Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johisco

Johisco

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2008-06-28
  • Senast aktiv 2013-06-24
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen Johisco har skrivit i forumet.

Är 16GB overkill för mig? Sysslar med textskrivning och garageband dvs musikproduktion och lite filmtittande och musiklyssnade mest. Dock kommer ett externt ljudkort med mic inforskaffas längre fram.

Hallå. Ska uppgradera min MBP 13 tum med 2,3 gHz i5 processor och 4 gb ram. Tänker sätta in en SSD men vet inte vad som är klokast.

Kasta ut min 320 gb HD mot en 120/240 GB SSD och flytta ut nedladdat material till en extern disk som jag också behöver köpa då min gamla är fylld och lite långsam och klona disken och helt enkelt bara byta ut den, eller kasta ut optiska läsaren och ersätta den med en 240 gb SSD eller större och på något vis klona disken till den nya, radera bort allt på gamla disken och byta startdisk.

Dvs antingen en helt ny disk och behålla läsaren, som aldrig används, och komplettera med 1 TB extern disk eller kasta ut läsaren och ersätta med en SSD jag kör som startdisk och använder den gamla för filmer etc.

Ska även uppgradera till 8 GB ram. Finns det fler saker man kan göra? Min budget är runt 2-2,5k.

Disken är 465 gig och jag valde även det som maximal storlek på den krypterade. Jag har 182 gig ledigt.

Blir fortfarande samma problem. Den är nu precis skapad!

http://img12.imageshack.us/img12/2649/bild1ifq.png

Truecrypt kan du inte använda utan att flytta dina filer. Läs vad jag skrev i orginalinlägget. Ja, jag kör Leopard.

Vad gör jag för fel då? Steg för steg uppskattas.

Det står att den är fylld med 283 gig, dvs 1 gig mindre än vad jag fyllt min hd med. Detta innebär att jag inte kan fylla den. Vad är problemet?

Hur går jag tillväga utan att förlora mina filer. Dvs jag har ingen möjlighet att flytta dom. Skivverktyg?

Jag ska senare idag åka iväg och hämta http://www.fynda.se/index.php?prodid=3166 som jag ska koppla till tv:en.

Min tv är HD-Ready och har en HDMI port och VGA.

Jag vill koppla ihop min iMac med min tv. Frågan är vilket alternativ som är bäst? Antagligen Mini dvi - VGA eller Mini dvi - dvi - hdmi? Kommer jag märka någon skillnad? Om jag kör på hdmi, kan jag då tanka hem HD filmer och köra de i HD kvalité på tv:en eller har macen inget stöd för det?

Hur gör jag med ljudet? Om jag kopplar ihop macen med förstärkaren kommer ljudet då gå den vägen?

Inhandlade mig en sådan idag. Har dock problem med att föra över musik från min mac. När jag drar över filerna så kan inte mediaspelaren hitta dom, någon som vet hur jag hittar dom eller om jag gör fel och hur jag då ska göra?

iMac 7,1 står det. Köptes i början av sommaren men ska vara den tidigare modellen fast säljaren satte i mer ram (Köptes ny), ska vara enda skillnaden tydligen mot den senaste runt 12500 eller vad den kostar.

2,4 GHz Intel Core 2 Duo och ATI Radeon HD 2006 PRO är det iaf.

Hur vet jag om det är digitalt kopplat? Finns två ljuduttag där bak men har ingen aning om vilken som är till vad, det kanske du kan berätta? Såg det på apples hemsida för ett tag sen men kunde inte hitta det nu.

Så om jag förstått det rätt ska det gå att koppla optiskt också på hembiosystemet? Borde väl gå på alla hembiosystem då inte alla har en tv med hdmi?

Hej.

