Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
OscarSundholm

OscarSundholm

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2009-05-28
  • Senast aktiv 2011-02-24
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen OscarSundholm har skrivit i forumet.

1

Jag bytte från Lightroom till Aperture 3 för ett tag sedan. Mitt bibliotek är sorterat likt Aktiviteter/klättring/2010/Maj/projektets namn. Detta är även filstrukturen på hårdisken. När jag importerar foton nu väljer jag importera som "nytt projekt" och väljer att bilderna ska sparas i mappen aktiviteter. Sedan bearbetar jag bilderna i Aperture och skriver nyckelord osv, sedan är jag van från Lightroom att flytta hela projektmappen till t.ex. mappen Maj. Det går alldeles utmärkt i Aperture, men problemet är att bilderna ligger kvar på sin plats på hårdisken och flyttas alltså inte till mappen Maj, vilket de gjorde i Lightroom.

På hårddisken blir det alltså väldigt rörigt, men i Aperture får jag den struktur jag vill ha.

Ska jag strunta i att bilderna inte flyttas eller hur ska jag göra. Finns det någon fördel att vid import välja att de ska sparas i Apertures bibliotek?

Tacksam för hjälp!

Oscar

Nu kanske jag är ute och cyklar men under Exchangekontot i telefonen kan jag välja Mail-mappar för push och där är inkorgen vald. Borde inte min jag få min email med Push då, för som jag har fattat det stödjer Gmail push?

Jag vill ha emailen så fort som möjligt till telefonen, jag är beredd att skapa ett nytt emailkonto och sedan koppla det till telefonen, bara emailen kommer fort. Naturligtvis vill jag helst ha min Gmail, men kan jag lösa det på något annat sätt?

Men ska det verkligen ta flera minuter att få email till telefonen?

Hej

Eftersom att jag håller på med geocaching är jag i behov att få mina email till iPhone så fort det bara är möjligt. Har både valt exchange och gmail när man skapar ett nytt konto och aktiverat push för min gmail adress, trots det tar det ett flertal minuter innan emailen kommer till telefonen.

Hur ska jag göra för att få emailen så fort som möjligt till telefonen?

Om jag förstod dig rätt hade jag samma problem som dig tidigare. När telefonen har blivit avstängd som du beskriver tidigare öppnar du Blackra1n igen och gör samma sak en gång till.

Konstigt, jag hade precis samma problem som dig på en Mac?

Hej

Jag har bytt till Mac för ett antal veckor sedan. Är nöjd med det mesta men har nu ett stort problem med min mail. Eftersom att jag har insett att Hotmail inte fungerar särskilt bra med Mac, skall jag övergå till att använda min email kopplad till mitt domän. Har använt Hotmail under många år och har därför ett stort antal mail jag inte vill bli av med. Mailen är sorterade i ett tjugotal mappar. Går det på något sätt att exportera alla mail från Hotmailen? Jag har Hotmail Plus och har lyckats få Hotmailen i Mail genom pop3, men där kommer jag bara åt inkorgen. Problemet är alltså att jag inte kan nå alla mappar med mail.

Har läst ett flertal timmar på internet men kommer inte fram till någon lösning. Hotmail stödjer tydligen inte IMAP, som vad jag förstår krävs för att synkronisera mapparna. Sedan har jag även försökt sätta upp mailen i Entourage, men även där utan någon framgång. Tycker att det borde gå att lösa på något sätt, kommer nämligen åt alla mappar på min HTC Diamond.

Mycket tacksam för all hjälp!

Oscar

Nu fungerade det helt plötsligt utan att jag har ändrat några inställningar. Det kan nog ha varit som du sa 20hz!

Sedan ett par dagar kommer jag inte in på Facebook. Jag får upp meddelandet

"Safari kan inte öppna sidan ”http://www.facebook.com/”. Servern som sidan finns på svarar inte."

Alla andra hemsidor fungerar precis som vanligt och jag har testat att rensat cachen. Någon som har något förslag vad som kan vara fel? Använder Safari.

1