Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Köörmit

Köörmit

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-10-25
  • Senast aktiv 2021-02-17
  • Antal inlägg 113

Foruminlägg

De senaste inläggen Köörmit har skrivit i forumet.

Ursprungligen av keptang:

29 november = PS4.
6 december = GT6.

Fan vad härligt!

Frågan är vilken ratt jag ska köpa? Tror jag är färdig med att köra bil med joggar.

Ännu värre är det iofs med FPS, fixar inte det med handkontrollen. Hoppas innerligt att det dyker upp någon vettig muslösning.

Ursprungligen av Trineo:

Ett tips om du inte redan rett ut allt.

Koppla in din Airport som enda enhet, begär ny IP på den, sätt in egna DNS (jag använder googles), refresha DHCP-tilldelningen på din dator. Sen skall det funka, jag misstänker att även fast du satt in DNS i din APE så har du inte fått förnyat på din dator och därmed funkar det ändå inte.

Nu är det problemet löst! Efter lång inaktivitet på denna sidan har jag flyttat till ett hus med Telia fiber. Har nu möjlighet att köra trådat i alla rum, vilket är härligt. Målet är att bara köra mobila enheter via radio. Tack alla för hjälpen med det trilskande Ownit!

Ursprungligen av Capeman:

Uppsats godkänd och terminen är slut. En veckas semester innan jobbet börjar och en termin kvar till man är färdig sjuksköterska. Wohoo!

Föräldraledighet påbörjad och en paus på drygt 6mån innan arbetet som sjuksköterska fortsätter...

Ursprungligen av reze:

Det är nog meningen.

Kanske vid tveksam sjukdom men föräldraledigt?

Ursprungligen av Vassius:

Nu har jag ansökt om föräldrapenning hos Försäkringskassan, och som vanligt lämnas jag med en obehagskänsla i bröstet efter att ha använt deras web"tjänst". Det är så jäkla mycket i deras formulär som är otydligt, tvetydigt eller allmänt rörigt, så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Samtidigt förmedlar den byråkratiska framtoningen ett budskap om att "gör du fel så åker du dit för bedrägeri och blir sodomerad i en fängelsecell!".

Jag är också ny på området och FK är inget annat än terror att ha att göra med. Jag tror mig vara något sånär normalstörd och ändå har jag oftast ingen aning om hur jag förväntas fylla i uppgifterna. Inget är tydligt! Jag som dessutom är skiftarbetare med olika arbetstider från dag till dag förväntas ange hur jag skulle ha jobbat. Är nästan mer arbetsamt än att faktiskt gå till jobbet...

Ursprungligen av planB:

1) Min nya iPhone 5/32GB! (Apple Store)
2) Den ultra-smidiga migrationen 3GS -> 5

Jag gjorde samma resa när min 3GS plötsligt bestämde sig för att sluta ladda. Blev riktigt nervös när gammelluren var död och femman var i min hand, hade jag gjort backup? Mest orolig var jag för allt jag har i 1Password, en app jag förlitar mig på var dag både privat och på jobbet. iCloud visade sig vara en riktig hit, det tog ett bra tag att synka ca 18 GB men allt viktigt var med.

Ursprungligen av Dalle:

Hur har det gått för dig Köörmit?

Jag har haft fullt upp med influensa, bebis och jobb. Det funkar ju med tjänstefördelaren/routern från Ownit och min Extreme kopplad till den, det är mest en nagel i ögat att ha överflödig apparatur inkopplad. Det som håller mig från att joxa är tidsåtgången för Ownit att släppa IP. Jag har svårt att motivera för sambon att prioritera mekandet med något som redan "fungerar", när det finns annat att göra. Återkommer här när jag får tummen ur.

Tack för omtanken!

Ursprungligen av Goflorp:

Vaknar man med huvudvärk kan det ha många förklaringar, men man bör ta det på allvar;

Sängen? Sover man snett/ krökt? För hårt, för mjukt?
Hur är ens vanor; jag kan må skit "dagen efter" fastän man vart nykter - ofta är det (för mkt) socker som är boven.
Även om man inte dricker sprit kan det ju bli cola istället då, lägg på lite julgodis, lösgodis, kakor etc...

Vätska? Du kanske vaknar dehydrerad?, kolla om att hiva ner två stora glas med vatten löser problemet?
Kanske bör du då dricka ngt på kvällen? Ha ett glas brevid sängen?

Rökning? Att röka innebär att ständigt vara kolmonoxidförgiftad.

Kombination? Röker, äter mkt socker, dricker för lite vatten?

