Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
simonniledeh

simonniledeh

Medlem
  • Plats Arvika
  • Registrerad 2008-10-01
  • Senast aktiv 2013-06-19
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen simonniledeh har skrivit i forumet.

1

Hej, jag har en Macbook pro 15" från september 2011.

För några veckor sedan så slutade min Macbook att fungera. Här är förloppets ordning för att i ett hopp försöka identifiera vad som kan vara tänkbart fel.

Jag stängde av datorn för att boota till windows, datorn startade ej. Allt var helt svart, jag försökte med PRAM och SMC-reset men ingenting hände. Fortsättningsvis så skruvade jag av locket (med locket påpekar jag bakstycket till batteri, moderkort, ram mm) och kopplade ur batteriet. Voilá den startar. Jag stänger av och den är helt svart, startar inte igen. Så jag tar av locket igen och kopplar i batteriet och den startar igen. Stänger av och den är död igen. Så jag tar bort locket och kopplar ur batteriet och kör med strömsladd igen. Den startar inte, trots att batteriet är urkopplat. Då tar jag av locket och lyfter fysiskt ur batteriet, på med locket igen och den starar igen, men bara en gång som tidigare. Då lyfter jag av locket och sätter på locket igen utan någon som helst annan ändring. Igen startar den, men bara en gång. Jag hade inte mer tid att testa och har låtit den ligga nu några veckor, men den startar inte. Är det någon som har någon som helst aning om vad det kan tänkas vara? Det är bortom all reson och logik i min mening, men jag antar att det är datorer i ett nötskal.

Jag har ingen Applecare och datorn är bokförd i ett företag så att anropa konsumentköpslagen är heller inte möjligt... Datorn är i övrigt använd men väl omhändertagen och inte våldsamt brukad.

tack för all hjälp.

med värme
simon.

Ahh där verkade problemet ligga. Jag stängde av skolans nätverk som jag sitter på och körde med min iPhone som 3g-modem. Works wonders.

Det var bara ingen som hade haft just det problemet att dialogrutan inte dykt upp vad jag hittade och jag satt och googlad på en hel del olika termer, bla, den du skrev!

Tack för all hjälp.

Att internet "verkar" fungera korrekt. Och vad jag kan avläsa så fungerar det perfekt som nu när jag surfar. Det är det här som är lite motsägelsefullt. Hade hoppats på att det skulle finnas en stand-alone nedladdning av Rosetta.

Jag har försökt starta Unreal Tournament och då dyker den här rutan upp.

http://localhostr.com/file/TG9TTy3/Skrmavbild%202011-01-29%20kl.%2020.42.03.png

efter det trycker jag på "Okej" och startar UT igen i hopp om att Rosetta skall laddas ned.

Jag har även testat en gammal version av AP Grapher som även kräver Rosetta, men samma historia repeteras.

Jag undrar då så det kliar.

Jag är ju uppkopplad då jag har möjlighet att skriva detta inlägg. Rosettarutan dyker aldrig upp (själva installera delen).

Jag har en Macbook Pro 13" köpt i våras för ett år sedan. Verson 10.6.5.

Så jag känner mig helt lost nu!

Hej!

Jag har suttit här ett tag och försökt installera Rosetta. Jag har googlat efter hjälp men inte hittat någon lösning. Jag försöker starta Unreal Tournament, då dyker det upp en dialogruta som klagar på att Rosetta inte är installerat och att om jag startar om programet ska datorn ladda ned Rosetta, men till min förvirrning händer inget därefter... Så Jag undrar om någon vänlig själv här på forumet har en lösning?

Om jag hade skivan här och inte 16 mil bort så skulle jag installera rosetta därifrån, men icke..

Tack för all hjälp.

1