Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tomeriksen

tomeriksen

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-09-25
  • Senast aktiv 2012-10-15
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen tomeriksen har skrivit i forumet.

1

Jag har kört EyeTV i snart ett halvår. Men nu har den plötsligt börjat hacka vid inspelning. Var 10-20s pausar bilden i ca 1 sekund. Jävligt irriterande. Någon som känner igen sig? (CPUn ligger på plygsamma 14%)

Min setup är:
Mac Mini (förra burken)
Elgato EyeTV hybrid
ComHem

Igår fällde jag upp macbooken vid frukostbordet och höll på att sätta kaffet i vrongstrupen. Under natten hade styrplattan, till synes helt på egen hand, fått för sig att spricka. Garantin gäller inte längre men vad tror ni, är det är här något apple ändå byter ut? Känns som ett tillverkningsfel.

Enkel fråga med säkert krångligt svar: Vilken setup funkar bäst om man ska titta på ComHem (ej HD) och vill ha två tuners?

(tanken med två tuners är så klart att kunna spela in två kanaler samtidigt eller timeshifta en kanal samtidigt som man spelar in en annan)

Företag som följer sina policies likt dumma får är dömda till undergång. Även Apple. Vad händer den dag Steve Jobs kliver tillbaka? Vem ska då fylla hans skor efter att de skrämt iväg, eller pacificerat alla oliktänkare?
Och vad fan hände med deras tagline: Think different…

Lite perspektiv bitte…

Ursprungligen av maags:

nä jag har ingen CAmodul kortläsare som finns i ditt inlägg. Det står på deras återförsäljare site att det bara funkar med boxer kort. Så jag vågar inte köpa nån sån. läste mig precis till att det uttaget som jag har kopplat från boxen till hybriden skickar bara analoga signaler så det var ju inte så konstigt att det inte funkade.
Så nu finns det väl inga lösningar kvar?

Maags, jag är ingen klippa på det här så ta mitt svar med en rejäl näve salt. LOOP-utgången på din box är samma signal som går in i boxen. Dvs de analoga och de digitala kanalerna finns där MEN för att kunna dekryptera de digitala behöver du en CA-modul till macen. DU KAN INTE FÅ UT NÅGRA DIGITALA KANALER UR SAMSUNGEN!

Så du har tre val:
1. Köp eyeTVs CI-modul och håll tummarna att det fungerar. Tyvärr har tidigare tester visat att eyeTV Common Interface inte funkar tillfredställande med Com Hem.

2. Skaffa en Dreambox, installera en CardShare-server (som gör att du kan dela kort mellan fler enheter) stoppa in Com Hem-kortet i Dreamboxen och installera en virtuell CA-modul på macen (eyetvcamd)

3. Hacka en ASUS-router till CardShare-server. Till detta krävs förutom lite Linux-kunskap en kortläsare för några hundralappar och ett litet usb-minne.

Sist men inte minst kan du göra som jag, försöka hitta en eyeTV på blocket.

Vill du behålla den där Samsungen måste du alltså skaffa ett tvillingkort från Com Hem.

Ursprungligen av maags:

kopplingsproblem.

Jag har en comhem digitalbox Samsung DCB-B270Z, i den sitter ett digital tv kort. Från väggen han jag kopplat tv sladden till boxen. Från boxen har jag via Loop kontakten på boxen kopplat en tv sladd till eye tv hybrid till macen. Jag får inte in de digitala kontakterna.

Suck, nån som har nåt bra förslag på hur jag kan lösa grejen?

Dum fråga, har du någon CA-modul (kortläsare) ansluten till Macen? I sådana fall, har du stoppat in Com Hem-kortet i den?

Ska bli intressant och höra om du får till det, Hybriden sägs ha det lite besvärligt, i alla fall med Com Hem. Se min post ovanför.

