Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tintin12345

tintin12345

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2007-10-02
  • Senast aktiv 2009-03-06
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen tintin12345 har skrivit i forumet.

1

När jag säger pro så tänker jag på användare som använder dessa professionellt, dvs i sitt arbet, t.sk. från användare som använder dem mer på skoj på fritiden. Jag antar att namnet iwork (t.sk. från ilife) och idén att göra 3 separata program som helt matchar MS word-excel-powerpoint, samt den nya sastningen på ganska avancerade funktioner och referenser av andra slag, indikerar att dessa yrkesanvändare är målgruppen för iwork...

tack för responsen - låt os hoppas att kommande iwork täcker fler av dessa funktioner, chart/diagram-inklistringsmöjligehetn i iwork09 kan indikera att de planerar en utveckling men bara inte hunnit...

Ursprungligen av doomas:

Du kan ju ladda ner testversionen och prova lite, då märker du om några grundläggande funktioner saknas (testperioden är 30 dagar tror jag).

http://www.apple.com/se/iwork/download-trial/

Jag har nu testat iwork09, och tittat på den specialiserade userguiden för formler i iwork09 som apple har online. Det tycks vara så att man i Numbers kan skapa referenser mellan tabeller i samma eller olika dokument som updateras, men i Pages kan man inte skapa några tabeller med referenser till sina ursprungsdokument. Vad man kan göra däremot är att klistra in Numbers-diagram i Pages, som där automatiskt får en uppdateringsknapp. Dock gäller t.o.m. i detta senare fall att det inte finns en automatisk uppdatering, så har man 40 sådana så blir det 40 klick varje gång man öppnar dokumentet - Pro?

Ursprungligen av gabriel.fjellander:

Nej, alltså du kan kopiera in en numberstabell i pages som sedan uppdateras när du uppdaterar urspungsdokumentet i numbers.

Det låter finemang, men har du prövat det i praktiken?
Enligt t.ex. tråden nedan finns inte denna funktion i Pages 09 (...dvs möjligen för Numbers-diagram inklistrade i Pages, men inte för Numbers-tabeller inklistrade i Pages, som jag behöver...)

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=8992205&#8992205

Ursprungligen av gabriel.fjellander:

I iWork'09 kan man ha kopplade tabeller som uppdateras automatiskt.

Märkligt - gäller det både pages och numbers, eller bara inom numbers?

Att delar av iLife inte håller pro nivå kan man förstå, men iWork tycks ju, med namnet, vilja vara ett produktivitetsalternativ inte endast för hemanvändare som skriver en sida och redigerar en liten kalkylruta.

Är det då för mycket begärt att man med iwork skall kunna skriva ett längre dokument med text bilder mm där en 10-20 kalkylfiler är inklistrade och där dessa är länkade till varandra eller till källfiler och uppdateras automatiskt (dvs inte genom manuell inklistring gång på gång)?

Tydligen är det för mycket begärt med iwork 08- man kan inte i pages referera mellan olika tabeller, och klistrar man in excel eller numbers kalkyler så kan dessa inte länkas till sina källfiler.
vad jag hört om iwork 09 är det inte möjligt där heller- i macworlds Numbers-recension talas apologetiskt om en annan funktion som 'gör att man inte behöver' den grundläggande funktion jag beskrivit, men detta är bull...

Idag har jag till slut beslutat att lägga ned försöken att släppa MS word+excel för alternativet Pages+Numbers. De senare håller helt enkelt inte måttet, och försöker inte ens göra det på flera områden. Otroligt tråkigt!

Har inte lyckats finna någon support om detta problem—försöker här:

När jag arbetar med en slideshow i iphoto 6.0.6 och väljer duplicate, får jag en nytt exemplar av fotot, som lägger sig sist av alla slides, men den visas som 2 foton med identiska namn, skapandetider osv.

det konstiga är att man kan markera dem separat, dvs markera först det ena, sedan det andra—som om det vore 2 distinkta foton, men när man raderar det ena försvinner båda, vilket tyder på att det bara är 1 foto som visas som 2.

Vad kan detta bero på? Jag har aldrig haft några liknande problem med iphoto innan...

Tacksam för uppslag.

1