Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
danneffs

danneffs

Medlem
  • Plats Luleå
  • Registrerad 2007-07-06
  • Senast aktiv 2008-11-04
  • Antal inlägg 35

Foruminlägg

De senaste inläggen danneffs har skrivit i forumet.

Ursprungligen av henkebarn:

Jag läste en tråd om en medlem som lämnat in sin 3G i en Teliabutik i Malmö och fått den bytt direkt, DOA. Däremot hade en annan butik nekat honom. Tror det beror på personalen i butiken och inte företaget, faktiskt.

Då har dom gjort ett undantag i de fallet, för reglerna, gällande iPhones är att dom ska på rep även om dom är DOA. Nu är de givetvis skillnad om dom öppnar den i butiken och hjälper med registreringen.
Men har du tagit hem din iPhone och den inte funkar ska den på rep DOA eller inte.
Har sett supportriktlinjerna angående iPhones och de här ska gälla alla teliabutiker.

Gällande iPhone kan man aldrig få den utbytt direkt, den ska alltid skickas in på reperation oavsett när felet inträffar. Även om de hade varit samma problem out-of-box hade den skickats på reparation, de är reglerna för iPhones. Självklart kan du få den utbytt, men de är först efter att den varit på rep i sånna fall.

Prova byta dator och gör återställningen på den.
Funkade bra för mig.

Precis som kainen nämde är de funktionen Roaming som ska användas i utlandet, då slipper man ju kostnader, men att byta APN ska ju funka på exakt samma sätt.

Ursprungligen av zappee:

Det sparar du inga pengar på direkt.

Öhh, ursäkta?
Du sparar väl visst pengar, eftersom du inte kan koppla upp dig med 3G eller GPRS om du har fel APN! De är väl bara trafiken som går via Telias accesspunkt som kostar pengar.

Ursprungligen av theplague:

Detta fungerar alltså inte på iPhone 3G som det gjore med första gen?:
99.se - Visa inlägg - Få Telesvar att fungera med tele2?

Hmm, det där har jag missat, vet faktiskt inte om de funkar, har själv en 2G så de blir svårt att prova.

Finns även ett enklare alternativ i och med FW 2.1.
Gå bara in på inställningar/allmänt/nätverk/mobila datatjänster
På APN ska de stå online.telia.se ändrar man till nått annat eller bara tar bort en bokstav så kommer de inte gå att koppla upp sig på annat än Wifi.

Anledningen till att de tutar upptaget när nån ringer till dig är helt enkelt pga att du inte har tjänsten samtal väntar på ditt abonnemang. Aktivare den via Mina Sidor på telia.se eller ring till kundtjänst så fixar dom de. Du måste även ha aktiverat vidarekoppling i telefonen för att de ska funka.
När någon ringer in får du då fram valmöjligheten att svara på de inkommande samtalet och sätta det befintliga samtalet på hold.

Angående knappen visual voicemail så funkar den inte för att du har en olåst telefon, på en svensk telefon så ringer den upp 133.
Går tyvärr bara att ändra om du jailbreakar telefonen.

Får du några mail överhuvudtaget? dvs om du uppdaterar inkorgen manuellt, eller är de helt dött? För får du inga mail alls så måste du ju kontrollera på mobile me-mailkontot så mail är förbockad, kan ju ha försvunnit med uppdateringen.

Så fort ni skickar över 2G/3G-nätet så ska ni givetvis använda Telias SMTP-server (om ni nu inte har nån annan operatör vilket troligen inte är fallet). Ska ni däremot skicka mail via Wifi så måste ni ha smtp-servern för leverantören av internetuppkopplingen.

De uppgifter som behövs är:

Utgående server: smtprelay1.telia.com
SSL: AV
Serverport: 25
Användarnamn och lösen lämnar ni blankt.

Hoppas de hjälper

Du går in på mina nätverksplatser och väljer "skapa ett trådlöst nätverk".

Ursprungligen av Znapie:

Har bara en fyrkantig ikon, utan E.

Ser helt skumt ut. Det är ingen ram utan en hel fyrkant.

De är nog tyvärr så de ska vara, jag kör O2 i glasgow och får fram ett grå ful ikon och ibland är de ett E inuti den gråa ramen.

Menar du att du har en fyrkantig ikon med ett E i eller har du bara en fyrkantig ikon utan nått E?

Jag har 1.1.2 och har en fyrkantig ikon med ett E innuti.

Är de inte så att installerade program inte finns med på övrigt när man kolla i iTunes?
Har då varit så iaf, att man kan ha oerhört mkt installerat men detta syns inte i iTunes utan där ser de ut som att de är ledigt minne.

Beror lite på vad du har för operativ, i mac os är de oerhört enkelt, bara att aktivera webbdelning.
I Vista så skapar man ett nytt ad-hoc nätverk och kommer ihåg att aktivera webdelning och i XP har jag faktiskt inte provat.
Ganska onödigt att köpa en trådlös router om du bara behöver den för att jailbreaka, fungerar faktiskt utmärkt att dela ut internetuppkopplingen via trådlösa nätverkskortet när jag provat iaf.