Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
madeinswe_91

madeinswe_91

Medlem
  • Plats Sverige
  • Sysselsättning Heej jag gillar photoshop,fotografering..
  • Registrerad 2007-07-29
  • Senast aktiv 2016-12-25
  • Antal inlägg 154

Foruminlägg

De senaste inläggen madeinswe_91 har skrivit i forumet.

Jag har själv massor av magasin, papper och kvitton som jag skulle vilja få scannat gärna med OCR, så man kan lättare söka. Sett appar som man kan genom kameran på telefonen scanna det man vill. Problemet är att upplösningen blir väl inte lika bra jämfört med vanlig scanner.

Någon som har någon uppfattning hur den här scannern är?

IRIScan Anywhere 3 Handheld Scanner

http://store.apple.com/xc/product/HA005ZM/A

Jaså? Behövs verkligen ogilla-knapp? För på Facebook är ju allt så himla trevligt, perfekt och bra.

Ursprungligen av grenhall:

Finns en stor chans att det kommer hit inom kort också. Finansieringen Apple erbjuder är redan räntefri och i samarbete med Wasa Kredit. Så hoppet till att slänga med telefoner också i den vevan är nog inte speciellt stor. Handlar nog mest om överenskommelse om var de gamla telefonerna tar vägen. Både Sverige och Europa är en stor marknad för "refurbished" enheter, kanske mest Europa, så därigenom kan man nog lösa de flesta återköpen. Telenor har ett liknande upplägg med byte av telefon varje år. Så ja... Det kommer nog.

Det är ett alternativ som jag kan vara intresserad av. Vågar man tro att det kan komma isamband med att 6S/+ släpps här? Jag är annars inne på att köpa en 6+ och ha tills 7:an kommer.

Ursprungligen av kievY:

Har just nu en 5s 32 GB och mitt abonnemang går ut i november så jag är sugen att byta upp mig. Men då jag är student och inser att min 32a börjar bli full så lär jag behöva en 64a.. och att betala runt 8k för en telefon känns sådär. Får se vilka erbjudanden jag kan få, hur priset hamnar eventuellt behåller jag min 5s tills 7an släpps. Är toknöjd med min 5s och med ios 9 kanske det håller ett år till

Samma här och är inte så sugen på att teckna ett abbonemang med en telefon.

Ursprungligen av zinned:

Som en parentes så lär du få betala krin 8000 för en iPhone 7 också

Då har kievY haft möjlighet att spara undan. Jag är i en liknande situation.. Börjar bli allt mer ha behov av mer utrymme och samtidigt så vill man ha större skärm. Känns som jag kommer ångra mig om jag köper mig en 6S+ för man har hela tiden tänkt sig hålla sig till 7:an.

Hur troligt tror ni att det är att Apples uppgraderingsprogram kommer till Sverige och isf när?

Ursprungligen av Capeman:

Jag har inget fodral och ej heller några repor. Kommer att skaffa något sen för resor, när den åker runt i väskan tillsammans med ett gäng böcker, men hemma behövs absolut inget.

Jag är som du ute efter något så man kan ha den i i väskan tillsammans med saker. Jag har sneglat in BookBook Travel Journal som verkar vara perfekt för detta just för man kan lagra hörlurar, laddare mm på ett och samma ställe, vilket kan ju vara smidigt. Vad tycker du om den? Vad hade du tänkt att skaffa för något?

Vet ju att Apple har ju Smart Cover och Smart Case men jag är ju lite orolig hur det blir med baksidan ifall man endast har smart cover. Har inte hittat något fodral för baksidan som är genomskinlig.

Smart Case däremot har ju för baksidan men den verkar ju inte lika smidig när man skall hålla i den samt att den verkar ju något omständig ifall man skall ta ur den vartenda gång man har kommit hem.

Hur har du löst problemet med att haft med sig den hittills när du har velat tagit med den?

Jag undrar speciellt ni som har skaffat er guld-versionen, repar sig baksidan lätt?

Tycker den är såå snygg därför vill jag helst skydda den gärna utan fodral. Vad har ni skaffat er för fodral?