Jag äger idag en iMac som jag tidigare kopplat till en 10 år gammal stereo från Sony. Jag tycker dock inte att ljudet är speciellt bra och ger ifrån sig ett surrande ljud från högtalarna när jag inte spelar upp något ljud från datorn. Nåväl detta är inte är inte det jag undrar över men undrar om någon vet vad som är problemet och om det ska ge ifrån sig ett surrande ljud? Har dragit en sladd från datorn till stereon bara. Kör helt sonika med de inbyggda högtalarna nu istället.

Nåväl, jag funderar på att kasta ut stereon och ersätta den med ett hembiosystem som ska kopplas till min Sony Bravia KDL-32U2000. Tänkte då att den samtidigt kunde kopplas till min iMac och slå två flugor i en smäll.

Jag är dock inte speciellt haj på det här som ni kanske förstått och har en del frågor.

Min tv har bara en Hdmi ingång, fungerar det att koppla ett hembiosystem (med inbyggd dvd) till tv:en med endast en hdmi kabel och få både ljud och bild?

Tänkte då att jag skulle kunna koppla iMac:en till systemet också så att jag kan få både bild på tv:en och ljud via hembiosystem. Hur fungerar det? Jag antar att det inte räcker med att koppla iMac:en till VGA på tv:en (Jag vet att det krävs någon adapter) för att kunna få både bilden på tv:en och ljudet från systemet?

Har jag rätt när jag säger att om jag drar en kabel från iMac:en till hembiosystemet för ljud och en till tv:en för bild så kan jag lyssna på musik med hembiosystemet och när jag vill titta på en film på iMacen så får jag ljudet från hembiosystemet och bilden kommer på tv:en?

Jag har inga erfarenheter av att koppla en iMac till min tv men för ett år sedan ungefär så kopplade jag min gamla PC med en VGA sladd till tv:en och då har jag för mig att jag fick ljudet från stereon som då var kopplad till datorn, kan det stämma? Om det stämmer så har jag rätt i det jag skrev ovan att jag måste koppla en kabel till hembiosystemet och en till tv:en antar jag.

Nu undrar jag om ni har några förslag på bra hembiosystem i prisklassen 2500:-ungefär? Vad är det jag ska titta på när jag vill koppla till tv:en med hdmi och till iMacen?

Ber om ursäkt om det låter luddigt, detta är en enda stor djungel för mig.

Edit: Har även ett xbox 360 utan hdmi som är kopplat till tv:en. Jag tror att det är kopplat med 4-5 sladdar varav 3 är bild. De som är för ljud ska jag alltså koppla till hembiosystemet för att kunna få ljudet därifrån?

Tack så mycket d99gnu!

Kan man bara plugga in mini dvi -> dvi adaptern i dvi -> hdmi eller måste det vara en sladd i mellan? Ingen som vet om den d99gnu länkade till är en hane eller kan länka till en annan?

Tror dessutom att jag måste ha en 10 m hdmi kabel så jag kan dra den runt sängen och bokhyllan istället för rakt över golvet. Datorn står på ett skrivbord och tv:en står på andra sidan rummet (som inte är speciellt stort, kanske 15 m2) och då är är det bättre för mig att dra runt sängen.

Edit: Borde väl vara någon som gjort såhär som kan berätta?

Tack på förhand och tack för alla svar!

Således funkar det att kolla i VLC om man tankat via TPB?

Tänkte att jag skulle "fixa" ett par HD-filmer till hårddisken för att sedan koppla iMacen till TV:en. Ingen som har länk till en billig och bra DVI-HDMI adapter samt en HDMI kabel? Bästa vore om det fanns någon bra på NetOnNet, Harald Nyborg, Kjell & Co eller Claes Ohlson då dessa affärer finns där jag bor.

Jag har sett att det ska finnas för humana priser men undrar vilken ni rekomenderar, vill ju inte köpa dåliga saker då jag inte är mästare inom detta.

Förresten, min tv är en Sony Bravia KLD-32U2000, den är HD-Ready, någon som vet vilken upplösning den klarar, enda jag vet är att den inte klarar Full-HD.

Tackar för alla svar!