Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
wonderboy

wonderboy

Medlem
  • Plats Ale
  • Sysselsättning Ljudlärare vid Medieprogram, Gymnasiet. Arbetar i mac-miljö med Protools LE och Logic Pro. Skriver och spelar in egen musik. Spelar Frisbeegolf, påtar i trädgården och joggar.
  • Registrerad 2008-11-13
  • Senast aktiv 2009-11-26
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen wonderboy har skrivit i forumet.

1

I Musikministeriet igår tyckte jag väl det bevisades att det inte är en produkt för enbart nybörjare. Sen känner jag många duktiga musikmakare som får sina idéer genom att "leka" med Garageband. När sen idén skall tas vidare, lyfter de över projektet till Logic.

Ok! Det finns alltså inget insticksprogram? Jag hörde nämligen lite mummel om att det skulle finnas.

En fråga relaterad till detta då: Finns det en lösning som gör att jag kan ta mp3:or FRÅN min Ipod och lägga in på en dator?

Ja, så ser det ut när jag trycker på någon av filerna i min Loop Browser! .caf" föregås naturligtvis av loopens namn. Fenomenet inträffade redan i min gamla Powerbook G4 när jag blåste ur den och ominstallerade allt. Nu har jag lagt in Logic 7 o uppdaterat till 7.1 i min nya MacBook Pro 15" 2.4 GHz och får samma meddelande. Vad har hänt? Vad kan jag göra åt det?

Tacksam för svar trots att jag väntar på min beställda Logic 8.

Med anledning av det jag skrev i inlägget tidigare:

Nu ska Ni få höra! Jag la upp saker på vinden igår kväll. Då hittade jag den gamla pappkartongen till min Ipod. I den låg en oöppnad USB2.kabel. Idag kopplade in Ipod via denna kabel och allting fungerade! Hurra! Undrar egentligen varför men huvudsaken är att det fungerar! Fungerar fortfarande inte när jag kör via firewire men ändå? Teorier, någon?

Hej igen!

Ser att inlägget jag tidigare gjort visats 53 gånger. Är det ingen som vet eller gör jag något annat fel? Jag har letat bland trådarna innan jag postade denna tråd. Har jag lömt att göra något?

Med vänliga hälsningar

Wonderboy

Har höst talas om att det skulle finnas något slags insticksprogram som gör det möjligt att se all musik man har UTAN att alla låtar behöver ligga i min Macbook Pro. Jag undrar alltså om det finns ett sådant program som "scannar" av alla inkopplade diskar och presenterar resultatet i Itunes, trots att låtarna kan vara utspridda på flera diskar? Och, i så fall, måste dessa discar vara indexerade? Jag har nämligen förstått det så att firewire-diskar som används för inpelningsarbete med Logic o Protools bör hållas oindexerade då indexering skall påverka dem att arbeta långsammare. Detta rekommenderades, åtminstone tidigare, inte för dessa diskar.

Hej!

Skakar liv i gammal tråd och hoppas samtidigt att svaren i denna kan skaka liv i min 40 GB Ipod med svartvit skärm!

Har haft den länge och den har fungerat problemfritt. För några veckor sedan använde jag den, för första gången, till att lagra något annat än musikfiler. Jag sparade en midifil på den för att kunna flytta den från min mac hemma till stationär mac på den skola där jag arbetar. det gick bra att flytta midifilen.

Sen dess dyker dock inte Ipod upp på vare sig skrivbord eller i Itunes. Har varit inne på macs hemsida om Ipod och gjort de första stegen i något som hette typ "Innan du går vidare - 5 steg som löser det mesta med din Ipod". Vågar dock inte göra de senare åtgärderna där eftersom de innebär att Ipod förlorar alla låtar. Vet någon något jag kan prova mer innan jag får ge upp och blåsa den?

Hej!

Är ny på detta forum. Jobbar som lärare på gymnasium och musicerar vid sidan av. Har haft min dator i några dagar nu. Det enda jag lagt in ännu är Logic 7.1 och Digi Core Audio Manager, verkar funka fint ihop med min gamla M-box. Kommer att vänta med Protools LE tills min beställda 8 kommer. Sen har dataavdelningen på mitt jobb gjort vissa installationer. Jag har kollegor som varnat mig för detta då de stött på problem, oklart av vilken art. För mig har allting funkat fin-fint men datorn har ju inte behövt jobba så hårt ännu.

Jämfört med min gamla Powerbook G4 så är det nog plus på allting med den nya. Ett par saker som dock förtjänar att nämnas: Ovant/ opraktiskt att mata in cd o dvd från sidan? Tycker nog, än så länge att det funkade bättre framifrån som på den gamla. Lättare att koppla i och ur nätverkssladd, firewire, usb och bildskärmskabel för mig som flyttar min dator flera gånger varje dag. Dock ser det rörigare ut och är trängre mellan sladdarna än på min gamla där allt satt bakom skärmen.

Fantastiskt med keyboard-belysningen. När jag jobbar med ljud är det otroligt skönt att kunna släcka ner all belysning och bara ha fokus på ljud, bildskärm och tangentbord!

Har Office-paketet för mac installerat och kommer, som sagt att ha Logic och Protools som mina huvudsakliga arbetsredskap. Finns det andra program jag borde komplettera med för att få ut mesta möjliga av min mac?

1