Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
iPoduser

iPoduser

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2009-06-15
  • Senast aktiv 2011-01-26
  • Antal inlägg 147

Foruminlägg

De senaste inläggen iPoduser har skrivit i forumet.

Hej jag har börjar bli intresserad av att skriva dagbok på datorn. Jag har hittat två program som verkar intressanta.
Memories
Mémoires - journal or diary software for Mac

och

Chronories
Chronories on the Mac App Store

Synium - Chronories

jag har beslut ångerst utav dessa. Chronories rea på App Store går ut imorgon. Nån som har erfarenheter och åtsikter?

Ursprungligen av Goflorp:

Ikea, Clasohlson etc

Jag hittade på Ikea men den var för stor. Clas Ohlson verkar inte ha någon när jag kollade.

Hej och god förmiddag

Jag har två frågor:
1. Jag undrar var man kan köpa en sån där snurrskiva som man kan ha under sin skärm eller iMac så kan man rotera skärmen.

2.Jag har en iMac nu men jag tycker jag hör ljud från hårddisken rätt mycket. Jag har hört att detta kan man minska på om man har den står på något stabilt. Jag undrar skulle en snurrskiva eller vad de kallas har en stor chans att minska ljudet från macen. Det är anledningen till jag är intresserad av en sådan + jag brukar ligga i sängen eller nån fortölj ofta och se filmer därför vill jag kunna ändra vinklar lätt.

Ursprungligen av onnyt:

På App Store eller?

Yes box. Kunde inte motstå det för 599kr. Nu är det bara att lära sig det helt hundra procentligt.

Jag vill säga att jag köpte Aperture igår. Det känns som det kommer passa mig bra (:

Ursprungligen av Björnström:

Tror du inte uppdateringar kommer kunna köpas supersmidigt nu (och billigt) när man får dom direkt från App Store. Kanske till och med blir så att dom kommer kostnadsfritt som på App Store för iPhone/iPad...

Iofs men jag tänker men om dom gör en helt ny version Aperture 4 kommer man kunna få det då för nåt upgraderingspris om man har Aperture 3 eller måste man betala fullpris? Jag undrar en kanske dum fråga. Jag har Littersnapper som jag köpte nån gång i somras. Jag har sett nu att de har kommit till App Store då undrar jag kommer jag få samma uppdateringar då via programmet som dem får som har köpt de via App Store?

Ursprungligen av joakimo:

Adobe kommer nog knappast att sälja sina produkter på Mac App Store.

Känns som att Apple kommer låsa så att man kommer bara skaffa och köpa program via App Store. Man blir väldigt sugen faktiskt på att köpa Aperture men känns som en version kommer när som helst.

Köpte Angry Birds det första jag gjorde ;D Men kommer Aperture från och med nu kosta 599 istället för 1995? Undra om Lightroom kommer komma till App Store.

Hur är det att ha en iMac med SSD i vila dygnet runt då?

Hej jag köpte idag mera ramminnen till Macen men efter jag satte i dem så upplever jag att jag hör fläkten mer. Nån som har upplevt detta?

Ursprungligen av Goflorp:

Mina fem spänn ligger hos Lightroom i det här fallet.

Gillar enkelheten, flödet genom programmet, att allt kan sparas som en "preset" och att programmet inte kräver den senaste macen för att funka bra.

Du blir nöjd vilket du än väljer, lite som canon/Nikon....

Försökt installera Aperture flera ggr och blir lika frustrerad varje gång och kastar ut det.

Jag har svårt nu alltså först lära mig menyerna i både Lightroom och Aperture på så kort tid. Du har ingen möjlighet att göra eller visa en video med features som uppulära/ bra i Lightroom?

Jag har beslut ångest. Jag gillar båda. Nu får man press nu när det inte är långt kvar av Scandinavians erbjudande.

Ursprungligen av CyberPet:

Jag föredrar att jobba med Adobe Lightroom och Photoshop för mina bilder. Dyra ja, men riktigt bra.

Jag såg på Scandinavian Photo om att de hade erbjudande om Lightroom för 2395 kr ordinarie 2995, men detta erbjudande går ut den 5:e så jag känner jag måste bestämma mig snabbt.

Ursprungligen av onnyt:

Jag kör själv med Aperture och får ut vad jag vill av det programmet. Din kamera finns med på listan över kameror som supportas Apple - Aperture - Technical Specifications - RAW Support. Sedan finns ju även Lightroom som av många anses vara bra. Finns "Trial" av Aperture att tanka ner Apple - Aperture - Download a 30-day trial of Aperture 3 som funkar i 30 dagar.

Jag förstår att det verkar vara smaksmak emellan dessa program, men har dessa funktioner som den ena inte har? Jag undrar också om jag senare skaffar mig en ny kamera och sen när dessa program kommer med rawstöd för den nya kameran kommer jag behöva köpa en uppgradering eller får jag update gratis?

Hej

Jag har skaffat mig en Nikon D7000 och jag tycker det är skoj att gå ut och bara plåta. Jag tycker det är härligt att sitta vid datorn och redigera. Jag skulle vilja säga jag är amatör på både redigering och plåta. Jag upptäckte att varken iPhoto som jag har går att redigera rawfiler. Jag undrar om jag skulle ha glädje av ett nåt annat program. Jag undrar om ni har några förslag och erfarenheter? Eller är det bara smaksak som gäller?