Bästa tuner/CA-hårdvaran om man kör eyeTV + Com Hem verkar alltså vara att köra FireDTV eller EyeTV 610 som båda är DVB-C-tuners med inbygd CI-slot. Tyvärr tillverkas de inte längre. Ett annat alternativ är TerraTec H7, men enligt PC-användare verkar det funka så där med Com Hem (TERRATEC H7 USB HD DVB-T/DVB-C TV FJÄRR - Specifikationer). 9 sekunder att byta kanal och problem textningen verkar vara problemet.

Någon som har erfarenhet av någon annan setup?

Ursprungligen av Macaddict:

Försök hitta en begagnad Eyetv 610. Jag kör en sådan mot en mac mini och det fungerar utan problem. Jag köpte min på Tradera för 600 spänn efter ett tips här på 99mac. Eyetv 610 ansluter med Firewire.

Tack!
Ah, nu fick jag upp baksidan av 610:an. Den har en CI-slot, betyder alltså att kostnad för CA-modul tillkommer?

Någon som har eyeTV Hybrid + eyeTV CI och fått det att funka (för Com Hem)?

Jag ska slänga ut min värdelösa PVR från Com Hem och köra Mac Mini istället.

Mjukvaran verkar vara ett enkelt val. Ska man ta in digital-tv är det EyeTV 3 som gäller.

Val av hårdvara är mycket krångligare, men ni vet säkert vad som funkar bäst.

Jag har kollat runt och hittat 4 olika hårdvaru-uppställningar för Com Hem.

1. EyeTV 610 (föråldrad?)
Går man tillbaka i forumen verkar det som om man fram till 2009 kopplar in en tuner som heter EyeTV610 via USB. Om jag fattar rätt har 610:an en inbyggd kortläsare. Korrekt?

Finns EyeTv 610 finns kvar? hittar den inte på Elegatos hemsida.

2. EyeTV Hybrid + EyeTV CI
I början av 2009 dyker en ny, krångligare lösning upp. Den bygger på att man läser kortet via ett Common Interface, en lite låda som i sin tur innehåller en liten ficka som man kan stoppa in Comhem-kortet i.

Korrekt? Enligt massa länkar från maj så hackar bilden med den här setupen. (se sista numret av iLove) Är det någon som fått ordning på grejerna?

3. Cardsharing med Dreambox
Nu blir det lite mer advanced, (och eventuellt åtalbart). Com Hem-kortet behöver tydligen inte sitta i "boxen", den behöver inte ens kunna prata med antennjacket. Istället kan man låta en separat liten server sköta kortläsandet - en sk cardsharingserver (cs-server).
I macen installerar man en virtuell kortläsare som via internet pratar med cs-servern. EyeTVcamd heter programmet (camd tror jag betyder Conditional Access MoDulator). Så här ser det ut om man bygger om linux-digital-tv-boxen Dreambox…

4. Asus trådlös router
Saknar man men vill ha ett trådlöst nätverk hemma kan det vara smart att köpa en ASUS-router (ex. WL-500 PV2). Då får du inte bara trådlöst internet utan dessutom en cardsharing-server. Routern är i själva verket en liten dator som kan hackas och förses med kortläsare. Kolla in Mangos guide på ComHit här

Nu kan det ju verka som jag vet vad jag snackar om, men jag har inte en blekaste. Men det har säkert ni kära vänner. Vilken lösning funkar bäst, vilken funkar inte alls, vilken är billigast?

I våras rapporterades det att Elgato hade problem med att få EyeTV Common Interface att funka med Comhems SmartCard. Någon som vet om det har löst sig?

Vi backar tillbaka bandet. Så här såg ett mediacenter ut för Com Hem 2008.

Ursprungligen av Mats Larsson:

FireDTV eller Eye TV 610
EyeTV 3 (programvara)
CA-modul
Com Hem (abonnemang)

Detta fungerar med alla Com Hems SD-kanaler och SVT HD men inte med de andra HD-kanalerna. Com Hem blockerar HD kanalerna om du använder annan mottagare än Com Hems egna mycket dåliga mottagare.

Är det fortfarande den bästa lösningen eller har det dykt upp bättre prylar? Jag är nämligen högst intresserad av att bygga ett mediacenter som bandar Com Hem SD.

1