboot81:

Nej det har inte med åldern att göra.

Ofta har videouppspelande program den funktionen, att dölja muspekaren så att den inte stör fulmupplevelsen.

Sorry, jag var oklar i min beskrivning: muspekaren är borta även efter jag stängt av uppspelningen. Jag måste då växla till t ex Finder och sedan tillbaka för att se markören i iTunes.

Det här kan också hända om jag t ex byter kategori på tre filmer, osv.

Hej, jag har ett problem sedan kanske ett år tillbaka. Jag sitter otroligt mycket i iTunes och sorterar mina filmer, ljudböcker och musik. Ett stort problem jag har är att när jag t ex spelar upp en film för att kolla något, så förvinner markören (!) och jag måste växla (ofta mellan flera olika program) för att få den att dyka upp igen. Är det någon som känner igen det här problemet? Jag har en 13" macbook alu från 2008, kan det bara vara åldern på datorn som spökar?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Plocka ut de 10 bilderna från keynote-presentation 1, och gör en ny separat keynote-presentation 2.
Exportera keynote-presentation 2 till Quicktime.
Lägg in Quicktime-filmen på en slide i keynote-presentation 1.

Det tipset hittade jag här:
https://discussions.apple.com/thread/4765369?...
Via den här sökningen:
https://www.google.se/search?q=keynote+loop+s...

Bra idé, tack!

Hej,

Undrar om någon vet hur man sätter en dia i en keynote-presentation att loopa — i det här fallet en dia med 10 citat — tills jag väljer att klicka vidare till nästa dia. Kan man göra det på dia-nivå, på texteffekt-nivå?

Idéer mottags tacksamt!

Ja, jag vet att det här är bara marginellt ett problem som har med apple att göra, men: Jag har väntat och väntat på den förlängda versionen av hobbit 3 med allt extramaterial ska dyka upp i iTunes Store. När jag nu hittade den ikväll (genom att söka på den, den fanns varken bland nyheterna eller under pre-orders!) köpte den på en gång, bara för att se att INGET av de 9 timmar material medföljde! Vad pågår?! I USA släpptes den på iTunes med allt extramaterial, voffo inte här?

Ursinnig...

Hej,

Jag har, när jag försökt använda keyboard-funktionen min Remote App på min iphone, fått ett konstigt fel där texten jag skriver plötsligt kopieras om och om igen. Det här gör sökningar på AppeTV omöjliga. är det någon annan som stött på det här problemet? Bifogar film på felet remote app bug

Hej,

Jag har ett märkligt problem: vid 4 tillfällen sedan jag skaffade en iphone 6, har itunes raderat all (eller nästan all) musik och ljudböcker på min telefon när jag ansluter den till itunes, vi pratar om 40-50 GB. Det här är helt obegripligt! Ljudböckerna "syns" när jag tittar i itunes, men är borta i telefonen. iTunes visar samtidigt att minnet i telefonen "tömts". Är det någon som stött på det här problemet och hittat en lösning?

Jag har en 64 GB iphone 6 med senaste iOS, en macbook ALU från 2008 med Yosemite (v 10.10.3) och itunes v 12, som är inställt på "manually manage music".