Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
macinstead

macinstead

Medlem
  • Plats Malå
  • Registrerad 2007-09-13
  • Senast aktiv 2018-02-21
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen macinstead har skrivit i forumet.

1

Jag var för snabb med att ropa tjoho igår kväll, jag fick bara data första dygnet men sedan var det tomt. Efter att ha lagt till response.rewind så tar jag mig friheten att ropa tjoho igen, nu har jag data 15 dagar framåt.

Fixen av Henrik Nyh "did the trick". Tack Henrik! Nu funkar allt igen.

Jaha, nu kom Mavericks och ny version av ruby. Då slutade allt att fungera.
Jag har återinstallerat hpricot men problemet ligger nu på den rad i grabberskriptet som lyder
"response_body = Zlib::GzipReader.new(response).read"
I Mountain Lion fungerade allt perfekt men nu i Mavericks får jag här ett fel:
"not in gzip format (Zlib::GzipFile::Error)"
Tyvärr förstår jag inte ruby men på mig verkar det som om Zlib::GzipReader hanterar data på ett annorlunda sätt.
Är det någon som har installerat Mavericks och kör med detta skript?

Jag sitter i precis samma båt som du. Elgato har helt ballat ur, tyvärr. Jag har mailat dom vid flera tillfällen men dom har inga som helst nyheter avseende DVB-T2. I stället presenterar dom så idiotiska saker som en TV-modul till en iPhone och en SSD-hårddisk! Deras forum tog dom bort i höstas, kanske för att så många var kritiska, vad vet jag. Något står inte rätt till på det där företaget... Mycket tråkigt eftersom jag är jättenöjd med Diversityn och inte minst programvaran EyeTV. Har dessutom deras satellitmottagare för att ta emot gratiskanaler, t.ex tyska HD-kanaler. Kan t.o.m. spela in tre olika källor samtidigt.

Beträffande Pinnacle PCTV nanoStick T2 290e (eller om det nu är Hauppauge som köpt upp Pinnacle) har jag en del erfarenhet av den. Tyvärr bara en Windows-pryl. Fungerar hårdvarumässigt bra i Windows men medföljande programvara "stinks".
Så här gör jag: Jag stoppar nanosticken i en Windowsburk, installerar programvaran DV Scheduler (gratis att ladda ner) som körs som en service i Windows. Styrs via en browser. Streama live har jag inte riktigt lyckats med, i stället spelar jag in de program jag vill se och ser dom i efterhand. Hur? Här ett exempel för att titta på Rapport.

Via browsern i min MacMini ställer jag in Windows-burkens nanostick att starta inspelning 19:30 och som skall vara i 30 minuter. Inspelningen sker alltså i Windows-burken och läggs på dens lokala dsk. Disken är dock utdelad i nätverket så att jag kan enkelt nå den var som helst i nätet. På min MacMini startar jag sedan VLC och redan cirka en minut efter start kan jag då se inspelningen så gott som "Live". Det fungerar alltså utmärkt att både spela in på Windows-burken och titta i MacMinin samtidigt.

Krångligt? Ja, så in i bänken men vill man kunna se SVT HD i en MacMini så...

Hoppas att fler därute i Cyberworld skulle kunna peppra Elgato med krav på DVB-T2. Någonstans är en hund begraven, VARFÖR har det fortfarande inte dykt upp en mottagare som fungerar i Mac? Hårdvaran finns ju sedan över ett år tillbaka i form av nanosticken. Handlar det om patenter, monopol, prestige eller vad?

Kör Leopard och har installerat Vine Server 3.0, SourceForge.net: Vine Server (OSXvnc) (går som system server).
Ansluter med VNC Viewer (från RealVNC) från olika windows-maskiner.
Fungerar perfekt med ett undantag. Tangenten O (O som i Oskar) får inget genomslag, varken gement eller versalt. Alla andra bokstäver (inklusive åäö, ÅÄÖ) fungerar. Det är inte tangenten på tangentbordet det är fel på, i övrigt fungerar det på min windowsmaskin. Hjälper ej att köra från en annan PC, samma problem där. Därför tror jag att det har att göra med Vine Server. Kollat på Sourceforge efter senaste som tycks vara 3.0 build 1016 från dec-07.
Är den inbyggda skärmdelningen i Leopard det samma som en vnc server? Har provat att aktivera den men ej kunnat ansluta med vnc-klient.
/Anders

Känner så väl igen problemet! Såg ett ironiskt inlägg om superduperantenn men det finns mycket sanning i det. Din bild säger signal strength 58% och det är på tok för lågt för att vara ok. Glöm det med bordsantenn. Jag har en stor vindsantenn i villa med 40 km till stark sändare (Hörby). Före oktober i år fungerade allt perfekt men därefter gick det snett.och detta pga att man ändrade sändningsfrekvenser. Digital TV i all ära men bärvågen sänds fortfarande på samma antennkänsliga sätt som på "medeltiden". Låga kanalnummer på ca 500 MHz går ej (stupar vid styrka 70%). Däremot tar jag emot TV4 på en högre frekvens för att inte tala om Dansk TV (sändaren 180 grader motsatt riktning) med över 90%!
Så: Inget fel med din hård- och mjukvara utan ett rent antennproblem. Du måste få till bättre antennsignal! Jag tror jag måste få ut min antenn på mast utanför vinden (suck).
För övrigt letar jag just nu inlägg om EyeTV och Pinnacle USB stick 72e. TV-sticket köpt för PC men det verkar som om det går att ansluta till Mac Mini och köpa EyeTV? Värt priset för mjukvaran (ca 800 SEK)?

1