Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ridgemire

Ridgemire

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2007-08-19
  • Senast aktiv 2008-05-20
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen Ridgemire har skrivit i forumet.

1

Vad jag har förstått, efter att ha läst lite, är ett konstnärligt verk "public domain" 70 år efter konstnärens död. Stämmer detta?

Tja gott folk!

Jag håller på att göra ett skivomslag för en kompis band och deras nystartade lilla skivbolag. Nu är det så att jag har hittat en helt fantastiskt snygg illustration av en växt i en diktsamling från Gyldendalske boghandel/Nordisk forlag Kjöbenhavn, med ett utgivningsdatum någon gång mellan 1900 och 1910.

Nu undrar jag hur länge dylika illustrationer är skyddade och hur mycket man måste modifiera dem, alternativt får apa efter, utan att bryta mot upphovsrätten.

Okej, här kommer en pinsam switcher-fråga.

Var sitter clear/delete-knappen? I Edit-menyn i Fl föreställer den en pil med ett kryss i, men jag kan inte finna den på mitt tangentbord (MacBook).

Att lägga ner en massa pengar på spel som ens dator inte är fullt kopatibel för är naturligtvis slöseri. Men om man har en bekant som har ett spel man kan låna eller om man tillhör den lite mer olagliga halvan av befolkningen så tycker jag att man gott kan testa även de lite tyngre spelen. Jag har lärt mig att min MacBook i vissa sammanhang faktiskt klarat av betydligt mer än vad jag hade väntat mig. Det finns en del videos på YouTube där några testar att köra olika spel på MacBooks (med blandat resultat ;-). T.ex. http://www.youtube.com/watch?v=SQj1VYUbWTk . Själv kör jag Doom 3 med låga inställningar. Ser trots det bättre ut än äldre spel som cs och gör mig räddare än, ja... det mesta =).

1