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Jag har haft både Jawbone Up och har nu Up24. Om du landar i att köpa något av deras armband rekommenderar jag å det varmaste Up24. Fungerar mycket bättre att synka och verkar hålla bättre än den första modellen som är känd för att gå sönder. Gillar väckningen som väcker bara mig och inte pojkvännen. Känner mig ofta piggare än med vanliga väckarklockor också.

Kan tänka mig att det fungerar lite så där med skjortor. Jag har ofta långärmat och det går bra om man antingen kan ha armbandet utanför eller om mudden är lite lagom lång så den kan sitta under utan att hamna för högt upp på armen.

De enda jag har förstått den äldre versionen har något längre batteritid och sedan kanske vill jag nog inte lägga allt för mycket ifall Apple släpper något liknande nu i höst.

Jag har ju iofs också klocka så kanske blir inte lika smidigt? Jag vill ju samtidigt kunna ha ett sådant armband fast ändå ha den diskret.

Ursprungligen av ducedo:

Sömnfunktionen är tyvärr helt meningslös. Det finns ingen teknik idag som meningsfullt kan mäta din sömn genom ett armband eller mobil utan i labb riggar man upp maskiner som bl.a. mäter puls och hjärnaktivitet. I bästa fall lyckas armbandet fånga dina rörelser men jag gav upp idén då stilla vakentid registreras som sömn av min Fitbit-enhet.

Idag skulle jag troligtvis accepterat den sämre tillförlitligheten som ett armband har gentemot Fitbit One av den enkla anledningen att jag inte använder den tillräckligt mycket. Det blir extra arbete att flytta runt den hela tiden och komma ihåg att ladda den vilket resulterat i att den nu ligger i hyllan.

Varför då? Den är väl bättre än inget alls? Tycker själv att man inte alltid är så pigg av vanliga väckarklockor.

http://www.ihealthlabs.com/fitness-devices/wi...

Vad tror ni om den här? Vad jag har förstått är att den endast möter sömnen och hur man har rört sig men inte att väcker en när man sover som lättast inom ett intervall som UP skall göra? Alltså vibrera kl.7 ifall man har ställt den in för det.

Ursprungligen av ducedo:

Här är de studierna jag hittade när jag övervägde ett köp: http://www.stefannilsson.com/fitbit-accuracy/

Till slut föll mitt beslut på Fitbit One då den verkade mest korrekt men efter 6-8 veckor så tröttnade jag på att flytta den mellan olika byxor så den har tyvärr legat still sedan dess. Kan se en fördel med armband även om dess data blir ganska skev.

Har inte möjlighet att läsa den länken. Vad tycker du nu när du har använt den ett tag?

Jag själv är väldigt intresserad av ett sånt här armband för att mäta sömnen. Jag har använt Sleep cycle men tycker det är jobbigt ifall telefonen ramlar ner och man skall ju inte ha den täckt med kuddar så det blir jobbigt att sova så att man ger den utrymme för det. Tycker det känns smidigare med ett armband.

Vad jag undrar är alla som har använt framförallt Jawbone, hur är den ifall man har på sig tex skjortor? Jag har ofta långärmat, tröjor som skjortor. Tycker där att Fitbit känns lite smidigare vid det sammanhanget för där kan man ha på sig den tajtare än vad man kan göra med Jawbone.

Fitbit har jag förstått att den inte har så att den kan väcka en inom ett intervall som Jawbone? Är det dumt att välja UP och inte få bluetooth än att köpa UP24? Vad tror ni är det troligt att Apple släpper något sån här produkt inom snar framtid?

Jag tänkte lägga över det på ett usbminne och undrar om det är säkert att använda den här?

http://liondiskmaker.com/?p=200

Står att en update kommer men det borde gå med den här?

Hur ser ni på OS X 10.9 hantering på SSD? Gäller fortfarande hansfilipelos teori att det är bara är överflödigt? Jag har en OCZ Vertex 2.

Senast redigerat 2013-10-23 10:13
Ursprungligen av keptang:

Har man halvtaskig syn så uppskattar man nog vanliga iPad vs iPad mini. Jag har perfekt syn så föredrar iPad mini. Min fru föredrar vanliga iPad, enbart pga. synen.

googla Retina vs non-retina, eller kolla Apples hemsida så ser du skillnanderna där. Inte lika stor skillnad på en iPad mini dock eftersom den har en mindre skärm (ie. högre PPI vs en vanlig iPad 2 på 9,7" vid samma upplösning).

