Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sweet_112

Sweet_112

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2008-06-26
  • Senast aktiv 2010-06-28
  • Antal inlägg 241

Foruminlägg

De senaste inläggen Sweet_112 har skrivit i forumet.

Varför Exchange?
Kerio är billigare per användare. Bättre, funkar snabbare än en Exchangeserver, speciellt då vi talar sök och få det att funka perfekt på alla klienter (Mac, Windows, Linux).

Ursprungligen av Björnström:

iWork har inte dom här problemen såvitt jag vet!

Ledsen att göra dig besviken.

OD server med ca 100 användare och där de kör iWork har till och från samma problem. Mac OS X server HAR skumma problem med rättigheterna. Hämtas dokumenten ifrån Portfolio Server eller Helios inga problem. Fast med Mac OS X server så vill det inte.

Sitter här och får gråa hår, fler än innan alltså.
Fann min gamla Ghost Recon skiva, in med den och skulle spela. Perfekt, förutom en sak. Jag finner inte uppgraderingarna för att köra in uppdateringen 1.0.3. För 1.0.3 kan jag hitta, men inte 1.0.1 och 1.0.2 som krävs för att köra 1.0.3 uppgraderingen.

Jag mailade så klart Aspyr. Supporten där sa så klart det var en för gammal produkt, samt de inte hade de gamla uppdateringarna, bara 1.0.3!

Så finns det någon som sitter på 1.0.1 och 1.0.2 uppdateringen, eller har kanske hela 1.0.3 installerad och vill packa den och dela med sig så vore jag ytterst tacksam!

Tips på liknande spel med lika stor realism vill jag med ha tips på...

HJÄLP!

Det är inte riktigt samma problem.

Det skumma är att det har fungerat tidigare. Dock så fick vi bygga om databaserna på Exchangeserver. De skall vara ok, men fungerar inte.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Tja, att Android kräver mer utvecklingstid för olika skärmstorlekar beror ju på att det finns mer en en modell av telefon att köpa, inte sant, så väljer ett företag att begränsa alla sina anställda till en viss modell, som man gör med iPhone, så försvinner ju såklart den invändningen.

Apple är ju det enda företaget som har kvar samma upplösning och har en enkel och smärtfri utvecklingsmiljö. HTC har ju tex ändrat storlekar på skärmar och deras modeller är ute i ett spann av 6-10 månader, Apple iPhone har ju varit samma i tre år och varje iPhone kan köra senast versionen av iPhone OS. Ingen Androidlur som släpptes tidigt kan köra Android OS 2.1. Så livslängden är mycket kort.

Sen Android håller ju inte måttet. Min Nexus One blir långsam av att ha tre-fyra apps igång. Min iPhone kör massa med pushnotifications i bakgrunden och apparna öppnar på under sekunden. Så jag förstår inte hyllandet av Android. Vi som har båda har ju ganska klar bild av vad som är felet...

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

En av de stora fördelarna som jag ser det med ett öppet operativ är att man kan installera egenutvecklade program. För mig som utvecklare känns det väldigt viktigt.

Dagligen så utvecklas interna program och skickas ut till anställda som kör iPhones. Det är mycket enkelt, plus det är enkelt att få ut dem till användarna. Du får nog läsa på hur det fungerar för nu är du ute och cyklar något enormt!

Android kräver med mycket mer utvecklingstid för att olika skärmstorlekar och tester av att det fungerar optimalt. I snitt tar det 3 gånger så lång tid plus det finns knappt någon vettig användarbas. Min Nexus One samlar damm. Första generationens iPhone är rappare efter en veckas användande.

Nej, Snowleopard avhjälper inte problemet. Dessvärre.

Se till att ha snabbt nätverk, gigabit. Se till att alla använder kabel och INTE trådlöst. Se till att servern kör med bra hastighet och "sharepointen" är snabb nog, typ externt raid. Då brukar det fungera hyffsat. ELLER köra Parallels server med en Windows server på som sköter hanteringen av filer. Har ALDRIG haft problem på en windowsserver med rättigheter.

Håller på att få spel.

Om någon lägger in uppgift som skall lösas låt och säga den 5 mars. Uppgiftens datum ändras till den 1 mars i outlook. Då är datum i mobiltelefoner och i OWAs webgränssnitt den 2 mars!

Alltså ett datum skjuts fram en dag vid ändringar i Entourage!

Vi har testat allt. Jag menar verkligen allt. Ny exchangeserver installation. Nya databaser.

Vad som är skrämmande är att det har fungerat fram tills för tre veckor sedan!

Så här ser uppsättningen ut.

Klienter: Entourage 2008 web edition. Alla uppdateringar körda. 10.5.8 på alla datorer. Alla uppdateringar körda. Alla är mobila användare kopplade till ett OD.

Server. Exchange 2007 med alla uppdateringar. Kör på en Windows 2003 server med alla uppdateringar. Servern kör i Parallels server virtuellt. Vi har testat att köra native på annan hårdvara, samma problem.

Om någon har en idé om vad som kan vara fel, så skulle det vara helt fantastiskt. Har fram till idag använt över 100 timmar på att lösa detta.

Hmmm, känns som det inte finns ingen bra lösning som inte kräver en massa pluggins. Tack för hjälpen dock!

Har ett problem.

En användare är helt beroende av "todo" listorna i Entourage/Outlook. Hur får man över dem i en iPhone? Han envisas med sin Nokia som till och från slutar att fungera, vilket ger enorma supportkostnader.

Hur får man över dem? Någon bra app?

Nu bråkar det, så klart.

Fanns inga ACLer på några mappar alls. NU plötsligt dyker ACLs upp igen på undermappar. Jag förstår inte var de kommer ifrån. Någon som varit med om att ta bort ACLs och sen har de kommit tillbaka?

Har ett underligt fel. En användare som använder Entourage sänder samma mail en andra gång. Det är två veckor mellan de olika tillfällena. Så samma e-mail dyker upp två gånger i utkorgen.

Kör senaste Entourage 2008 webedition. 10.5.8 på datorn.

Finner inget i några loggfiler som kan förklara det hela.

Detta stämmer bra in:
Entourage sending old messages for second time | 1 of 1

Tänker mer på den inbyggda funktionen som trillade in i 10.6.1 uppdateringen. Ingen extern klient. Har kontaktat Apple för att få support, men ingen firstline kunde ge mig ett svar.

Ändrade så jag kör allt med Posix och det fungerar, ta i trä.

Någon som vet om samma problem finns på 10.6 server? Har ont om labbservrar just nu.

En del ÅF har 10.5 server kvar på hyllorna. Kan vara värt att leta.