Kloka ord. Inga nyheter för mig men att bli påmind ibland behövs. Jag vaknar ofta med pannknack och känner mig träffad på nästan samtliga punkter. Tack för påminnelsen!

Ursprungligen av Specias:

Jag har inget problem med hörlursuttaget. Däremot har jag problem med mottagningen, när den tappar servicen så söker den inte upp efter nätet igen utan man måste sätta den på flygplansläge och stänga av den för att den ska söka efter nätet.

Hur har ni det på den fronten?

Inga problem med mottagningen, känns på den fronten stabilare än min gamla 3GS gjorde. Förutom hörlursproblemet irriterar det en skvätt att det låter som något sitter löst i närheten av kameran. Vänder jag på telefonen så låter det som ett litet metalliskt klick någonstans därinne...

Ursprungligen av CEk:

Nu har jag träffat på 3 st iPhone 5 som har problem med hörlursuttaget. Det kommer bara ljud ur ena hörluren. En skickade in sin och fick den utbytt men upptäcker samma sak på utbytesenheten. Testat återställningar, rengöring och hörlurarna i en telefon och de fungerar som de ska.

Någon annan som stött på detta fenomen?

Jag har problem med min också, dock annorlunda. Ljudet och fjärrkontrollen på sladden fungerar som det ska 1 gång av ca 20 inkopplingar. Får stoppa i och dra ut kontakten massor av gånger innan det fungerar. Övriga gånger fungerar inte fjärren samt att ljudet är mycket lågt och distar. Trodde först att felet berodde på lurarna men det blir samma med mina A-Jays som med de medföljande lurarna. Har inte hunnit visa upp min telefon för ÅF.

Ursprungligen av kenjon:

Vad får du för IP i din Extreme?

Just nu har jag tjänstefördelaren kopplad till uttaget och min Extreme kopplad till den. Vilken IP jag har i tjänstefördelaren vet jag inte och i Extremen får det det gamla vanliga generiska routrar brukar dela ut i hemnätverk.

Vilken IP jag fick i Extremen när den var kopplad direkt till uttaget minns jag inte. Har jobbat hela helgen så jag har inte haft tid att göra nytt försök med att koppla direkt, relaterat till tidsåtgången för Ownit att släppa IP till nyinkopplad apparatur. Att den hade IP minns jag dock och att "syntaxen" såg rimlig ut.

Ska göra nytt försök nu i veckan.

Ursprungligen av frazze:

Vad står det i ditt välkomstbrev?

Det står att jag är välkommen till Ownit och att jag efter att ha kopplat in apparaturen ska öppna en webbläsare. Då kommer jag att komma till deras portal automatiskt och där ska jag knappa in bifogat kundnummer samt lösenord för att aktivera min uppkoppling. Ingenting om IP-nummer eller liknande.

Det ska vara dynamisk IP. DNS fick jag bara berättat för mig då jag sa till supporten att de inte dök upp automatiskt. Första gången efter inkoppling fick jag logga in med användar-ID samt lösenord för att aktivera tjänsten.

Hmm, kände nyss inte igen min egen tråd. Tror att jag hade Ownit med i rubriken, för det är där jag tror problematiken finns. Önskar att det kunde stå med igen så att någon som känner igen sig nappar på just Ownit.

Jag kanske har fått förkortningen om bakfoten, men det är en Airport Extreme jag har. Klantigt av mig att inte från början förtydliga det. Nu däremot står det fel i rubriken efter att någon ändrat. Vet inte om tidigare tips i tråden hade förändrats om det var solklart att det var en Extreme jag menade?

Ursprungligen av frazze:

Men kan du inte via admingränssnittet i Airport Utility begära om IP-adressen på WAN-porten? Alltså att göra en ny DHCP-förfrågan mot din ISP för att slippa timeouten på 2h. För du kommer att få det att fungera om du ger dig till tåls med en fabriksåterställd AX (Airport Express) och väntar 2h för en ny IP-adress. Felmeddelandet "Inget Internetuppkoppling" är med stor säkerhet Apples sätt att säga att du saknar en IP-adress på WAN-porten.

Jag har provat med APE:n fabriksåterställd och fått ny IP, inget som förändrades i och med det tyvärr. Enligt Ownits support såg de att jag hade en router från Apple inkopplad och att jag hade fått en IP-adress. I Airport Utility syntes även IP-adressen jag fått tilldelat mig. Däremot hittade den aldrig DNS automatiskt, dock försvann anmärkningen gällande DNS när jag knappade in de korrekta manuellt. Att komma ut på internet gick inte trots detta och den anmärkningen kvarstod i AP Utility.

Och längre än så kom jag aldrig. Fattar inte vad jag gjorde fel.