Ursprungligen av Olav Rust:

Retina är så överskattat, dumheter om man inte har någon alldeles särskild anledning till högre upplösning.
http://www.online-tech-tips.com/wp-content/uploads/2012/06/MacBook-Pro-RD.jpg

Ursprungligen av Fredde/pandemonium:

Håller inte med alls, åtminstone inte när det gäller telefoner. När Iphone 4 släpptes sa jag samma sak, det kan väl inte vara någon stor skillnad. Men när jag väl började använda en 4S på allvar, det var först då jag fattade, retina såg så mycket bättre ut än allt jag sett tidigare, helt fantastiskt! Däremot kanske skillnaden är störst på just telefoner där man håller skärmen på ett visst avstånd, på en datorskärm etc. kanske det inte är lika framträdande.

Jag vet inte hur min syn är men jag vill ju inte få sämre syn bara för det. Spelar roll också hur man använder den antar jag, säg att du surfar på iPaden så kan ju zooma eller använder Safaris läsningsfunktion. Om du redigerar bilder, video eller spelar så kan tror jag att högre upplösning kan vara roligt.

När jag fick se den första minin för allra första gången och hade den stora iPaden och testade genom att surfa på samma sida,läsa samma bok i båda med iBooks eller kolla bilder på de båda. Nu var jag då lite stressad för alla ville kolla på de båda men jag märkte inte något direkt förutom att den större iPaden hade större skärm och vägde lite mer. Kanske man märker skillnad nu på Mini när de båda är lika stora och den senaste har en högre upplösning på skärmen.

Så jag tror att Fredde har en poäng det är vilket avstånd och vissa sammanhang man kan se det. Tyckte själv jag märkte ganska rejäl skillnad när jag jämförde iPhone 4 med 3GS..nu har jag knappt kollat in eller jämfört hur skillnaden för mig är på 5,5C och 5S skulle vara för mig mot 4/4S.

Ursprungligen av keptang:

Tvärtom naturligtvis.

Det är samma CPU, A7, möjligt att den skulle kunna vara något lägre klockad i minin jämfört med Air, ingen big deal. Inte något jag läst om än, om så skulle vara fallet att det är olika klockning så har det ingen betydelse på mitt val iaf.

Väldigt stor skillnad, dagens iPad mini har samma hårdvara som iPad 2, A5 som är riktigt långsam och ca. 2,5 år gammal eller nåt sånt + retina.

Okej, det var jag har förstått iaf..varför välja Air om det inte är något direkt som skiljer? Visst är det skönt att den är lättare än vad de andra iPad har varit men tänk då Mini som är ännu lättare.

Angående Mini och den nya Mini så syftade jag inte på processorn utan mer på upplösningen i praktiken.

Ursprungligen av Borttaget:

Kom ihåg att du får bara dem gratis om du köper en ny dator eller iOS-enhet.

Jag hade tänkt att köpa dator versionen av Pages. Är inte aktuellt för mig att skaffa en ny dator bara för att få ett program gratis.
Tack för informationen ändå fast jag visste om det.

Senast redigerat 2018-07-23 09:54

Förresten, när kommer nya iWork och iLife? Det har inte kommit upp ännu.

Ursprungligen av zinned:

Jo så klart

Damn, jag vet inte riktigt om jag verkligen behöver de där 1,8" extra yta...dessutom är det u som vanligt med skärmar, samma upplösning på en mindre skärm upplevs som "bättre".

Nu är jag som du också intresserad av en mindre enhet men vad jag förstod så har air något snabbare processor.

Ursprungligen av keptang:

Har inte saknat dessa 1,8" som jag hade innan jag köpte minin för snart ett år sen.

Vad tror du om skillnaden mellan Mini och den nya Mini? Kommer man se stor skillnad? Spelar knappt på min utan har den när jag läser texter, surfar och kollar dokument i Pages när man inte har datorn tillgänglig.

Ursprungligen av onnyt:

Lite väl saftigt påslag tycker jag. Hade tänkt mig en mini med retina men sicket pris!

Kan jag med tycka..jag är ju väldigt sugen nu med när den har retina. Hade vart skoj att se hur mycket Retina gör för Mini.